۱۳۷۲۸۴۴
۱۰۴۲
۱۰۴۲
پ

۹ ماده خوراکی که نباید زیاد پخته شوند

برخی از غذاهای محبوب ما در روند پخته شدن ارزش غذایی خود را از دست می‌دهند و بهتر است آن‌ها را به صورت خام مصرف کنیم تا ویتامین‌ها و منافع آن برای سلامت به طور کامل به بدن برسد.

همشهری آنلاین: برخی از غذاهای محبوب ما در روند پخته شدن ارزش غذایی خود را از دست می‌دهند و بهتر است آن‌ها را به صورت خام مصرف کنیم تا ویتامین‌ها و منافع آن برای سلامت به طور کامل به بدن برسد.

۹ ماده خوراکی که نباید زیاد پخته شوند

پختن غذا همواره مناسب‌ترین گزینه برای خوردن مواد خوراکی نیست، برخی از مواد غذایی هستند که در صورت طبخ ارزش غذایی خود را از دست می‌دهند و منافع‌شان برای سلامت کلی بدن از بین می‌رود. در این مطلب به ۹ ماده خوراکی می‌پردازیم که در زمان حرارت دیدن ارزش غذایی آن‌ها تغییر می‌کند.

اسفناج

اسفناج سرشار از آهن است اما زمانی که در معرض حرارت قرار می‌گیرد، از ارزش غذایی آن کاسته می‌شود. در روند طبخ، اسید اگزالیک موجود در اسفناج با کلسیم ترکیب می‌شود و تبدیل به کریستال‌هایی می‌شود که باعث کاهش جذب آهن به بدن می‌شوند. برای حفظ مواد مغذی موجود در اسفناج باید این سبزی را به صورت خام در سالاد یا اسموتی‌ها مصرف کنیم.

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی پس از طبخ بخشی از ویتامین C خود را از دست می‌دهد. این ویتامین حساس به حرارت در واقع در دمای بالا می‌شکند و بخش مهمی از ارزش غذایی خود را از دست می‌دهد. برای حفظ فواید گوجه فرنگی این سبزی را به صورت خام مصرف کنید یا در حرارت کم و به طور ملایم بپزید.

کلم بروکلی

در حالی که کلم بروکلی یک منبع غنی از مواد مغذی است. بیش ازحد پخته شدن این سبزی می‌تواند به از دست رفتن بخش مهمی از مواد مغذی آن به ویژه ویتامین C شود. با بخار پز کردن یا تفت دادن کوتاه مدت می‌توان ترکیبات مغذی کلم بروکلی را حفظ کرد.

سیر

سیر را بیشتر به خاطر ویژگی‌اش در ارتقای سیستم ایمنی بدن می‌شناسند. سیر خام بیشتر مواد مغذی سیر را در خود حفظ کرده است. آلیسین از ترکیبات اصلی سیر که در سلامت کلی موثر است، ترکیبی حساس به حرارت است. برای حفظ ارزش غذایی این گیاه، سیر را به صورت خام و خورد شده به غذاهای خود اضافه کنید.

کشک

ترکیبات پروبیوتیک موجود در کشک که در حفظ سلامت روده موثر هستند، در صورت حرارت دیدن اثر و ارزش غذایی خود را از دست خواهند داد. برای حفظ ارزش غذایی بهتر است کشک را به صورت خام و نپخته مصرف کنید، در غیر این صورت پس از آنکه حرارت غذای شما کاهش یافت کشک را به آن اضافه کنید تا خواص پروپیوتیکی آن حفظ شود.

بادام

چربی‌های سالم در بادام در صورت قرار گرفتن در معرض حرارت زیاد فاسد می‌شوند و ارزش غذایی خود را از دست خواهند داد. از منافع این آجیل به صورت خام و نپخته استفاده کنید. بادام خام را به صورت خرد شده در سالاد بریزید یا به عنوان یک میان وعده از آن لذت ببرید.

چای سبز

ترکیبات غنی از آنتی اکسیدان در چای سبز در برابر حرارت زیاد حساس هستند. جوشاندن جای سبز در حرارت بالا می‌تواند به از دست رفتن آنتی اکسیدان‌های ارزشمند آن شود. چای سبز خود را در حرارت پائین تر بجوشانید تا از حفظ منافع آن برای سلامت اطمینان پیدا کنید.

روغن زیتون

در حالی که روغن زیتون جز اصلی هر آشپزخانه‌ای است. گرمای زیاد می‌تواند باعث از بین رفتن چربی‌های سالم و آنتی اکسیدان‌های آن شود. برای حفظ حداکثر ارزش غذایی روغن زیتون، آن را در سالاد مصرف کیند یا در لحظه آخر به بشقاب غذاهای خود اضافه کنید.

عسل

عسل خام یک منبع غنی از مواد مغذی و سرشار آنزیم‌ها، آنتی اکسیدان‌ها و خواص ضد باکتریایی است. متاسفانه حرارت دادن عسل باعث از بین رفتن این ترکیبات ارزشمند می‌شود. برای حفظ خواص این ماده غذایی، عسل را به صورت خام استفاده کنید. آن را روی کشک یا نان تست بریزید.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج