زندگی دانشجویی گران شد
رئیس صندوق رفاه دانشجویان درمورد افزایش هزینه اجاره بهای خوابگاهها در سال تحصیلی جدید گفت: افزایش ۲۰ درصدی توسط هیات امنای صندوق رفاه دانشجویان مصوب شده و به دانشگاهها ابلاغ شده است.
مطیعی ادامه داد: توزیع یارانه غذای دانشجویی در سال تحصیلی ۹۲ و ۹۳ از دوش صندوق رفاه دانشجویان برداشته و به معاونت راهبردی ریاستجمهوری واگذار شد تا یارانه غذای دانشجویی را به دانشگاهها پرداخت کنند.
او با بیان اینکه در سال ۹۲-۹۳ صددرصد تقاضاهای وام تایید شده توسط معاونت دانشجویی دانشگاهها که به صندوق رفاه دانشجویان ارسال شده بود، پرداخت شد، گفت: کل بودجه صندوق رفاه دانشجویان در سال ۹۲، ۴۷۰ میلیارد تومان بود که از این بودجه ۸۰ درصد محقق شد، این در حالی است که ما در سال ۹۳ با کاهش ۳۵ میلیارد تومانی از اعتبارات وام شهریه و کاهش ۱۵ میلیارد تومانی اعتبارات از تغذیه دانشگاههای غیرانتفاعی و آزاد مواجه بودیم و برای اینکه این کاهش را در سال ۹۳ مدیریت کنیم، کسب حداکثر تخفیفها در بودجه را هدف قرار دهیم.
مطیعی در ادامه به متناسبسازی کمی خدمات رفاهی در حوزه خوابگاه و وام اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات خوابگاهی ما این است که در طول دو دهه گذشته تعداد دانشجویان دولتی از افزایش کمی قابلتوجهی برخوردار شدهاند متاسفانه این افزایش بدون توجه به زیرساخت رفاهی صورت گرفته است و لذا یکی از مطالبات صندوق رفاه دانشجویان و معاونین دانشجویی دانشگاهها این است که هیچ افزایش جدیدی در رشته نو گرایشها بدون اینکه از حوزه رفاهی استعلام شود، صورت نگیرد.
او به هدفمندسازی اعطای اعتبارات و خدمات به دانشجویان اشاره و تصریح کرد: شاید همه دانشجویان ما نیازمند خدمات ما نباشند و بر اساس قانون صندوق رفاه دانشجویان مکلف به ارائه تسهیلات به دانشجویان مستعد و کمبضاعت است، ما از معاونین دانشجویی دانشگاهها میخواهیم تا حد امکان نسبت به تخصیص منابع محدود ما و تسهیلات ما به افراد که در اولویت هستند، توجه کنند.
مطیعی در ادامه به استانداردسازی خوابگاهها اشاره و اضافه کرد: خوابگاههای ملکی، خوابگاههای خودگردان و سلف سرویسها تا زمانی که استانداردسازی مربوط به کیفیت خدمات آنها انجام نگرفته، نمیشود نظارت موثر بر کیفیت خدمات آنها داشت، لذا کارگروهی تشکیل شده که در این موارد به استانداردسازی پرداخته و آن را در دستور کاری خود قرار داده است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان به خوابگاههای خودگردان اشاره و اذعان کرد: تاثیر خوابگاههای خودگردان به دنبال شکلگیری تکلیف قانون صورت گرفت. در قانون برنامه پنجم توسعه وزارت علوم و دانشگاهها مکلف به برونسپاری خدمات اسکان و تغذیه شدند که سالی ۲۰ درصد از این خدمات را برونسپاری کنند که به دلیل موانعی که وجود داشت این کار به صورت صددرصد عملیاتی نشد، درحال حاضر ۲۲۷ هزار ظرفیت خوابگاهی دانشجویی وجود دارد که حدود ۲۲ تا ۲۳ هزار آن در خوابگاههای خودگردان است، یعنی ۱۰ درصد ظرفیت خوابگاههای ما توسط خوابگاههای خودگردان تامین می شود، در حالی که هدف این بود که تا پایان برنامه پنجم صددرصد این کار توسط بخش خصوصی انجام شود. به گفته او در سالهای گذشته به دلیل اینکه مدت زمان ثبت وامها توسط دانشجویان در دانشگاهها مدت کمی بود، دانشجویان نسبت به این مساله اعتراض داشتند برای همین ۳۸ روز سال گذشته امسال به چهار ماه افزایش یافته است و دانشجویان در نیم سال اول سال تحصیلی طی چهار ماه میتوانند تقاضاهای خود را برای وام وارد کنند.
او ادامه داد: در سال جدید ظرفیت جدیدی در پرداخت مطالبات و بدهی توسط دانشجویان ایجاد شده است که دانشجویان بدهکار بدون مراجعه به صندوق از هر کجای ایران می توانند بدهی خود را پرداخت کنند. از اردیبهشت ماه تا پایان شهریور امسال ۳۸ میلیارد تومان از بدهی بدهکاران صندوق از طریق پرتال پرداخت شده است.
مطیعی تصریح کرد: حدود ۱۳۰ میلیارد تومان بدهی معوقه توسط دانشجویان وجود دارد که در واقع میشود حدود ۳۰۰ هزار نفر هنوز به صندوق بدهکار هستند.
ارسال نظر