پیشبینی متفاوت از سرنوشت قانون حجاب
علی مرشدیزاد، تحلیلگر مسائل اجتماعی در گفتگو با روزنامه هممیهن پیشبینی متفاوتی از سرنوشت قانون جنجالی حجاب را مطرح کرده است.
برترینها: علی مرشدیزاد، تحلیلگر مسائل اجتماعی در گفتگو با روزنامه هممیهن پیشبینی متفاوتی از سرنوشت قانون جنجالی حجاب را مطرح کرده است.
در بخشی از گفتگو با این تحلیلگر رویدادهای اجتماعی میخوانیم:
* درباره مسئله حجاب شاید در درون دستگاه دولت ارادهای برای حل آن وجود داشت تا سازمانهای بینالمللی دیگر روی آن مانور ندهند اما جامعه نیز از این استفاده کرد زیرا جامعه احتمالاً با استفاده از تغییر سبک زندگی بهتر از جنبشهای خیابانی بتواند اراده خود را به حکومت تحمیل کند و پیگیر حقوق مربوط بدان شود.
* یکی از نکات مهم در این بحث این است که در رفتار خانمهای بیحجاب نوعی شفافیت رقم خورده است که پیشتر وجود نداشت. این شفافیت ادامه خواهد داشت و تمامشدنی نیست. در ادامه آنها حقوق خود را با این سبک زندگی پیگیری میکنند. میگوید من بیحجابم اما قصد دارم استخدام دولت نیز بشوم.
* دولت باید پاسخگو بشود. وقتی جمعیت این زنان زیاد میشود، دیگر نمیتوان این خواستهها را نادیده گرفت و باید برای این گروه نیز حق شهروندی را در نظر گرفت. قوانین به نحوی تنظیم شوند که آنها قدم به قدم اراده خود را پیش ببرند. بنابراین جامعه میتواند خواستههایش را طلب کند و بهصورت قطرهچکانی آنها را دریافت کند. این در حوزه سبک زندگی پیش خواهد رفت.
* بله، شاید درصد چندان بالایی از جامعه نباشند؛ چیزی در حدود 10 تا 15درصد، اما به اهمیت آنها باید از منظر دیگری نگاه کرد. پایگاه حمایتی ساختار موجود، این گروه هستند و درنتیجه دولت نیز هر سیاستی را بخواهد در پیش بگیرد، نخست باید آنها را مدنظر قرار دهد. سیاست مربوط به حجاب را در نظر بگیرید.
* برداشت من این است که ساختار سیاسی بیمیل نیست این مسئله را برای همیشه حل کند ولی باید بالاخره این طیف را نیز راضی نگاه دارد. به همین دلیل بهصورت کجدار و مریز عمل میشود. سختگیریها کاهش پیدا کرده و لایحه حجاب برای سه سال تصویب میشود. درعینحال تاکید زبانی بر اهمیت حجاب کم نمیشود زیرا این طبقه حامیان نباید از دست بروند.
ارسال نظر