بهترین سن برای جدا کردن محل خواب کودک از والدین
از چه سنی کودک دیگر نباید کنار والدینش بخوابد؟ یک مربی سلامت و بهداشت اخیراً به پاسخ این سؤال پرداخته است.
روزیاتو: از چه سنی کودک دیگر نباید کنار والدینش بخوابد؟ یک مربی سلامت و بهداشت اخیراً به پاسخ این سؤال پرداخته است.
میکی مهتا، مربی سلامت و بهداشت از هند، در ویدیویی که در اینستاگرام به اشتراک گذاشته، در مورد فواید خوابیدن کودکان در کنار والدینشان صحبت کرده است.
این کار در میان متخصصان مراقبتهای بهداشتی به دلایل ایمنی که نسبت به آنها هشدار داده شده، بحثبرانگیز است. اما برخی از والدین کاملاً موافق خوابیدن در کنار فرزندشان هستند و میگویند که این کار آنها را به یکدیگر نزدیکتر میکند.
با این حال، مهتا معتقد است که این امر ضروری بوده و از روش غربی قرار دادن کودک در اتاق خواب خود در سن ۲ یا ۳ سالگی انتقاد کرد.
به نظر این مربی سلامت، ۷ سالگی سن مناسبی برای جدا کردن اتاق کودک از والدین خود است.
توصیههای مهتا حاوی ترکیبی از علوم اعصاب، شبه علم و عرفان بود.
ریتش باوری، کارآفرین و اینفلوئنسر سلامتی در ویدیوی مصاحبه از مهتا پرسید: تا چه سنی کودک باید با مادر و پدرش بخوابد؟
مهتا پاسخ داد:تا ۷ سالگی، نورونهای آینهای کودکان کار میکنند و بسیار حساس هستند. آنها همه چیز را ناخودآگاه و زمانی که در خواب هستند، یاد خواهند گرفت.
نورونهای آینهای در مغز زمانی فعال میشوند که میبینیم افراد اعمالی را انجام میدهند و همچنین زمانی که آن کارها را انجام میدهیم.
یکی از مهمترین اکتشافات علوم اعصاب در دهه گذشته در مورد نورونهای آینهای بوده که برای یادگیری مهارتها و نحوه تعامل با مردم بسیار مهم هستند.
اگرچه این موضوع اثبات شده که ما هنگام خواب خاطرات را پردازش و تثبیت میکنیم، شواهدی وجود ندارد که نشان دهند نورونهای آینهای به طور ناخودآگاه در طول خواب یاد میگیرند.
مهتا در ادامه توضیح داد که ضمیر ناخودآگاه کودک هنگام خواب غرق در منفیبافی است و خوابیدن در کنار والدین به محافظت از کودکان در برابر این موضوع کمک میکند. یک کودک رویاهای ترسناکی میبیند، زیرا ناخودآگاه او حساس است و هر سیگنالی را دریافت میکند.
او توضیح داد که همه چیز به صورت جهانی اتفاق میافتد و در «سفر اختری» بچهها گریه میکنند.
اعتقاد بر این است که سفر اختری علم نبوده و معلوم نیست که منظور مهتا از بیانیه خود چه بوده است.
دکتر مونا امین، متخصص اطفال که در اینستاگرام فعالیت دارد، در این باره گفته است: من هرگز اینقدر چرندیات از یک شخص نشنیدهام. او القا میکند که بچهها به دلیل ترس و جدایی شبادراری دارند که اینطور نیست. شبادراری در بسیاری از کودکان به دلیل عدم بلوغ مثانه است و ربطی به اضطراب ندارد. و بچهها نیازی ندارند که ۷ سال در کنار مادرشان بخوابند تا احساس پیوند با او کنند. خواب مستقل ممکن بوده و از نظر رشدی رایج است و در واقع میتواند به معنای خواب بهتر برای کودک و والدین باشد.
از سوی دیگر، آمریتا صراف، مشاور خواب نوزاد، با نظر مهتا در مورد خواب کودک در کنار والدین خود موافق بود. خوابیدن کودک در کنار پدر و مادر همیشه سالمتر و بهتر است. اما من کسی که کودکش را در اتاق جداگانهای قرار میدهد سرزنش نمیکنم، زیرا همه ما کاری را انجام میدهیم که برای ما مفید است. فقط میگویم که آنچه آقای میکی میگوید، درست است.
از نظر شهودی و علمی، اختلال خواب در کودکان میتواند منجر به بروز انواع مشکلات رشدی و رفتاری شود. اما هیچ مدرک علمی مبنی بر ارتباط اختلالات خواب دوران کودکی با سفر اختری وجود ندارد.
مهتا همچنین مدعی شد که وقتی کودک به ضربان قلب مادر نزدیک است، ریتم قلب آنها همگام میشود.
مهتا نه دکتر است و نه دانشمند. او یک مربی زندگی و صاحب یک سری سالنهای ورزشی است. برخی از ایدههای او دارای پشتوانه علمی هستند. مانند این ایده که خواب کودک در کنار مادر ضربان قلب آنها را هماهنگ میکند. اگر مادر در کنار کودک باشد، میتواند فرزندش را آرام کند.
این درست است که اگر کودکی خواب بدی ببیند، یکی از والدین که نزدیک اوست میتواند کودک را آرام کند.
با قرار دادن گوش کودک روی قلب مادر، ضربان نامنظم قلب کودک دوباره منظم میشود.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان داده افرادی که در کنار هم میخوابند، در بلندمدت ریتمهای قلبشان همگام میشود.
اما هیچ مدرکی مبنی بر ضروری بودن این امر برای رشد اولیه کودکی وجود ندارد.
برای کودکانی که آریتمی دارند (ضربان قلب نامنظم که میتواند نشانهای از مشکلات پزشکی باشد) پزشکان توصیه نمیکنند که تنها به ضربان قلب مادر برای اصلاح آن گوش دهند. آنها بسیاری از درمانهای دیگر را در نظر میگیرند
نظر کاربران
من کنار پسرم نخوابم استرس شدید بهم دست میده تا صبح بیست بار نگاش میکنم که مبادا پتو رو بکشه روش خفه شه برای همین تا صبح بیدارم
هر چی خارجیا میگن بریزین دور فقط از سن مدرسه به بعد
چون زیر ۷ سال بچه وقتی تب میکنه دمای بدنش خیلی بالا میره و بیشتر بچه ها در شب تب میکنند
فکر کنید اگر اتاقش جدا باشه شما تا صبح متوجه نمیشید و خدای نکرده اتفاق ناگواری میفته