۱۴۰۰۸۱۴
۲۸۲
۲۸۲
پ

کشف رمز و راز گونه جدید زنبور‌ها بعد از ۵۹سال

دانشمندان ۸ گونه جدید از زنبور عسل کشف کرده‌اند که به آن‌ها برای یافتن پاسخ یک معمای قدیمی کمک می‌کند.

همشهری آنلاین: دانشمندان ۸ گونه جدید از زنبور عسل کشف کرده‌اند که به آن‌ها برای یافتن پاسخ یک معمای قدیمی کمک می‌کند.

کشف رمز و راز گونه جدید زنبور‌ها بعد از 59سال

کشف هشت گونه جدید زنبور عسل به کشف یک معمای علمی چندین دهه‌ای کمک کرده است. در سال ۱۹۳۴، الوود زیمرمن، حشره‌شناس، سه نوع کمیاب زنبور نارنجی قهوه‌ای کوچک را روی گل‌هایی در مجمع‌الجزایر توآموتو در پلی‌نزی کشف کرد.

برگردیم به سال ۱۹۶۵، زمانی که پروفسور چارلز میچنر، متخصص زنبور عسل، پس از مطالعه نمونه نگهداری‌شده در یک موزه، متوجه گونه جدیدی از زنبور شد و آن‌ها را زنبور نقابدار توآموتو یا «Hylaeus tuamotuensis» نامید. این زنبور‌ها سال‌ها برای دانشمندان معما بودند.

اما چگونه به پلی‌نزی فرانسه رسیدند؟ نزدیکترین عموزاده‌های شناخته شده این زنبور در استرالیا، گینه نو و نیوزیلند، در بیش از ۳۰۰۰ کیلومتری غرب توآموتو شناسایی شدند. علاوه بر این راز، گونه کشف شده قدیمی دیگر هرگز دیده نشد و گمان می‌رود منقرض شده است.

پس از ۵۹ سال رمز و راز، تیمی از محققان به رهبری دکتر جیمز دوری معما را حل کردند. محققان دانشگاه فلیندرز دنیای پنهان زنبور‌های نقابدار هایلئوس (Hylaeus) را کشف کردند. دانشمندان متوجه شدند که اجداد زنبور نقابدار توآموتو از طریق جزیره‌ای از طریق فیجی و جنوب غربی اقیانوس آرام به پلی‌نزی فرانسه رسیدند.

کشف گونه‌های جدید

این تیم با استفاده از تکنیک‌های نمونه‌گیری نوآورانه، وارد تاج پوشش جنگلی شدند، جایی که زنبور‌های آن تن به کشف شدن نداده بودند. بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹، هشت گونه جدید هایلئوس در اقیانوس آرام با استفاده از تور‌های بلندی که به درختان می‌رسید، کشف شد. همان‌طور که در بیانیه مطبوعاتی محققان آمده است، تجزیه و تحلیل بارکد و مورفولوژی دی‌ان‌ای نشان می‌دهد که این گونه‌های تازه کشف شده از بستگان زنبور نقابدار توآموتو هستند.

هر یک از زنبور‌های تازه پیداشده دارای ویژگی‌های منحصر به فرد هستند. از میان گونه‌های اخیرا شناسایی شده، شش گونه از مجمع الجزایر فیجی سرچشمه می‌گیرند. دو مورد دیگر در ایالات فدرال میکرونزی و تاهیتی در پلی‌نزی فرانسه در ۴۵۰ کیلومتری جنوب غربی توآموتو کشف شد.

زنبور‌های کوچک چگونه مسافت‌های زیاد را طی کردند؟

دانشمندان احتمال می‌دهند که گونه‌های هایلئوس بیشتری بین فیجی و پلی‌نزی فرانسه زندگی می‌کنند و در انتظار کشف هستند. اما این زنبور‌ها چگونه اقیانوس آرام را طی کردند؟ دانشمندان معتقدند از آن‌جایی که بیشتر زنبور‌های نقابدار در چوب لانه می‌کنند، بنابراین احتمالا به‌ویژه زمانی که طوفان‌های استوایی انبوهی از مواد گیاهی را در رودخانه‌ها و دریا‌ها می‌شویند، بین جزایر رفت و آمد می‌کنند. همچنین ممکن است که آن‌ها توسط باد‌های شدید پرتاب شده باشند، اما این سفر برای این زنبور‌های کوچک بسیار خطرناک بوده است.

این یافته‌ها در مجله «Frontiers in Ecology and Evolution» منتشر شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج