مصرف پیاز در دوران بارداری خطر دارد؟
احتمالا برای شما هم نگرانی های در مورد تغذیه درست در بارداری وجود دارد به همین منظور باید در این دوران توجه ویژه ای به مواد غذایی مورد مصرف خود داشته باشید.
صد آنلاین: احتمالا برای شما هم نگرانی های در مورد تغذیه درست در بارداری وجود دارد به همین منظور باید در این دوران توجه ویژه ای به مواد غذایی مورد مصرف خود داشته باشید.
پیاز در رژیم غذایی بارداری می تواند مزایای سلامتی بی شماری را به همراه داشته باشد. با این حال، برخی از زنان باردار بعد از مصرف پیاز دچار سوزش سر دل یا تنگی تنفس می شوند پس چنان چه باردار هستید و قصد گنجاندن پیاز در رژیم بارداری خود دارید ابتدا باید از بی خطر بودن آن برای خود آگاه شوید.
حقایق تغذیه ای پیاز:
پیاز یکی از اعضای خانواده سبزیجات است که به دلیل عطر و طعم مشخص و معطر خود شناخته می شود.
پیاز دارای خاصیت ضد کلسترول، ضد التهاب و ضد سرطان است بنابر این از نظر دارویی بسیار ارزشمند می باشد. در واقع پیاز حاوی کوئرستین (فلاونوئیدی گیاهی که در برابر پسوریازیس، آنفولانزا و سرماخوردگی شخص را محافظت می کند) است.
این سبزی کم کالری بوده و پر از مواد مغذی مفید مانند:
مواد معدنی ، آنتی اکسیدان ها، ویتامین های C، B۶، منبع خوبی از آهن، کلسیم، فولات، فسفر، منیزیم و پتاسیم است که تمام این مواد مغذی برای یک زن باردار ضروری است البته جدا از این موارد، پیاز حاوی اسید فولیک و فیبر نیز می باشد که روند تولید سلول های جدید سالم را تسهیل می کنند.
بنابراین آیا می توان در دوران بارداری از پیاز استفاده کرد؟
در حقیقت، پیاز چه به صورت خام مصرف شود و چه به صورت پخته، می تواند مزایای سلامتی مختلفی را برای یک زن باردار ارائه دهد. بنابراین می توان از پیاز در دوران بارداری بصورت اعتدال استفاده کرد.
فواید خوردن پیاز در دوران بارداری:
خوردن پیاز در حد اعتدال می تواند برای سلامتی یک زن در دوران بارداری بسیار مفید باشد. برخی از فواید آن عبارتند از:
۱. کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن :
پیاز منبع خوبی از ویتامین C است که می تواند به تقویت سیستم ایمنی مادر و جنین کمک کند.
۲. پیشگیری از سرطان :
پیاز حاوی ترکیبات گوگردی آلی بسیار مفیدی است که می تواند به مبارزه با رشد رادیکال های آزاد که عامل ایجاد سرطان هستند بپردازد و از ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان روده بزرگ و معده جلوگیری کند.
۳. بهبود سلامت پوست و مو:
پیاز منبع خوبی از ویتامین A، C و E است که تمامی این ویتامین ها در سالم نگه داشتن پوست و مو و پیشگیری از پیری زودرس موثر هستند.
۴. کاهش خطر بیماری قلبی:
فلاونوئید کوئرستین موجود در پیاز به تعادل سطح کلسترول کمک می کند. فلاونوئیدها و ارگانوسولفور موجود در پیازمی توانند در کاهش خطر بیماری های قلبی در زنان باردار مفید باشند.
۵. بهبود و تقویت سیستم گوارش و عملکرد هضم:
پیاز حاوی فیبر غذایی است وبرای بهبود عملکرد هضم شناخته شده است. خوردن پیاز خام در دوران بارداری می تواند احتمال زخم معده را کاهش داده و سلامت دستگاه گوارش را بهبود بخشد و در نتیجه سبب رهایی از یبوست خواهد شد.
۶. مبارزه با دیابت حاملگی:
ترکیبات گوگرد و کوئرستین موجود در پیاز با کنترل میزان قند خون می توانند نقش مهمی در مبارزه با دیابت حاملگی داشته باشد.
۷. کمک به بهبود وضعیت خواب :
پیاز دارای پروبیوتیک هایی است که می تواند استرس را کاهش داده و وضعیت خواب را بهبود بخشد. همچنین حاوی فولات بوده که می تواند با جلوگیری از ایجاد هموسیستئین بیش از حد در بدن به مبارزه با افسردگی کمک کند زیرا هموسیستئین می تواند باعث آزاد شدن هورمون هایی در بدن شود که منجر به نوسانات خلقی، استرس و افسردگی خواهد شد.
۸. مدیریت فشار خون :
خوردن پیاز در دوران بارداری به تنظیم فشار خون کمک می کند زیرا دارای مقادیر زیادی فیتون غذایی است که می تواند از عوارض ناشی از فشار خون بالا جلوگیری کند.
عوارض جانبی احتمالی مصرف پیاز در حین بارداری :
اگرچه پیاز می تواند مزایای سلامتی مختلفی که چندین بار در بخش های مختلف نمناک گفته ایم را برای یک زن باردار ارائه دهد اما در صورت مصرف بیش از حد، می تواند منجر به عوارض جانبی خاصی شود که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت:
۱. اسهال و سوزش سر دل :
مصرف پیاز به مقدار زیاد در دوران بارداری می تواند منجر به سوزش سر دل یا حتی اسهال شود.
۲. واکنش آلرژیک :
برخی از زنان باردار ممکن است نتوانند پیاز را تحمل کنند و در طی مصرف بیش از حد آن واکنش آلرژیک نشان دهند. برخی دیگر از خانم ها نیز بعد از خوردن مقادیر زیادی از پیاز دچار مشکل تنفسی می شوند.
سایر نکات درباره پیاز:
پیاز یک سبزی سالم است که می توانید آن را در رژیم غذایی بارداری خود بگنجانید اما با این حال، به یاد داشته باشید که آن را در حد اعتدال مصرف کنید و در صورت بروز هرگونه نگرانی و واکنش های آلرژیک به پزشک مراجعه کنید یا این که بهتر است قبل از اینکه پیاز را در رژیم غذایی خود بگنجانید با پزشک یا متخصص تغذیه مشورتی داشته باشید تا یک بارداری ایمن و سالم را سپری کنید.
ارسال نظر