لیلاز: اسرائیل بدون آمریکا ۱۰دقیقه هم دوام نمیآورد
ماجرای توفانالاقصی به همه جهان نشان داد که اسراییل پوشالیترین رژیم منطقه است. اسراییل هیچ چیز نیست و ۱۰ دقیقه بدون امریکا دوام نمیآورد. من این را نمیدانستم.
روزنامه اعتماد: ماجرای توفانالاقصی به همه جهان نشان داد که اسراییل پوشالیترین رژیم منطقه است. اسراییل هیچ چیز نیست و ۱۰ دقیقه بدون امریکا دوام نمیآورد. من این را نمیدانستم.
سعید لیلاز گفت: آیا میدانستید در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳، تولید ناخالص داخلی اسراییل، ۲۱درصد کاهش پیدا کرده است. رشد اقتصادی اسراییل منفی ۲۱درصد بوده است؟ این عدد در اقتصاد ایران در بدترین سالهای تحریم، بیشتر از منفی ۳درصد نبوده است.
سعید لیلاز گفت:یک اقتصاددان، اقتصادخوانده و یک تحلیلگر متوجه میشود که سقوط 21درصدی GDP یعنی چه؟ اگر امریکاییها بلافاصله داربست زیر سقف اقتصاد اسراییل نزده بودند، این سقف تا حالا چندبار فرو ریخته بود. حتی میتوانم بگویم نتانیاهو، اعتماد حزب لیکود را هم با خود ندارد. موضوع نتانیاهو باقی ماندن در حاکمیت نیست، چون بلافاصله پس از برکناری، باید در دادگاه محاکمهاش حاضر شود. او برای فرار از زندان تلاش میکند، بحران را به خارج از اسراییل صادر کند. در این شرایط، پیچیدهترین کاری که ممکن بود انجام شود، حمله به کنسولگری ایران بود. چون هم پاسخ ایران غیرقابل اجتناب بود و هم اگر ایران پاسخ میداد در دام اسراییل افتاده بود! متوجه هستید.
لیلاز افزود:نهایت هوشمندی جمهوری اسلامی در این بود که این پاسخ را داد، قدرتمندانه هم داد، اما به صورت سمبلیک... بدون اینکه آسیب جدی به مردم اسراییل بزند. اگر ایران میخواست، قطعا میتوانست موشکهای بیشتری را در خاک اسراییل فرود بیاورد و تلفات بیشتری وارد سازد. این اقدام ایران، 3 ویژگی و دستاورد مهم داشت؛ 1) بازدارندگی ایجاد کرد. 2) اقدام اسراییل در حمله به کنسولگری را تلافی کرد. 3) باعث قدرتنمایی ایران شد. اتفاقا مخاطب این قدرتنمایی، اسراییل نبود و کلیت غرب مخاطب این حمله بودند. در همین ماجرای حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل، اگر امریکا، بریتانیا و فرانسه تمامقد وارد قضیه نشده بودند، خسارت اسراییل بسیار بیشتر میشد.
او گفت: بدون شک، نتانیاهو (نه اسراییل) از رویارویی که با ایران خواهد داشت، منافعی برداشت میکند، اما منافع کلان ایران این است که وارد این دام و این بازی نشود، چراکه ایران به هر حال قدرتنمایی خود را انجام داده است. شاهکلید حرف من این است، ما در صحنه خاورمیانه برد ژئوپلیتیک داشتهایم، نباید این برد ژئوپلیتیک را با یک باخت تاکتیکی تعویض کنیم. این خواسته مهم اسراییل است که برد ژئوپلیتیک ایران را با یک باخت تاکتیکی عوض کند. ایران نباید تن به این اشتباه دهد و تن هم نخواهد داد.
توجه داشته باشید ایران، کل دریای سرخ را برده است، فراموش نکنید، رویای محمدرضا پهلوی تسلط بر بابالمندب بود (نه دریای سرخ) اما ایران امروز کلیت بازی قدرت در دریای سرخ را برده است. وقتی ایران یک چنین دستاوردی را کسب کرده، دلیلی ندارد که در حد اسراییل بازی کند. از اینجا به بعد اسراییلیها به دنبال تحمل باخت تاکتیکی به ایران هستند. ما نباید برد ژئوپلیتیکمان را به خواسته اسراییل تغییر دهیم. خواسته اسراییل ایجاد یک درگیری بزرگ با ایران است تا امریکا به میدان بیاید. به من ثابت شد که اسراییل به تنهایی، هرگز حریف ایران نیست. این حرفهایی که امریکاییها میگویند در هیچ حمله اسراییل به خاک ایران مشارکت نمیکنند، دروغ محض است. به صراحت از قول من بنویسید که این ادعا دروغ محض است. اسراییل بدون کمک پشتیبانی، اطلاعاتی و حتی عملیاتی امریکا قادر به حمله به ایران نیست. اسراییل امیدوار است که ایران را وارد درگیری در منازعه بزرگتری کند و غرب را ناگزیر کند که وارد کارزار شود. امریکا چون در دو نقطه درگیر است نمیخواهد میدان تازه تنازعی را باز کند.
ارسال نظر