از گرایش جدید و بیسابقه جوانان ایرانی پردهبرداری شد!
جامعهشناسان میگویند تلاش برای یکشبه پولدارشدن و میل شدید به شرطبندی در یک جامعه، ریشههایی دارد که یکی از اصلیترین علل آن گسترش فقر و نابرابری است
اعتماد: جامعهشناسان میگویند تلاش برای یکشبه پولدارشدن و میل شدید به شرطبندی در یک جامعه، ریشههایی دارد که یکی از اصلیترین علل آن گسترش فقر و نابرابری است. در ایران امروز هم چه روایتهای رسمی و چه میزان بازداشتها و حتی تعداد پایگاههای مجازی که بسته میشود و از طرف دیگر هم تعداد متهمان حکایت از گسترش بیسابقه شرطبندی دارد. این میل شدید به کسب ثروت در کوتاهمدت، در شرایطی رخ میدهد که روندهای کسب مشروع درآمد مانند بورس و دیگر بازارهای مالی هم روی چندان خوشی به کلیت جامعه ایران نشان نداده و شرایط بهگونهای پیش رفته که بهطور ناگهانی میلیونها ایرانی سرمایه خود را به این بازارها بردند و بخش وسیعی با بدهکاری و ضرر هنگفت خارج شدند.
شرایط برخی بانکها و موسسات مالی هم نشان دیگری از این وضعیت است و خبر ورشکستگی برخی از این صندوقها برای افکار عمومی آشنا است. خلاصه اینکه بسیاری موارد و ریشهها دست به دست هم داده تا میل به شرطبندی، قمار و یکشبه ثروتمندشدن به مولفه آشکار در این جامعه تبدیل شود و بسیاری از افراد شاخص این جامعه هم مروج چنین شرطبندیهایی شوند. این میل شدید به شرطبندی در حالی است که بسیاری از این رفتارها براساس قوانین موجود جرم است و افرادی که به این سمت گرایش پیدا میکنند در یکقدمی بازداشت و زندان قرار میگیرند. در ادامه این گزارش و با توجه به گستردگی این موضوع، یک پژوهشگر علم حقوق به درخواست «اعتماد» این موضوع را شکافته و شرایط برخورد با شرطبندی در قوانین ایران را تشریح کرده است. اگر برای شما هم پرسش است که چه فعالیتی شرطبندی محسوب میشود و چگونه ابزار و فعالیتهایی امکان تبدیل یک شهروند به مجرم را فراهم میکند، در ادامه این یادداشت را بخوانید؛ به عبارتی سادهتر شدتگرفتن میزان جرم شرطبندی در جامعه، زمینهساز پرداختن به این موضوع شده و خواندن متن پیشرو به شهروندان کمک میکند که از این جرم و مجازات مرتبط با آن خود را دور نگه دارند.
نگاهی به جرم شرط بندی در حقوق ایران
امیرحسین صفدری نویسنده و پژوهشگر علم حقوق: متاسفانه در جامعه ما این روزها با توجه به وضعیت اقتصادی نابسامان و بیکاری جوانان، تبلیغات پوچ و واهی در بستر فضای مجازی برای یک شبه پولدار شدن از طریق شرطبندی و قمار بازی بهشدت دیده میشود که این مساله قطعا زنگ خطر جدی را برای جامعه ما به صدا در میآورد. سایتهای شرطبندی آنلاین این روزها در واقع محلی شده است برای قمار و به دست آوردن پولهای بدون تلاش و زحمت که از طریق بازیهای ورزشی، بازی با ورق مثل: پوکر، بیست و یک، حکم و... جوانان را فریب میدهند و از این طریق آنها را قربانی خود میکنند.
باید بگویم که گستردگی و پیشرفت فضای مجازی مانند سایر دستاوردهای بشر در کنار مزایایی که دارد بی شک معایبی هم دارد که از جمله معایب آن راهاندازی و رواج همین بازیهای قمار و شرطبندیهای آنلاین در بستر فضای سایبری است، بی شک قمار یکی از انواع بازیهای مخرب و خانمانسوز است که متاسفانه با عنوان فریبنده ورزش فکری بر مفاسد آن سرپوش گذاشته و اعتیاد به آن باعث نابودی زندگی افراد میشود.
ارسال نظر