کشف یک گنجینه از زیر لولههای فاضلاب!
فسیلهای قدیمیترین حلزونهای کتان شناختهشده جهان، ستون فقرات کوسه ارهای منقرض شده و دندانهای کوسه بزرگ سفید همگی در تودهای از ماسه کشف شدند که در سال ۲۰۲۰ از زیر کارخانه تصفیه فاضلاب Mangere حفاری شده بود.
خبرآنلاین: فسیلهای قدیمیترین حلزونهای کتان شناختهشده جهان، ستون فقرات کوسه ارهای منقرض شده و دندانهای کوسه بزرگ سفید همگی در تودهای از ماسه کشف شدند که در سال ۲۰۲۰ از زیر کارخانه تصفیه فاضلاب Mangere حفاری شده بود.
تینا مزدکی_ مقالهای که اخیراً در مجله زمین شناسی و ژئوفیزیک نیوزلند منتشر شدهاست، ۲۶۶ گونه فسیلی را به عنوان یکی از غنی ترین و متنوع ترین گروههای جانوران سه میلیون ساله که تاکنون در نیوزیلند یافت شده است، توصیف می کند.
در سال ۲۰۲۰، زمانی که شرکت واترکر اوکلند در حال حفاری برای خط لوله اصلی بود این گنجینه پیدا شد. دیرینه شناس اوکلند، بروس هیوارد، آن را به «پیدا کردن طلا درست در آستانه خانه» تشبیه کرد.
هنگامی که آنها از اهمیت ذخایر فسیلی مطلع شدند، واترکر و پیمانکارانشان مشتاق کمک بودند و فرایند کار متوقف شد تا دیرینه شناسان بتوانند در طول چندین ماه به تحقیق بپردازند. واترکید همچنین دو دانشجوی فارغ التحصیل دیرینه شناسی را که تحت نظارت سرپرست موزه اوکلند، دکتر ویلما بلوم، کار میکردند، تأمین مالی کرد تا هفتههای متمادی بهدقت پشتهها را غربال کنند.
در نتیجه، تخمین زده میشود که بیش از 300000 فسیل مورد بررسی قرار گرفته و چندین هزار فسیل به عنوان رکوردی از این «یافتهای که یک بار در زندگی» به ثبت رسیده، به موزه بازگردانده شده است.
دکتر هیوارد گفت: "شناسایی دقیق فسیل ها نشان می دهد که آنها بین 3 تا 3.7 میلیون سال پیش در یک کانال جزر و مدی در نسخه اولیه بندر مانوکائو مدرن ته نشین شده اند." در آن زمان، سطح دریا کمی بالاتر از امروز بود. در نتیجه، فسیلها شامل تعدادی از گونههای نیمه گرمسیری میشود که بستگانشان امروزه در آبهای گرمتر اطراف جزایر کرمادک و نورفولک زندگی میکنند."
این پنج نویسنده در مقاله علمی خود که این هفته در مجله زمین شناسی و ژئوفیزیک نیوزیلند منتشر شد، 266 گونه فسیلی مختلف را ثبت کردند که آن را به غنی ترین و متنوع ترین جانوران عصر خود در نیوزلند تبدیل می کند.
دکتر هیوارد، نویسنده اصلی این مقاله میگوید: «آنچه شگفتانگیز است، این است که جانوران حاوی فسیلهایی هستند که در محیطهای مختلف زندگی میکردند که در کانال دریایی باستانی توسط امواج و جریانهای جزر و مدی قوی گرد هم آمدهاند.»
ارسال نظر