۱۳۴۶۷
۵۰۱۵
۵۰۱۵
پ

احمدی نژاد: ریشه کن ایران به دنیا نیامده است

محمود احمدی نژاد صبح یكشنبه در آیین رونمایی از گنجینه تمدن جیرفت در محل موزه ملی ایران با تاكید بر قدرت فرهنگ &#۰۳۹; اندیشه و منطق ملت ایران افزود: كسی كه بخواهد ریشه ایران را بزند&#۰۳۹; هنوز به دنیا نیامده است و به دنیا نخواهد آمد&#۰۳۹; .

محمود احمدی نژاد صبح یكشنبه در آیین رونمایی از گنجینه تمدن جیرفت در محل موزه ملی ایران با تاكید بر قدرت فرهنگ ' اندیشه و منطق ملت ایران افزود: كسی كه بخواهد ریشه ایران را بزند' هنوز به دنیا نیامده است و به دنیا نخواهد آمد' .

وی خطاب به بدخواهان ملت ایران افزود :‌ ملت ایران صدها مثل شما را با فرهنگ اندیشه و منطق در خود هضم می كند.

رییس جمهوری تاكید كرد : كسانی كه امروز می خواهند دنیا را یكجا ببلعند تاریخ را خوب مطالعه كرده اند و به خوبی می دانند كه اگر ملت ایران بار دیگر خود را پیدا كند تمام دنیا را فتح خواهد كرد.

رییس جمهوری در ادامه با طرح این سوال كه چرا غربی ها تا این حد با ملت ایران مخالف هستند؟ گفت : اگر سرزمینی چیزی برای غارت و چپاول نداشته باشد آیا دیگران بیكار هستند كه همواره به فكر تجاوز و چپاول آن باشند ؟ و این تلاش ها به خاطر آن است كه ملت ایران از تاریخ و تمدنی كهن و بسیار غنی برخوردار است.

** میراث فرهنگی، ركن هویت ملی

احمدی نژاد در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت میراث فرهنگی یك كشور اشاره كرد و با بیان این كه میراث فرهنگی از اركان هویت یك ملت است، آن را همچنین نشان دهنده قابلیت های یك كشور و جامعه دانست.

رییس جمهوری دعواهای اصلی امروز در جهان را در عرصه فرهنگ دانست و گفت: این فرهنگ و تمدن است كه عامل اصلی ساختن آینده است و بمب و فناوری ربطی به ساختن آینده ندارد.

احمدی نژاد افزود: عده ای مخالف پیوستگی تاریخ و تمدن بشری هستند و معتقدند تاریخ و تمدن گذشته بشر نقشی در ساختن آینده ندارد، اینها كسانی هستند كه خود ریشه و سابقه تاریخی ندارند و می گویند باید گذشته ها را كنار گذاشت.

رییس جمهوری در ادامه اظهار داشت: معلوم است كسانی كه سابقه و گذشته تاریخ و تمدن آنها حتی كمتر از قدمت یك خانه دوران زندیه در ایران است، از این كه تاریخ و تمدن كهن و غنی ملت ها مطرح باشد راضی و خرسند نیستند.

وی در ادامه با بیان این كه ایران پنج هزار سال تمدن دارد، گفت: كسانی كه مدعی تمدن هستند و تمدن ندارند نمی خواهند تاریخ كهن ایران باز شود كه البته پشت سر این قضیه صهیونیست ها هستند كه به دروغ تاریخ دو هزار و پانصد ساله برای خود ساخته اند و می خواهند هویت ما را قیچی كنند چرا كه می دانند اگر ملتی بی هویت شود به راحتی می توان آن را تحت تاثیر قرار داد.

رییس جمهوری گفت: اگر یك ملت خط سیر تاریخی و تمدنی خود را دنبال كند راحت تر و سریع تر به قله های پیشرفت خواهد رسید و اگر ما نگاهی به تاریخ گذشته خود داشته باشیم درمی یابیم فناوری هایی در آن زمان داشته ایم كه امروز بسیاری از مسایل جهان با استفاده از آن فناوریها حل می شود.

** تخریب میراث فرهنگی خودكشی است

رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با تاكید بر اهمیت و ضرورت حفظ میراث فرهنگی، تخریب میراث فرهنگی را خودكشی دانست و گفت: باید كارهای فراوانی برای صیانت از میراث فرهنگی انجام دهیم.

احمدی نژاد با تاكید بر این كه نمی شود رابطه را با گذشته قطع كرد، گفت: قطع رابطه با تاریخ و گذشته ها هویت ها را از بین می برد و نیاز به فرهنگ، تاریخ و تمدن یك نیاز ثابت و انكارناپذیر است و نمی توان آن را نادیده گرفت.

وی تصریح كرد: باید با قدرت و استحكام كار بازیابی، شناسایی و صیانت از فرهنگ را دنبال كنیم و این كار یك كار انسانی و انقلابی است.

احمدی نژاد در ادامه با اشاره به نقش برجسته تمدن ایران، گفت: اگر ایرانی ها نبودند از تمدن های بشری خبری نبود و امروز در تمام موزه های جهان نام ایران در صدر می درخشد و اگر آثار تمدنی ایران و برخی آثار تمدنی مصر و یا عراق را از موزه های جهان حذف كنیم جز ویترین های خالی در این موزه ها تقریبا دیگر چیزی باقی نمی ماند.

رییس جمهوری در ادامه با انتقاد از كسانی كه ارزش میراث فرهنگی را آن گونه كه باید ارج نمی گذارند، گفت: برخی متوجه ارزش میراث فرهنگی نیستند و شاید اگر به چنین كسانی میدان داده شود تمام كتاب ها و آثار شعرای قدیمی را از بین می برند.

رییس جمهوری خطاب به كسانی كه اهمیت میراث فرهنگی را پایین می دانند گفت: چنین افرادی از یك حقیقت و بلكه چند حقیقت غفلت كرده اند. نگاه چنین افرادی به انسان، نگاه فیزیكی است و جریان تاریخ انسان را یك جریان پیوسته نمی دانند و فكر نمی كنند كه منحنی تاریخ بشری پیوسته است و آینده بشر با ادامه همین منحنی ساخته خواهد شد.

** معماری، تجلی فرهنگ

رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان امروز خود گفت: معماری هم تجلی فرهنگ و هم شكل دهنده اصلی آن بوده و هم تاثیرگذار بر فرهنگ و هم تاثیرپذیر از آن است.

احمدی نژاد با اشاره به وضع موجود ساختار شهری در كشور گفت: اگر ما منحنی تكامل فرهنگی خود را ترسیم كنیم و براساس آن ساختار شهری خود را اصلاح نماییم بسیاری از مشكلاتی كه امروز در جامعه وجود دارد از بین خواهد رفت.

وی با بیان این كه یك دوره انقطاع و غفلت در ارتباط ما با تاریخ گذشته خود اتفاق افتاده است، گفت: امروز باید مدل شهرسازی خود را اصلاح كنیم. مدل های شهرسازی كه در زمان قدیم در ایران رواج داشت امروز هم می تواند نیازهای زندگی را پاسخ دهد.

رییس جمهوری تاكید كرد: اگر شهرسازی و روابط اجتماعی را اصلاح كنیم بسیاری از مشكلاتی كه امروز داریم حل خواهد شد.

** یك اتفاق مهم

احمدی نژاد با اشاره به بازگشت تعدادی از اشیاء تاریخی سرقت شده به كشور گفت: در این انتقال یك اتفاق مهم افتاد چرا كه ما توانستیم برای اولین بار از طریق حقوقی حقانیت خود را ثابت كنیم.

وی به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پیشنهاد داد: با تشكیل یك تیم حقوقی برای پس گرفتن تمام آثار باستانی به سرقت رفته از كشور اقدام كند.

احمدی نژاد گفت: اگر بتوانیم از طریق حقوقی اثبات كنیم كه این آثار متعلق به ایران است می توانیم آنها را پس بگیریم و در مواردی هم كه نمی توان آثار را به كشور بازگرداند كاری كنیم كه نام ایران در كنار آثار باستانی متعلق به آن در موزه های مختلف جهان ثبت شود و قرار گیرد.

وی با تشكر از اسفندیار رحیم مشایی و حمید بقایی كه در دو دوره گذشته ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را برعهده داشتند گفت كه در زمان ریاست آقای مشایی تحولات بزرگی در زمینه دستاوردهای این سازمان صورت گرفت.

احمدی نژاد گفت: ما ادامه تاریخ گذشته هستیم و باید همان مسیر تاریخ گذشته را دنبال كنیم.

وی تاكید كرد: البته نباید در گذشته یا حال متوقف شویم چرا كه این كار تحجر است بلكه باید ضمن حفظ تمدن و فرهنگ گذشته به دنبال جذب زیبایی ها نیز باشیم.

در آیین رونمایی از گنجینه تمدن جیرفت كه امروز با حضور رییس جمهور انجام شد ۱۸ قطعه از آثار باستانی ایران با قدمت حدود ۵ هزار سال یا به عبارتی سه هزار سال قبل از میلاد مسیح كه تقریبا هفت سال پیش از كشور سرقت و به انگلیس قاچاق شده بود رونمایی شد.

این اشیاء شامل دو كوزه ، پنج جام ، شش گلدان، یك كاسه ، یك ظرف و سه وزنه است كه در سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۴ میلادی در حفاری های غیرمجاز به دست قاچاقچیان عتیقه افتاده بود.

پس از صدور حكم دادگاه تجدید نظر به نفع سازمان میراث فرهنگی این اشیاء تاریخی كه كارشناسان جدای از ارزش فرهنگی و تاریخی برای این آثار ارزش مادی ۳۰ میلیارد دلاری را تخمین زده اند به كشور بازگردانده شد.

این اشیاء تاریخی ارزشمند سیزدهم آبان ماه جاری به كشور بازگردانده شد.

منبع: ایرنا

باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir

برترین مجله اینترنتی ایران


پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج