۱۰ ماده غذایی تشدید کننده میگرن را بشناسید
مطالعات علمی نشان میدهند که بعضی از خوراکیها و نوشیدنیها باعث سردرد میشوند و افراد مبتلا به میگرن باید این محصولات را از رژیم غذایی شان کنار بگذارند. اگر با خوراکیها و نوشیدنیهای سردردآور آشنایی ندارید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.
دیدهبان: میگرن و سردرد مشکلات رایجی هستند که معمولا عوامل محرک زیادی دارند. غذا میتواند یکی از عوامل محرک ایجاد حملات میگرن و سردرد باشد. با اصلاح رژیم غذایی میتوانید تا حد زیادی خودتان را از این حملات حفظ کنید. تغییر در سبک زندگی از جمله غذا، میتواند سایر عوامل محرک میگرن را هم از بین ببرید. در ادامه با دیجیکالا مگ همراه باشید تا غذاها و عوامل محرک میگرن را بشناسید.
رژیم غذایی چطور روی میگرن تأثیر میگذارد
بسیاری از عوامل، روی حملات میگرن تأثیرگذار هستند و میتوانند محرک آن باشند؛ از جمله انواع غذاها و نوشیدنیها.
بنابر گزارش دیده بان ایران به نقل از بنیاد تحقیقات میگرن، غذاهای محرک میگرن ممکن است زمانی محرک این حملات شوند که با عوامل دیگر، همراه باشند. اما این محرکها چه با هم چه به تنهایی و در مجموع هر محرکی، برای افراد مختلف، متفاوت است. به همین دلیل تحقیق دربارهی آن بسیار سخت است.
در واقع مفهومی بهعنوان محرکهای کلی میگرن وجود ندارد. یعنی عوامل تحریک میگرن برای همهی افراد یکسان نیست. اما برخی از محرکها وجود دارند که افراد زیادی آن را بهعنوان محرک میگرن گزارش کردهاند. در ادامه به این محرکهای غذایی اشاره میکنیم.
غذاهای محرک میگرن
اگر دچار حملات میگرن میشوید برای اینکه این حملات را به حداقل برسانید، سعی کنید مصرف مواد غذایی زیر را کنترل کنید. گاهی برای برخی افراد لازم است که بهکلی مصرف آن را قطع کنند.
۱. کافئین
مصرف مقدار زیاد کافئین و همینطور ترک کافئین میتوانید سردرد و میگرن ایجاد کند. البته همین کافئین در صورتی که گاهی استفاده شود برای بهبود سردرد و متوقف کردن حملهی میگرنی که در پیش است، میتواند مفید باشد. غذاها و نوشیدنیهای زیر حاوی کافئین هستند.
قهوه، چای، شکلات
۲. شیرینکنندههای مصنوعی
بسیاری از غذاهای فراوری شده، شیرینکنندهی مصنوعی دارند. این شیرینکنندهها جایگزین شکر هستند و برای طعم دادن به غذاها و نوشیدنیها اضافه میشوند. اما این شیرینکنندهها میتوانند میگرن ایجاد کنند. از بین شیرینکنندهها، آسپارتام بیشتر از همه، میگرن را تحریک میکند.
۳. الکل
الکل یکی از مهمترین محرکهای حملات میگرن است. در یکی از تحقیقات انجام شده دربارهی محرکهای میگرن، ۳۵ درصد از افراد شرکتکننده، الکل را بهعنوان محرک میگرن خود گزارش کردهاند. الکل میتواند باعث کمبود آب بدن شود که این مسأله نقش مهمی در ایجاد انواع سردرد دارد.
۴. شکلات
شکلات هم بعد از الکل یکی از مهمترین محرکهای حملات میگرن است. محققان میگویند ۲۲ درصد از افرادی که دچار حملات میگرن میشوند، شکلات را بهعنوان یکی از مهمترین محرکها گزارش میکنند. شکلات حاوی کافئین و بتا فنیل اتیل آمین است که هر دو میتوانند در برخی افراد، سردرد ایجاد کنند.
۵. غذاهای حاوی مونوسدیم گلوتامات
منوسدیم گلوتامات یا به اختصار MSG یک نمک سدیمی از اسید گلوتامیک است که به طور طبیعی در بدن وجود دارد. MSG در بعضی غذاها یافت میشود و در بسیاری از غذاها بهعنوان یک افزودنی غذایی وجود دارد. خوردن آن بیخطر است؛ اما برخی از محققان آن را با حملات میگرن مرتبط میدانند.
بنیاد میگرن آمریکا خاطرنشان میکند که این ماده ممکن است در ۱۰ تا ۱۵ درصد از افراد مبتلا به میگرن، حملات شدید میگرن را ایجاد کند. سایر مواد نگهدارنده هم ممکن است در برخی افراد، محرک میگرن باشند.
۶. گوشتهای فرآوری شده
گوشتهای فرآوری شده از جمله ژامبون، هاتداگ و سوسیس همگی حاوی مواد نگهدارندهای به نام نیترات هستند که رنگ و طعم آن را حفظ میکنند. این غذاها میتوانند اکسید نیتریک را در خون آزاد کنند که تصور میشود رگهای خونی مغز را گشاد میکند. برخی شواهد معتبر وجود دارد که نشان میدهد نیتریک اکسید میتواند باعث ایجاد یا کمک به افزایش حملات میگرن شود.
۷. پنیرهای کهنه
پنیرهای کهنه حاوی مادهای به نام تیرامین هستند. این ماده زمانی شکل میگیرد که کهنه شدن غذا باعث تجزیه پروتئینها میشود. هرچه کهنگی پنیر بیشتر شود، میزان تیرامین بیشتر خواهد بود.
تیرامین یکی دیگر از مواد شیمیایی است که به نظر میرسد باعث سردرد و میگرن میشود. پنیرهای رایج زیر میزان زیادی تیرامین دارند؛
فتا
بلوچیز
پنیر پارمزان
۸. ترشی و غذاهای تخمیری
مانند پنیرهای قدیمی، غذاهای تخمیری و ترشیها میتوانند حاوی مقدار زیادی تیرامین باشند. برخی از این غذاها به شرح زیر هستند؛
ترشی
کیمچی
ترشی بامیه
ترشی هالوپینو
۹. غذاهای یخزده
خوردن غذاها و نوشیدنیهای یخزده مانند بستنی یا اسموتی میوههای یخزده میتواند باعث ایجاد درد شدیدی در سر شود.
احتمالا تا به حال تجربه کردهاید که مثلا بعد از ورزش کردن یا گرمازدگی، با خوردن سریع غذاها و مواد خوراکی سرد، سردردهایی را تجربه میکنید. این سردردها میتوانند به حملات میگرنی تبدیل شوند.
۱۰. غذاهای شور
غذاهای شور به ویژه غذاهای فرآوری شدهی شور که ممکن است حاوی مواد نگهدارنده مضر باشند ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد میگرن شود. مصرف مقادیر زیاد سدیم میتواند فشار خون را افزایش داده و باعث سردرد یا حملات میگرنی شود.
ارسال نظر