شیوع دو بیماری بسیار خطرناک در فلسطین
کمبود آب سالم و اختلال در ارائه خدمات بهداشتی و پزشکی در پی بمبارانهای سهمگین غزه و حملات دامنهدار ارتش اسرائیل به این بخش محاصره شده از سرزمینهای فلسطینی، خطر شیوع بیماریهای عفونی را افزایش داده است
یورونیوز: کمبود آب سالم و اختلال در ارائه خدمات بهداشتی و پزشکی در پی بمبارانهای سهمگین غزه و حملات دامنهدار ارتش اسرائیل به این بخش محاصره شده از سرزمینهای فلسطینی، خطر شیوع بیماریهای عفونی را افزایش داده است.
سازمانهای متولی بهداشت و سلامت نسبت به یک بحران قریبالوقوع بهداشتی در نوار غزه هشدار می دهند، جایی که اختلال در سیستمهای سلامت و پزشکی و نیز کمبود آب سالم به خطر شیوع انواع بیماریهای عفونی دامن میزند.
کمیته بینالمللی نجات که مقر آن در نیویورک است روز پنجشنبه نسبت به شیوع اجتناب ناپذیر بیماریهایی همچون وبا و حصبه در غزه که منشا آن استفاده از آبهای آلوده و نبود خدمات مناسب بهداشتی است، هشدار داد.
به موجب هشدار مسئولان این سازمان، در حال حاضر به دلیل بمبارانهای مرگبار اسرائیل ۹۵ درصد از جمعیت غزه به آب سالم و بهداشتی دسترسی ندارند. این در حالیست که بنا به همین گزارش، ۶۴ درصد از تأسیسات و مراکز ارائه دهنده خدمات اولیه بهداشتی و پزشکی در غزه از فعالیت بازمانده و تعطیل شدهاند.
باب کیچن، معاون بخش فوریتهای کمیته بینالمللی نجات، میگوید: «شرایط برای گسترش بیماریهای واگیردار و قابل انتقال از طریق آب (در غزه) مهیا است؛ این بیماریها بر کودکان تأثیر منفی میگذارند و منجر به مرگهای قابل پیشگیری میشوند.»
سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه هشدار داد که کمبود سوخت روند جمعآوری زبالهها را مختل کرده و باعث تعطیلی کارخانههای تصفیه و نمکزدایی از آب شده است؛ مسئلهای که زمینه گسترش قابل توجه بیماریهای ناشی از عفونتهای باکتریایی مانند اسهال را فراهم کرده است به نحوی که از اواسط اکتبر تاکنون بیش از ۳۳هزار نفر در غزه به این بیماری مبتلا شدهاند.
به گفته کارشناسان سازمان متولی بهداشت در جهان، با آوارگی نزدیک به ۱.۵ میلیون نفر در سراسر غزه، ازدحام و شلوغی بیش از حد در مراکز بهداشتی و پناهگاهها خطر انتقال بیماریهای عفونی را افزایش داده است.
روایت یک مقام سازمان ملل از وخامت زندگی روزمره ۶۰۰ هزار آواره فلسطینی نوار غزه در گفتگو با یورونیوز از کارافتادگی یک سوم بیمارستانهای نوار غزه؛ کمبود سوخت و قطع برق مرگ بیماران بحرانی را رقم میزند
سازمان جهانی بهداشت همچنین هشدار داد: اختلال در روند معمول واکسیناسیون و همچنین کمبود دارو برای درمان بیماریهای واگیر، به افزایش خطر گسترش سریع بیماری در غزه دامن زده است. کمیته بینالمللی نجات و سازمان بهداشت جهانی، هر دو بار دیگر خواستار برقراری آتشبس بشردوستانه در غزه برای تسهیل در کمکرسانی به غیرنظامیان شدهاند.
ارسال نظر