به این دلیل هرگز نباید قولنج گردنتان را بشکنید
شکستن قولنج گردن یکی از کارهای رایج است اما اینطور که پیداست ممکن است با آسیبهای جبران ناپذیری همراه باشد.
روزیاتو: شکستن قولنج گردن یکی از کارهای رایج است اما اینطور که پیداست ممکن است با آسیبهای جبران ناپذیری همراه باشد.
یک پزشک، ویدئویی در پلتفرم تیک تاک به اشتراک گذاشته که در آن توضیح میدهد چرا هرگز نباید قولنج گردن تان را بشکنید. این ویدیو در مجموع بیش از ۴۰ هزار بار دیده شده است. یک پزشک کارآموز به نام اِوِر آریاز که در فضای آنلاین به شفافسازی درباره افسانههای پزشکی و ارائه توصیههای بهداشتی شناخته شده است، در یکی از ویدیوهای اخیر خود به دنبال کنندگانش گفت که هرگز نباید قولنج گردن خود را بشکنند.
این دکتر به یک ویدئوی وایرال شده در تیک تاک واکنش نشان داده که در آن دختر جوانی میگوید: «میخواهم گردنم را بشکنم. همه چیز درست پیش خواهد رفت.» و بعد خود را در یک گردنبند طبی نشان میدهد و اضافه میکند: «قولنج گردنم را با دستان خودم شکستم و دو هفته اول دانشگاه را در این گردنبند سپری کردم.»
اِوِر آریاز به بیش از ۱۳۶ هزار دنبال کنندهاش میگوید که چرا هرگز نباید گردنشان را بشکنند. او توضیح داد که یک بار یک بیمار ۲۰ ساله بعد از دو بار شکستن گردن و شنیدن صدای «تَرَق» با درد شدیدی به بیمارستان مراجعه کرد.
این دکترِ آینده گفت: «او پس از معاینه و اسکن وارد اتاق اورژانس شد. ما متوجه شدیم که دچار شکستگی فشاری مهره گردن شده است. اساسا تشخیص داده شد که این دختر به هایپرموبیلیتی (دومفصلی) مبتلاست. (وضعیتی که در آن مفاصل بیش از حالت عادی خم میشوند.)».
او ادامه داد: «اتفاقی که افتاد این بود که او گردنش را کمی زیادی پیچاند و مهره گردنش دچار شکستگی فشاری شد.» طبق گفته آکادمی جراحان ارتوپدی آمریکا، یک شکستگی فشاری جزئی را میتوان با استفاده از بریس گردن به مدت ۶ تا ۸ هفته درمان کرد، در حالی که شکستگیهای پیچیده تر ممکن است نیاز به جراحی و/یا ماهها گچ گرفتگی داشته باشند.
این دکتر اضافه کرد که شکستن قولنج گردن ممکن است مشکلات مختلفی را به وجود بیاورد. او گفت: «اگر گردنتان را بشکنید، اگر به متخصص کایروپراکتیک مراجعه کنید، ممکن است در معرض چند خطر قرار بگیرید.»
او مدعی شد: «گاهی اوقات افراد دچار سکته میشوند. کایروپراکتور گردن مراجعهکننده را دستکاری میکند و در نهایت فرد دچار پارگی شریان مهره ای میشود که به سکته میانجامد.» و ادامه داد: «همچنین ممکن است آسیبهای دیگری به عروق ساختار گردنتان وارد کنید.»
در سال ۲۰۱۹ دیلی میل گزارشی از سکته مغزی پدر دو فرزند به خاطر شکستن قولنج گردن تهیه کرده بود. این فرد آنقدر سریع گردنش را پیچانده بود که رگ خونی که از گردن به مغزش میرفت را پاره کرده بود و درنتیجه دچار سکته شد.
جاش هدر در سال ۲۰۱۹ در پی شکستن قولنج گردنش دچار سکته مغزی شد. پزشکان معتقدند که این موارد نادر است اما بیماران و متخصصان باید از این موضوع آگاه باشند که درمانهای شامل دستکاری ستون فقرات به عنوان عاملی نادر اما بالقوه در بروز سکته شناخته میشوند.
ویدیوی پربازدید دکتر آریاز نظرات زیادی دریافت کرد و عده زیادی گفتند با وجود این هشدارها همچنان به شکستن گردن خود ادامه خواهند داد. شما چطور؟ آیا با دانستن ریسک ناشی از این کار همچنان این کار را انجام میدهید؟
ارسال نظر