۱۳۵۴۸۲۶
۱۴۸۴
۱۴۸۴
پ

کشف «گنجینۀ آمون» در شهر غرق‌شدۀ باستانی

بعد از گذشت بیست سال از کشف شهر غرق‌شدۀ تونیس در ۷ کیلومتری سواحل مصر، حالا بقایای دو معبد متعلق به آمون و آفرودیت در این شهر کشف شده‌اند که حاوی گنجینه‌ای از پیشکش‌های آیینی هستند.

فرادید: دو معبد متعلق به خدای مصری آمون و الهۀ یونانی آفرودیت اخیرا در یک شهر غرق شدۀ باستانی در نزدیکی سواحل مصر کشف شده‌اند. این کشف که توسط یک تیم باستان‌شناسی زیر آب به رهبری فرانک گودیو باستان‌شناس فرانسوی انجام شده است، در جریان یک مصاحبۀ مطبوعاتی در روز سه‌شنبه توسط موسسۀ اروپایی باستا‌شناسی زیر آب (IEASM) اعلام شد.

 این تیم کاوش بیش از بیست سال قبل در سال ۲۰۰۰ میلادی توانسته بود بندر باستانی تونیس-هراکلیون را در زیر آب‌های خلیج ابی‌قیر در سواحل مصر کشف کند. حالا آن‌ها توانسته‌اند ویرانه‌های معابد را در بخش جنوبی این شهر پیدا کنند.

 

کشف «گنجینۀ آمون» در شهر غرق‌شدۀ باستانی

یکی از اعضای تیم کاوش در حال بررسی ستون‌های متعلق به معبد آمون که از زیر سه متر رسوبات بیرون کشیده شده‌اند

بندر باستانی تونیس هراکلیون که اکنون در 7 کیلومتری ساحل مصر قرار دارد، قبل از بنا شدن بندر اسکندریه در سال 331 قبل از میلاد، برای چند قرن مهم‌ترین بندر مدیترانه‌ای مصر باستان بود. این شهر در همان دوران باستان در اثر تغییر سطح آب دریا، زلزله و احتمالا رانش زمین در زیر مدیترانه پنهان شد.

کشف «گنجینۀ آمون» در شهر غرق‌شدۀ باستانی

بخشی از جواهرات کشف شده در معبد آمون

در دو معبد تازه کشف شده در این شهر باستانی، اقلام بسیار ارزشمندی به دست آمده‌اند که به احتمال زیاد بخشی از گنجینۀ معبد بوده‌اند؛ اقلامی از قبیل ابزارها و ظروف نقره‌ای که ظاهرا در مراسم آیینی به کار می‌رفته‌اند، جواهراتی از جنس طلا و ظروفی بسیار ظریف از جنس سنگ مرمر که احتمالا برای نگهداری عطریات و روغن‌های معطر به کار می‌رفته‌اند.

کشف «گنجینۀ آمون» در شهر غرق‌شدۀ باستانی

برخی از یافته‌ها گواه حضور یونانی‌ها در این بندر مصری است

طبق بیانیه موسسه باستان‌شناسی زیر آب، «این یافته‌ها گواه ثروت فراوان این معبد است و نشان می‌دهد که ساکنان باستانی این شهر چه اهمیت فوق‌العاده‌ای برای آن قائل بوده‌اند».

کاوش‌ها نشان داده است که ساختمان این بنا با تیرک‌هایی چوبی و ستون‌هایی سنگی مستحکم شده بودند؛ تیرک‌هایی که بعد از 2500 سال هنوز بقایای آن‌ها به خوبی حفظ شده است. گودیو، باستان‌شناسی که هدایت پروژۀ کاوش را به عهده دارد می‌گوید: «بسیار هیجان‌انگیز است که چنین اشیاء ظریفی را کشف کنید که با وجود اینهمه بلایای طبیعی هنوز دست‌نخورده باقی مانده‌اند».

کشف «گنجینۀ آمون» در شهر غرق‌شدۀ باستانی

ظروف نقره‌ای و روغن‌دان کشف شده در معبد که احتمالا در مراسم آیینی به کار می‌رفته‌اند

معبد آفرودیت که در این کاوش کشف شده است، به دلیل وجود تعدادی اشیاء برنزی و مجسمه‌ها یا بت‌های سفالی شناسایی شد. این کشف نشان می‌دهد که یونانی‌هایی که با مصر تجارت می‌کردند، حق داشتند که معبد خودشان را در این بندر مصری داشته باشند.

این کشف با استفاده از فناوری‌های جدیدی صورت گرفته که به باستان‌شناسان اجازه می‌دهند حفره‌ها و اشیاء پنهان شده در زیر لایه‌های رسوبات و گل و لای را تشخیص بدهند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج