طول عمر انواع ایمپلنت چقدر است؟
طول عمر انواع ایمپلنت تحت تاثیر عوامل مختلفی است که در ادامه این مطلب با بررسی برخی از عوامل تاثیرگذار در این زمینه ماندگارترین نوع ایمپلنت را به شما معرفی میکنیم.
ایمپلنت دندان به دلیل ویژگیهای منحصر به فردی که دارد بهعنوان جایگزینی برای دندان دائمی شناخته میشود. این روش جایگزین مناسبی برای دندانهای ازدسترفته است و ویژگیهای بسیاری مانند طول عمر بالا و داشتن ظاهری طبیعی دارد. ایمپلنتها از تیتانیوم ساخته میشوند و با اتصال کامل به استخوان فک و ایجاد پایه محکمی برای دندانهای مصنوعی، بهعنوان ریشه دندان عمل میکنند.
آیا ایمپلنت دندان یک درمان دائمی است؟
ایمپلنت دندان یک جایگزین خوب برای دندانهای طبیعی است اما آیا میتوان ایمپلنت دندان را یک درمان دائمی دانست؟ باید بدانید ایمپلنت دندان به دلیل استحکام و پیوند قوی به استخوان فک یک درمان با دوام برای پر کردن جای خالی دندان است و عمر طولانی این روش باعث میشود متخصصین این درمان را یک درمان دائمی بدانند.
طول عمر انواع ایمپلنت به طور متوسط چقدر است؟
ایمپلنت دندان روشی دائمی برای جایگزینی دندانهای افتاده است. این روش بر اساس استئواینتگراسیون که جوش دندان به طور کامل به استخوان فک متصل میشود، ماندگاری بالایی دارد. زمانی که این فرایند انجام شود، مواد ایمپلنت و استخوان اطراف با هم ترکیب میشوند که موجب ماندگاری طولانیمدت آن خواهد شد. به عبارت دیگر، ایمپلنت بهعنوان ریشه دندان عمل میکند و پایه محکمی برای دندان مصنوعی ایجاد خواهد کرد.
اگرچه ایمپلنت طراحی شده تا مادامالعمر باشد؛ اما ممکن است تاج متصل به آن به دلیل ساییدگی نیاز به تعویض داشته باشد. حدود ۵۰ تا ۸۰ درصد از روکشهای ایمپلنت بعد از ۱۵ تا ۲۰ سال، نیاز به تعویض دارند.
چه عواملی باعث کاهش طول عمر ایمپلنت می شود؟
برخی از افراد هستند که پس از گذشت چند سال حتی نیازی به تعویض و ترمیم ایمپلنت ندارند؛ اما برخی عوامل باعث بروز خرابی در ایمپلنتها میشوند. بهطورکلی، عدم موفقیت در اتصال ایمپلنت معمولا زمانی رخ میدهد که مشکلی در فرایند پیوند ایمپلنت با استخوان یا روند بهبودی آن ایجاد میشود. عواملی که میتوانند منجر به کاهش طول عمر انواع ایمپلنت شوند، عبارتاند از:
عدم مراجعه به پزشک متخصص
نکته قابل توجه که قبل از هرچیز باید به آن دقت کنید، انتخاب پزشک متخصص برای انجام ایمپلنت دندان است. پزشک متخصص با بررسی شرایط بیمار و آشنایی با برندهای مختلف ایمپلنت اولین مشاور شما در این امر است به همین دلیل باید با انتخاب یک پزشک متخصص سلامتی خود را تضمین کنید.
استفاده از ایمپلنت بی کیفیت
کیفیت ایمپلنت نکته حساسی است که در صورت عدم توجه به آن ریسک بزرگی سلامتی شما را تهدید میکند. قبل از انجام ایمپلنت دندان بهتر است برندهای معتبر را مورد بررسی قرار دهید و بهترین کیفیت را انتخاب کنید.
مراقبت و نگهداری کم
تجمع پلاک در دندانها میتواند به بیماری لثه منجر شود که در نهایت به استخوانها و لثه شما آسیب وارد میکند. زمانی که تجمع پلاک در ناحیه اطراف ایمپلنت اتفاق میافتد، فرد به بیماری پری ایمپلنت مبتلا میشود. این بیماری در مراحل اولیه قابل درمان است؛ اما اگر درمان نشود، پیشرفت میکند و در نهایت باعث خرابی ایمپلنت خواهد شد. به همین دلیل، رعایت بهداشت دهان و دندان در زمان کاشت ایمپلنت بسیار حیاتی است. این مراقبتها شامل موارد زیر میشود:
- استفاده از مسواک حداقل دو بار در روز
- استفاده از نخ دندان روزانه
- محدودکردن مصرف غذاهای شیرین
- مراجعه به دندانپزشک هر شش ماه یکبار
عدم وجودِ کافی استخوان
استقامت بالای ایمپلنتها وابسته به اتصال محکم و پایدار آنها به استخوانها است. اگر استخوانهای فک شما تراکم کافی نداشته باشند، احتمالا ایمپلنتها بهدرستی در دهان جوابگو نخواهند بود و بهسرعت خراب میشوند. در صورت کمبود استخوان برای حمایت ایمپلنت، ممکن است قبل از کاشت آن، نیاز به پیوند یا لیفت سینوس باشد. همچنین، تحلیل استخوان در طول زمان میتواند باعث خرابی ایمپلنتهای دندان شود. دلایل زیر عوامل این مشکل هستند:
- بیماری پری ایمپلنت
- پوکیاستخوان
- دیگر شرایط پزشکی که بر سلامتی استخوان تأثیر میگذارد
سیگارکشیدن
پژوهشهای متعدد نشان میدهند که سیگارکشیدن میتواند منجر به کاهش طول عمر ایمپلنت شود. به طور خاص، مطالعات نشان دادهاند که میزان خرابی ایمپلنت در افراد سیگاری تا ۱۱ درصد خواهد بود. درحالیکه این میزان برای افراد غیرسیگاری تنها ۵ درصد است.
سیگار میتواند باعث کاهش طول عمر ایمپلنت شود؛ زیرا مانع از رسیدن بهموقع خون به ناحیه کاشت ایمپلنت میشود و بنابراین، فرایند بهبودی آن امکان دارد بهدرستی انجام نشود. بهعلاوه، سیگار میتواند به لثه شما آسیب برساند.
دندانقروچه
داشتن دندانقروچه میتواند بر طول عمر انواع ایمپلنت تأثیر بگذارد و حتی منجر به لق شدن یا شکستگی پیچ و پرسلن روی تاج شود. ساییده شدن دندانها یا واژگونی آنها میتواند باعث تکانخوردن ایمپلنتها شده و در نهایت در فرایند جوشخوردن ایمپلنت و استخوانها، مشکلاتی را ایجاد کند.
بیماری های تاثیرگذار بر طول عمر انواع ایمپلنت
به طور کلی باید بدانید مبتلا بودن به برخی بیماریها باعث کاهش عمر ایمپلنت دندان میشود. این بیماریها عبارت از موارد زیر هستند که در ادامه به آنها میپردازیم:
- دیابت
- پوکیاستخوان
- سیستم ایمنی ضعیف
- اختلالات خونریزی
- اختلالات قلبی عروقی
- فشارخون بالا
عمر انواع ایمپلنت بر اساس کشور سازننده چقدر است؟
باید بدانید برند و کشور سازننده ایمپلنت نقش بسیار مهمی در طول عمر ایمپلنت دارند به همین دلیل برخی از ایمپلنتهای معتبر کشورهای مختلف را از نظر طول عمر بررسی میکنیم:
ایمپلنت آمریکایی
ایمپلنت آمریکایی به دلیل داشتن کیفیت بالای ساختی که دارند یکی از با دوامترین ایمپلنتها به شمار میروند. طول عمر مفید این ایمپلنت 20الی30 سال است.
ایمپلنت سوئیسی
ایمپلنتهای سوئیسی شامل برندهای مختلفی هستند که هریکی از این برندها طول عمر متفاوتی دارند. به طور مثال ایمپلنت اشترومن یکی از با دوامترین ایمپلنتهای سوئیسی هستند که تا 20 سال عمر میکنند.
ایمپلنت کره ای
ایمپلنت های کره ای معمولا طول عمر کمتری نسبت به رقبای اروپایی خود دارند و ضمانت های ایمپلنت اروپایی در کلینیک روشا بین 2 تا 15 سال می باشد.
ایمپلنت آلمانی
ایمپلنتهای آلمانی از شهرت بسیار زیادی برخوردار هستند و یکی از دلایل ایجاد این شهرت، طول عمر بالای این ایمپلنت است. به طور میانگین میتوان طول عمر این ایمپلنت را 15تا20 سال تخمین زد.
چگونه عمر ایمپلنت دندان را بالا ببریم؟
با وجود بررسی طول عمر انواع ایمپلنت دندان، باید بدانید با انجام اقدامات زیر میتوانید عمر ایمپلنت خود را بیشتر کنید:
- مراجعه به یک متخصص با تجربه و مهارت
- استفاده از برندهای معتبر ایمپلنت
- رعایت مراقبت های بعد جراحی
- رعایت بهداشت دهان و دندان
- در جریان قرار دادن پزشک درباره تمام دارو، بیماری های زمینه، سوابق و … خود
آیا پیوند استخوان باعث افزایش عمر ایمپلنت دندان می شود؟
همانطور که میدانید تراکم استخوان در پیوند ایمپلنت یک امر مهم است. برای انجام ایمپلنت دندان باید از تراکم استخوان بالایی برخوردار باشید در غیر این صورت ایمپلنت دندان گزینه مناسبی برای شما نخواهد بود. بر ااسا این اطلاعات میتوان گفت پیوند استخوان میتواند یک راهکار بسیار خوب برای بالا بردن عمر ایمپلنت باشد.
نتیجه گیری
ایمپلنتهای دندان به دلیل ویژگیهایی همچون طول عمر بالا، دائمی بودن و داشتن ظاهر طبیعی بهعنوان دندان دائمی شناخته میشوند. با توجه به فرایند استئواینتگراسیون و اتصال محکم ایمپلنت به استخوان، ایمپلنتها به طور کلی میتوانند مادامالعمر باقی بمانند. با این حال، مراقبتهای بهداشت دهانی مناسب، کافی نبودن استخوان، سیگارکشیدن، دندانقروچه و برخی بیماریها میتوانند به کاهش طول عمر انواع ایمپلنت منجر شوند. بنابراین، رعایت نکات بهداشت دهانی، مشورت با پزشک و مراقبتهای مناسب پس از کاشت ایمپلنت میتواند از ماندگاری و عملکرد بهتر ایمپلنتها حمایت کند.
ارسال نظر