۱۸ درس مهم زندگی که باید پیش از بزرگ شدن فرزندتان به او دهید
انگار همین دیروز بود که فرزندتان برای هر سؤالی به سراغ تان می آمد و وقتی جوابش را می دادید سراپا گوش بود
روزیاتو: انگار همین دیروز بود که فرزندتان برای هر سؤالی به سراغ تان می آمد و وقتی جوابش را می دادید سراپا گوش بود. حالا اما او برای هر چیزی نظر خودش را دارد. حتماً خوشحالید که فرزندتان دارد بزرگ می شود اما شاید در عین حال، ناراحت هم باشید که این اتفاق چقدر سریع دارد رخ می دهد. احتمالاً دارید به این فکر می کنید آیا فرصت کافی دارید تا همه چیز را به فرزندتان یاد دهید و آیا او خود آمادگی رویارویی با زندگی بزرگسالی را دارد یا خیر.
چیزهای مهمی را باید در نوجوانی به فرزند خود یاد دهید که در ادامه درباره ی آن ها صحبت خواهیم کرد.
۱- به اشتباهت اذعان کن
همه ی آدم ها اشتباه می کنند، چه در زندگی شخصی و چه در درس و کار. مطمئن باش اگر بگویی که مرتکب اشتباه شدی، خیلی ها دل شان می خواهد کمکت کنند اشتباهت را اصلاح کنی. اما اگر دائماً اصرار کنی که حق با تو است، فقط وضع را بدتر خواهی کرد.
۲- نگذار دیگران به جایت تصمیم بگیرند
اینکه در زندگی خود اشتباهاتی داشته باشیم و از آن ها عبرت بگیریم امری طبیعی است، اما این با زمانی که تاوان تصمیمات دیگران را بدهیم فرق می کند. حتی اگر تصمیم آن ها نتیجه ی بدی نداشته باشد هم از کجا می دانی که اگر تماماً به خواست خودت عمل کرده بودی، چه می شد؟
۳- نه گفتن را یاد بگیر
اینکه به چیزی که با برنامه ات جور نیست یا برایت ناخوشایند است نه بگویی، امری طبیعی است. اگر سعی کنی خودت را با همه سازگار کنی، این کار از تو آدم خوبی نمی سازد، بلکه به جای آن، شادی را از تو می گیرد.
۴- خودت را به کلیشه ها محدود نکن
اجازه نده صرف اینکه دیگران می گویند دخترها و پسرها باید چه رفتارهایی داشته یا نداشته باشند باعث شود کاری که دوست داری را انجام دهی. وایکینگ ها جوراب می بافتند اما این امر مانع از آن نشده بود که جنگجویان سرسختی باشند. و در زمانی هم که مبارزه برای حقوق زنان تازه آغاز شده بود، لیدی ادا لاولیس، دختر شاعر انگلیسی، جورج جی. بایرون، اولین برنامه نویس دنیا شد.
۵- از کمک خواستن خجالت نکش
همه ی ما گهگاه احساس درماندگی و آسیب پذیری می کنیم. کارهایی هست که به تنهایی نمی شود از عهده ی آن ها برآمد اما با کمک دیگران به راحتی قابل انجام اند. یاد بگیر که از دیگران کمک و حمایت بخواهی.
۶- شجاعت واقعی داشته باش
شجاعت نه برای انجام کارهای احمقانه با دیگران، بلکه بیشتر برای خودداری از انجام این کارها ضروری است.
۷- برای دوست دانستن دیگران عجله نکن
آشنایان، همسایه های سابق و همکلاسی های زیادی در زندگی ما وجود دارد. اما همه ی کسانی که با تو تعامل دارند دوستت نیستند. زمان مشخص می کند که کسی واقعاً دوست تو است یا نه.
۸- بابت مسائل عادی و طبیعی خجالت نکش
صحبت درباره ی وضعیت سلامتی خود از جمله جزئیاتی مربوط به زندگی شخصی خود امری نه تنها عادی بلکه ضروری است، همانطور که گرفتن داروی جوش از داروخانه، خرید نوار بهداشتی یا هر چیز دیگری که شاید بابت آن خجالت می کشی، طبیعی و عادی است. بدی کردن به دیگران خجالت آور است، نه خرید داروی ملین.
۹- کسب دانش را بی فایده ندان
دائم نگو که «این درس به چه دردی در زندگی ام می خورد؟». هیچکس از آینده خبر ندارد. فقط به خاطر داشته باش که هر چه بیشتر بدانی احتمال اینکه توانایی مواجهه با موقعیت های غیر منتظره در آینده را پیدا کنی، بیشتر می شود.
۱۰- همیشه خانواده ات را در اولویت بگذار
اگر دوستانت این موضوع را درک نمی کنند، یا به خاطرش مسخره ات می کنند، معنایش این است که تو و دوستانت ارزش های متفاوتی در زندگی تان دارید و بهتر است در اینکه چه کسانی نزدیکان واقعی تو هستند تجدیدنظر کنی.
۱۱- معنای واقعی «باحال» بودن را یاد بگیر
این داشتن لباس های گران قیمت، اندام ورزشکاری یا توانایی تحمل درد نیست که آدم ها را «باحال» می کند، بلکه مهم چیزی است که در ذهن آن ها می گذرد. این طرز فکر کمک می کند که از دعوا کردن خودداری کنی، اجازه می دهد نظر و دیدگاه خودت را درباره ی مسائل مختلف داشته باشی و به تو یاد می دهد که به شوخی های احمقانه واکنشی نداشته باشی.
۱۲- یاد بگیر کارهای خانه را خودت انجام دهی
اول از همه اینکه، آدم بالغ نباید برای نیازهای روزانه اش به دیگران وابسته باشد. و دوم اینکه، یک روز این کارها را باید با شریک زندگی ات انجام دهی. دلت نمی خواهد که از اینکه کارهای به این سادگی را بلد نیستی خجالت زده شوی؟
۱۳- تا زمانی که آمادگی شروع رابطه عاطفی را پیدا نکرده ای این کار را نکن
صرفاً به خاطر تنهایی وارد رابطه عاطفی نشو. آدم ها یک وسیله نیستند که با آن ها جاهای خالی را پر کنی. و زن ها و مردها جایزه ی یک بازی هم نیستند. ارتباط و تعامل داشته باش و دوست شو. حتماً کسی را مناسب خودت پیدا خواهی کرد.
۱۴- چیزی نگو که بعداً به خاطرش خجالت بکشی
هیچوقت در شبکه های اجتماعی عکسی یا کامنتی نگذار که بعداً جلوی پدر و مادرت خجالت بکشی، نه برای اینکه آن ها ناراحت خواهند شد، بلکه به این خاطر که در دنیای مجازی هیچ چیزی به طور کامل از بین نمی رود. سال ها بعد ممکن است به خاطر یک پست نامناسب در دوران نوجوانی، شغل رویاهایت را از دست دهی.
۱۵- اگر احساس کردی که رابطه عاطفی ات خوب پیش نمی رود، صادقانه به شریک عاطفی ات بگو
از صحبت درباره ی این موضوع طفره نرو، خودتان را قایم نکن و امیدوار نباش که شریک عاطفی ات خودش همه چیز را بفهمد. آزارش نده و انتظار نداشته باش که خودش حدس بزند چه اتفاقی افتاده و دلیلش چیست. کنارش بنشین و با او حرف بزن. دروغ گفتن به کسی که نزدیکی زیادی با او داشتی کار درستی نیست. پنهان کردن خود از او و متوسل شدن به این کار برای خودداری از داشتن یک مکالمه ی ناخوشایند به دور از انصاف است.
۱۶- لزومی ندارد که شغلت حتماً با پرستیژ باشد، ولی باید آن را دوست داشته باشی
در هر کاری که دوست داشته باشی متخصص شوی، هم پول به دست خواهی آورد هم احترام.
۱۷- یاد بگیر که بودجه ات را مدیریت کنی و پس انداز کنی
می گویند که شادی را نمی شود با پول خرید. شاید اینطور باشد، اما پول می تواند برای تو و اطرافیانت ثبات و راحتی بیاورد. آدم بالغ باید امنیت اقتصادی داشته باشد.
۱۸- یادت باشد که تو در برابر دنیای اطرافت مسئول هستی
تصور نکن که وظیفه ای در قبال دنیای اطرافت نداری و با گفتن جمله هایی مثل اینکه «من که کارگر نیستم» بهانه نیاور. برای عوض کردن یک لامپ سوخته یا جا به جا کردن چند وسیله در خانه لازم نیست که کارگر باشی و برایش پول بگیری. زندگی ما از همین کارهای کوچک تشکیل می شود.
نظر کاربران
عالی بود