با تعطیلی پنجشنبهها حقوق کارگران و کارمندان کاهش مییابد؟
با تعطیلی پنجشنبهها در حقوق و دستمزد کارگران بخش دولتی تغییری ایجاد نخواهد شد و این مصوبه ارتباطی به بخش خصوصی ندارد.
ایلنا: علی اصغر عنابستانی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره اینکه برخی از فعالین کارگری ابراز نگرانی میکنند که با تعطیلی پنجشنبهها امکان دارد کارگران با کاهش مزد روبرو شوند، چرا که میزان کار آنها از ۱۷۴ ساعت به ۱۶۰ ساعت کاری کاهش پیدا میکند که همین امر سبب کاهش دستمزدشان میشود، گفت: ساختار کارگری در کشور چند مدل دارد، یک مدل کسانی هستند که قرارداد کارگری با دولت دارند؛ آنها قطعا هیچ کاهش دستمزدی نخواهند داشت، زیرا مبنای آنها قراردادهای کار معین است. این افراد ۴۴ الی ۴۲ ساعت کار با یک مزد معین میکردند، حالا ۴۰ ساعت کار با یک مزد معین انجام میدهند.
مصوبه کمیسیون برای تعطیلی پنجشنبهها ارتباطی به بخش خصوصی ندارد
این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برای آنهایی که قراردادهای کارگری با بدنه دولت، دستگاهها و شرکتهای وابسته به دولت دارند که قطعا هیچ تاثیری ( در مزد) نخواهد داشت. در بخش خصوصی هم قاعده و دستمزد کارگر مشخص است، اتفاقا اگر ۵ شنبهها تعطیل و یک واحدی بخواهد مشغول به کار شود باید در واقع شیفت کاری بپردازد یعنی احتمال افزایش در ساختار دریافتی (نه دستمزد) کارگر میتواند به وجود بیاید.
وی افزود: توجه داشته باشید آن لایحهای که دولت آورد و کمیسیون اجتماعی هم مصوب کرده است، صرفا برای بخشهای مربوط به دستگاههای دولتی است و ارتباطی به بخش خصوصی و کارخانههای بخشخصوصی ندارد و آنها لزوما با این لایحه پنجشنبه تعطیل نیستند، در واقع ما داریم قانون خدمات کشوری را اصلاح میکنیم، قانون مدیریت خدمات کشوری دایرمدار میزان کار کارمندان و کارگران وابسته به دستگاههای دولتی است و ما هیچ نگرانی از این جهت نداریم.
بخش خصوصی ۵ شنبه را تعطیل نکند، باید در ازای کار در این روز یک شیفت کاری بپردازد
این عضو کمیسیون اجتماعی درباره اینکه یعنی با تصویب تعطیلی ۵ شنبهها امکان افزایش دستمزد کارگران در بخش خصوصی وجود دارد و برای آنها اضافه کار محسوب میشود، بیان کرد: بله، اگر بخش خصوصی بیاید خودش را وقف دهد و از بخش دولتی تبعیت کند و بخواهد ۵ شنبه را کار نکند و تعطیل کند آن وقت اگر جایی و واحدی ۵ شنبه نیاز به کار داشته باشد باید بیش از اضافه کاری یعنی شیفت کاری بپردازد.
تغییری در افزایش مزد در کار نیست؛ فقط امکان افزایش حق مسکن وجود دارد
عنابستانی درخصوص حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کمیسیون اجتماعی و احتمال تغییر در مصوبه دستمزد و حقوق کارگران، گفت: خیر، وزیر مبنایش این است مصوبه مزد بر اساس شاخصها گرفته شده است و اکثریت اعضای شورای عالی کار هم آن را امضا کردند.
این عضو کمیسیون اجتماعی بیان کرد: با آن توضیحی که وزیر در کمیسیون داد مبنای وزارت کار تغییر جدیدی در مصوبه مزد نیست، البته برای حق مسکن چیزی جداگانه تصویب کردند تا به دولت ببرند که یک حق مسکن بیشتری را برای کارگری قائل باشند که آن هم یک فضای دیگری دارد و امکان دارد حق مسکن اضافه شود.
نظر کاربران
شما اگه به فکر کارگر بودی سن بازنشستگی رو ۵ سال اضافه نمی کردید.
تعطیلی رسمی کشور، برای کارگران طبق قانون کاربایدضریب یک ونیم بخوره ویک شیفت شش ساعته نه ساعت لحاظ بشه یعنی دریافتی بیشترمیشه وهمه جابایدتعطیلی لحاظ بشه
اداریها باسه اداریها تصمیم میگیرن ،کارگر و کارهای ازاد ،جزوه این مملکت نیستن اخه
بیش از 35000 نفر از کارکنان بانک ها نسبت به تصمیم غیر کارشناسی دولت و مجلس اعتراض دارند. مگر بیش از 100.000 نفر از کارکنان بانکها خانواده ندارن که اونا هم از اهداف این لایحه (ایجاد اوقات فراغت برای خانواده و فراهمشدن شرایط برای سفرهای کوتاهمدت بهمنظور رونق گردشگری و ایجاد نشاط در خانوادهها) بهره مند بشن . مگر کارگران و کارمندان بخش خصوصی خانواده ندارند. اگه این قانون که دو سال مملکت و مردم رو مسخره تصمیم گیری کردین صرفا مربوط به خود دولته که با یه بخشنامه هم می تونست انجام بشه و این همه وقت و هزینه مصرف نشه.
همه ایران میگن شنبه باید تعطیل باشه الا یه خروار آدم بیسواد و بنجل و متعصب .