بالاخره پس از ۴۰ سال ایران از فرانسه شکایت میکند!
بالاخره بعد از ۴۰ سال پرونده بینالمللی شکایت از دولت فرانسه برای خونهایی که منجر به ابتلای بیماران هموفیلی به ویروس اچآیوی و هپاتیت شد، آغاز و پرونده دادخواهی بینالمللی در این باره تشکیل میشود.
همشهری آنلاین: بالاخره بعد از ۴۰ سال پرونده بینالمللی شکایت از دولت فرانسه برای خونهایی که منجر به ابتلای بیماران هموفیلی به ویروس اچآیوی و هپاتیت شد، آغاز و پرونده دادخواهی بینالمللی در این باره تشکیل میشود.
همشهری آنلاین – مریم سرخوش: پرونده خونهای آلوده در اواخر دهه ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۵ باز شد که تعداد زیادی از بیماران هموفیلی به واسطه انتقال فاکتورهای انعقادی خون که از سوی کشور فرانسه تامین شده بود به ویروس ایدز و هپاتیت آلوده شدند.
قربانیان این خونهای آلوده مردمان کشورهای بسیاری از جمله آلمان، ایتالیا، آرژانتین، پرتغال، عربستان، ایران، فرانسه، کانادا، ایرلند، بریتانیا، عراق، یونان و... بودند. گفته میشود که تنها در کانادا حدود ۳۳ هزار نفر به هپاتیت C و ایدز مبتلا شدند. در آمریکا آمار مبتلایان به ایدز به حدود ده هزار نفر رسید و در ایران نیز ۱۹۳ نفر به دلیل خونهای آلوده به ایدز مبتلا شدند.
البته که فرانسه مدتی بعد به کشورهای دریافتکننده اعلام کرد که خونها حامل ویروس اچآیوی - ایدز است، برخی از کشورها خونها را مرجوع کردند و برخی دور ریختند، اما در ایران، سازمان انتقال خون، خونها را پیش از آزمایش به بیماران تزریق کرده بود و ۱۹۳ از بیماران به ایدز مبتلا شدند. در سال ۱۳۶۶ و پس از کشف اولین بیمار مبتلا به ایدز، رسماً وجود ایدز در ایران اعلام شد و با شکایت مبتلایان و خانوادههایشان، پروندهای در سال ۷۶ در این خصوص در محاکم قضایی ایران باز شد. در سال ۸۳ هم دادگاه، وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون ایران را در خصوص این پرونده محکوم کرد.
این در حالی بود دولت ایران طی این مدت هرگز ادعایی بابت غرامت مادی و معنوی از فرانسه نکرده بود، اما قرار است بعد از ۴۰ سال فرآیند دادخواهی در محاکم بینالمللی نسبت به مسئولیت کیفری و حقوقی دولت فرانسه در این جنایت از سوی کشورمان آغاز شود. چون بر اساس اعلام کانون هموفیلی ایران مدارک مستندی موجود است که نشان میدهد دولت فرانسه سلامت این خونها را تایید کرده و با توجه به شرایط اضطرار و اعتماد به تاییدیه دولت، خونها به بیماران ایرانی پیش از انجام غربالگریهای لازم تزریق شده است.
پیش از این هم نازنین فرزدایفر، رئیس انجمن هموفیلی ایران در گفتوگو با فارس از پیگیری این پرونده خبر داده و گفته بود: ما این پرونده را دوباره باز کردیم و قطعا به نتیجه میرسد. حدود ۲۰۰ بیمار در کشور ما بر اثر خونهای آلوده مستقیما به ویروس HIV مبتلا شدند و ایران هرگز ادعایی بابت غرامت مادی و معنوی از فرانسه نکرد. قانون مدنی فرانسه خودش را محکوم کرده و ما هم خیلی راحت میتوانستیم به آن استناد کنیم و مثل عراق که خسارتهایش را دلاری و یورویی گرفت. در این کشور حتی تعدادی از بیماران بر اساس خسارت معنوی از دولت فرانسه از کارافتادگی گرفتند.
ارسال نظر