آمار نگران کننده درباره زلزله ۷ ریشتری تهران
رییس کمیته عمران شورای شهر تهران گفت : در شرایط فعلی، آمادگی شهر تهران در برابر زلزله با بیش از ۷ ریشتر متأسفانه کمتر از ۲۰ درصد است و متولی خاصی در این خصوص وجود ندارد.
اکوایران : رییس کمیته عمران شورای شهر تهران گفت : در شرایط فعلی، آمادگی شهر تهران در برابر زلزله با بیش از ۷ ریشتر متأسفانه کمتر از ۲۰ درصد است و متولی خاصی در این خصوص وجود ندارد.
سومین جلسه کارگروه بررسی راهکارهای افزایش تاب آوری شهر تهران در برابر زلزله با حضور محمد آقامیری نائب رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران، پرویز سروری، رئیس شورای عالی استانها و اساتید دانشگاه های کشور در ساختمان شورای شهر تهران برگزار شد.
سید محمد آقامیری با بیان اینکه در کمیته عمران و زیرساخت شورای شهر تهران بررسی های کارشناسانه در خصوص زلزله انجام گرفته است؛ گفت: در شرایط فعلی، آمادگی شهر تهران در برابر زلزله با بیش از ۷ ریشتر متأسفانه کمتر از ۲۰ درصد است و متولی خاصی در این خصوص وجود ندارد.
وی با تأکید بر عزم شورای شهر تهران برای بهره مندی از نظرات تخصصی اساتید و صاحبنظران در خصوص راهکارهای فزایش تاب آوری تهران در برابر زلزله، ادامه داد: از اساتید، صاحبنظران، سازمانها و ارگانهایی که نظرات و نکات و امکاناتی برای افزایش تاب آوری شهر تهران در برابر زلزله های بالای ۷ ریشتر دارند؛ دعوت می کنیم نقطه نظراتشان را با ما مطرح کنند.
وی در خصوص مسئولیت شهرداری تهران در زمان وقوع زلزله تصریح کرد: شهرداری تهران، حسب وظایف و مأموریتهای خود، قابلیت و امکانات بسیار زیادی دارد اما مسئولیتی که به این سازمان در این خصوص تفویض شده؛ بسیار کم است. قطعاً مجموعه مدیریت شهری میتواند بسیار پر نقش و کارآمدتر باشد.
وی در خصوص اقدامات سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران گفت: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران، اقداماتی در خصوص وقوع زلزله احتمالی در تهران و اطرف تهران انجام داده که کافی نیست. باید این نکته بسیار مهم، لحاظ و بررسی شود که آیا بعد از وقوع زلزله در تهران، زیست شهروندان میسر خواهد بود؟
نائب رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تصریح کرد: زلزله در سراسر جهان یک موضوع مهم و جدی است. در ۲۳ سالی که از قرن ۲۱ گذشته، حدود ۷۰۰ هزار نفر جان خود را در زلزله از دست داده اند.
وی افزود: بافت فرسوده در شهر تهران، بسیار زیاد است و این یعنی یک خطر و تهدید بزرگ.
رئیس شورای عالی استانها با بیان اینکه در تهران، مدیریت واحد برای مقابله با حوادث و بحرانها وجود ندارد؛ اظهار داشت: باید ببینیم اگر زلزله ای در تهران، با هر ابعادی به و وقوع بپیوندد؛ چه قدر آمادگی مقابله با بحران را داریم. این موضوع، نیازمند کارشناسی و جلسات مؤثر است تا به یک نتیجه گیری مناسب و مدیریت واحد جهت جلوگیری از خسارت های احتمالی برسیم.
وی در خصوص تعامل و همکاری مدیریت شهری و مجلس گفت: شورای عالی عالی استانها در خصوص فرونشست در تهران، لایحه خوبی برای مجلس شورای اسلامی ارسال کرده است و منتظر یک مصوبه خوب از مجلس هستیم. میتوانیم در خصوص زلزله نیز طرحی به مجلس ارائه کنیم تا بتوانیم اقدام مؤثرتری در این خصوص داشته باشیم.
در حاشیه این نشست، سید محمد آقامیری، رئیس کمیته عمران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: متأسفانه معمولاً پس از هر حادثهای متوجه میشویم توان و آمادگی شهرداری تهران در برابر حوادث و مخاطرات طبیعی به خصوص زلزله، چقدر است. کاری که در شورای شهر و شهرداری شروع شده این است که یک بار به طور جدی و اصولی، مسئولان را واکاوی کنیم.
وی با تأکید بر اینکه احتمال وقوع زلزله بالای ۷ ریشتر در تهران از سوی نخبگان و کارشناسان زلزله شناسی قطعی است؛ بیان کرد: ما با همین داده ها برآن شدیم تا برای مقابله و کنترل بحران، پیش، حین و پس از زلزله اقداماتی را با پشتیبانی علمی برای این طرح را اجرایی کنیم. از این رو از اساتید دانشگاهی دعوت کردیم تا در جلسات تخصصی حضور داشته باشند و در این خصوص، راهبردهای لازم را پیش بینی و اقدامات ضروری را در چارت های نظری و عملیاتی ترتیب دهیم.
آقامیری با بیان اینکه متأسفانه آمادگی تهران برای مقابله با زلزله های بالای ۷ ریشتر، زیر ۲۰ درصد است؛ گفت: شاید کمترین مسئولیت ها بر عهده شهرداری تهران بوده، اما در سازمان مدیریت بحران اقدام خوبی شروع شده که طی آن، ۱۶ هزار ساختمان مورد ارزیابی قرار گرفته و در مرحله تعیین تکلیف هستند.
وی تأکید کرد: مقاوم سازی ساختمان، تأسیسات خدماتی، تأسیسات ساختمان ها و بزرگراه ها مورد توجه ماست و جلسات علمی و مطالعاتی برای این امر دیده شده تا به یک کارگروه علمی قوی برسیم و جلسات میدانی شروع شود. از سازمان ها و وزارتخانه های مرتبط دعوت می کنیم ظرفیت، امکانات و توانایی های خود را در این رابطه مطرح کنند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران متذکر شد: یکی از موضوعات مقاوم سازی، مقوله افزایش ایمنی پل ها و معابر است از این رو با توجه به وجود ۲۵۴ پل در شهر تهران، موضوع مقاوم سازی این بناها باید به سرعت عملیانی و نهایی شود.
ارسال نظر