این فرمانده نظامی، نابغه سپاه پاسداران بود
فرماندهان جنگ حسن باقری را از فرماندهان نابغه سپاه ایران میدانستند و از او به عنوان بنبستشکن در این عرصه نام میبردند.
ایسنا: فرماندهان جنگ حسن باقری را از فرماندهان نابغه سپاه ایران میدانستند و از او به عنوان بنبستشکن در این عرصه نام میبردند.
حسن باقری (غلامحسین افشردی) روز ۲۵ اسفندماه ۱۳۳۴، همزمان با سوم شعبان، سالروز میلاد امام حسین (ع) در تهران به دنیا آمد و در ۹ بهمن ۱۳۶۱ در سن ۲۶ سالگی در خوزستان منطقه فکّه به شهادت رسید و قطعه ۲۴ گلزار شهدای بهشت زهرا (س) در تهران جایگاه ابدی او شد.
اجلاسیه شهدای اطلاعات سپاه و مراسم بزرگداشت سالروز شهادت سرلشکر شهید حسن باقری امروز ۹ بهمن برگزار خواهد شد. این روز در تقویم به عنوان روز شهدای اطلاعات سپاه نامگذاری شده است
حسن باقری معروف به «سقای بسیجیان»، جوانترین فرمانده جنگ ایران در دوران جنگ ایران و عراق بود. فرماندهان جنگ حسن باقری را از فرماندهان نابغه سپاه ایران میدانستند و از او به عنوان بنبستشکن در این عرصه نام میبردند.
شخصیت پرمعنیای داشت
سپهبد شهید علی صیاد شیرازی در رابطه با شهید باقری میگوید: «از همان لحظه آشنایی با حسن باقری محبتشان به دل من رفت و یک احساس احترام به ایشان کردم، چون دیدم جوانی با این سن و سال آنقدر پرتلاش، پرتحرک و مؤثر در آن قرارگاه است و شخصیت ایشان برای من خیلی پرمعنی بود، این آشنایی بود که با سردار باقری پیدا کردم.»
حسن باقری تأثیر جدی بر عملیاتها داشت
همچنین سرلشکر سیدیحیی صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا معتقد است: «قویترین فرمانده حسن باقری بود. وجود فرماندهان رشید، لایق و قاطع در عملیاتها از دیگر عوامل پیروزی بود. لیاقت و ویژگیهای فرماندهی چون شهید [حسن] باقری که تسلط زیادی بر عوامل تأثیرگذار مانند دشمن، زمین، جو و نیروهای خودی داشت تأثیری جدی بر عملیاتها داشت.»
در ارتباط برقرار کردن قوی بود
سرلشکر محمد جعفری، فرمانده پیشین سپاه پاسداران روایت میکند: «حسن باقری در ارتباط برقرار کردن خیلی فعال و قوی بود، با همه امام جمعهها ارتباط برقرار میکرد. یک روحانی و شخصیتی که به قرارگاه میآمد حسن باقری وقتش را طوری تنظیم میکرد که حتماً به ملاقات با آن شخصیت در قرارگاه برسد.»
ثابت کرد که میتوانیم
دریابان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان میکند: «حسن باقری به دلیل اینکه در محورهای مختلف اطلاعات عملیات داشت اطلاعات را جمعبندی خوبی کرده بود و ارائه داد. حسن باقری یک گزارش شسته، رفته و کامل و دقیق نسبت به خطوط خودی و دشمن ارائه داد و اولینبار ما ثابت کردیم که میتوانیم.»
یادداشت امام خمینی (ره) بر عکس شهید باقری
بر اساس یادداشتهای روزانه آن فرمانده جوان، وی به عنوان فرمانده در هر ۲۴ ساعت ۱۸ ساعت فعالیت میکرد و طی اجرای عملیاتها شبها بیدار میماند تا عملیاتها را بهخوبی هدایت و فرماندهی کند. امام خمینی (ره) پس از شهادت حسن باقری بر روی عکس وی نوشتند: «خداوند شهید شبزندهدار ما را با شهدای صدر اسلام محشور فرماید. اگر چه نمیتوان با اندک اطلاعات به روی کاغذ، معرف شخصیت حسن باقری به عنوان یک نخبه، میراث معنوی و سرمایه ملی بود.»
نظر کاربران
روحش شاد ویادش گرامی باد
درود