چه افرادی نباید سوار هواپیما شوند؟
افرادی که جراحیهای مربوط به قلب مانند آنژیوپلاستی و یا عمل قلب باز را انجام دادهاند باید نسبت به زمان پرواز خود دقت کنند.
رکنا: مسافرت با هواپیما همیشه بهترین گزینه برای سفر نیست. البته این استثنا تنها برای افراد خاص مطرح میشود. بسیاری از افرادی که شرایط جسمانی ویژه و یا بیماری خاصی دارند، بدون توجه به قوانین پرواز و شرایط آن، مسافرت با هواپیما را انتخاب میکنند. اما به دلیل ارتفاع بالای هواپیما در طول پرواز و گاهی اوقات زمان طولانی پرواز، این افراد ممکن است دچار مشکل شوند.
البته قبل از پرواز، مهمانداران و خدمه پرواز نسبت به سلامت مسافران بررسیهای لازم را انجام میدهند اما گاهی اوقات ممکن است به دلایل مختلف، متوجه این مسئله نشوند. پرواز برای بیمارانی که مشکل قلبی، بیماری اعصاب و روان و یا کسانی که بیماری خونی دارند عاری از خطر نیست و لازم است که این افراد قبل از پرواز، معاینههای لازم را انجام دهند. ممنوعیت پرواز در بارداری مسافرت هوایی برای بانوان باردار دارای قوانین خاصی میباشد. این قوانین در ایرلاینها تفاوت کمی داشته اما شامل یک قانون کلی میشوند. طبق این قوانین، بانوان باردار قبل از هفته 28، محدودیتی در پرواز ندارند ولی افراد باردار از ابتدای هفته 35، شامل ممنوعیت پرواز میشوند.
البته در موارد زیر، ممنوعیت پرواز در بارداری برای بانوان وجود ندارد:
برای پروازهای کمتر از دو ساعت، بانوانی که بارداری اول آنها بوده و در انتهای هفته 32 هستند. برای پروازهای بیشتر از دو ساعت، بانوانی که بارداری اول آنها و در انتهای هفته 28 هستند. بانوان بارداری که بارداری دوم در انتهای هفته 28 دارند. در صورتی که بانوان باردار، گواهی پزشکی شامل ذکر سن بارداری، تاریخ زایمان و مجوز پرواز دارند. ممنوعیت پرواز برای بیماران مختلف این ممنوعیت شامل افرادی است که بیماریهای مختلف قلبی-عروقی، بیماریهای خونی، بیماریهای اعصاب و روان، مغز و اعصاب و بیماری های گوش، حلق و بینی دارند.
ممنوعیت پرواز برای بیماران قلبی-عروقی
به دلیل ارتفاع بالای هواپیما و اختلاف فشاری که به وجود میآید، افراد دچار بیماریهای قلبی باید از پرواز خودداری کنند. همچنین هیجان و استرس ناشی از پرواز به ویژه در لحظه تیکآف هواپیما، برای افرادی که سابقه سکته قلبی دارند بسیار خطرناک است که گاهی اوقات ممکن است باعث آریتمی و مرگ ناگهانی بیمار شود. علاوه بر این؛ افرادی که نارسایی قلبی دارند، به تنگی نفس دچار شده پس شامل ممنوعیت پرواز میشوند. بالا رفتن از پلههای هواپیما برای این افراد خطرناک بوده زیرا دچار تنگی نفس میشوند و بهتر است برای سوار شدن از تجهیزات موجود در فرودگاه استفاده کنند.
افرادی که جراحیهای مربوط به قلب مانند آنژیوپلاستی و یا عمل قلب باز را انجام دادهاند باید نسبت به زمان پرواز خود دقت کنند. بیمارانی که عمل آنژیوپلاستی داشتهاند باید حداقل تا دو روز بعد از عمل از مسافرت با هواپیما پرهیز کنند. همچنین افرادی که عمل قلب باز داشتهاند بهترین زمان برای پرواز، حداقل 2 هفته بعد از عمل میباشد.
ممنوعیت پرواز بیماران مغز و اعصاب
بیماران مغز و اعصاب باید قبل از پرواز معاینههای لازم را انجام دهند، بیماران صرع، بیماران با عفونتهای مغزی، افرادی که جراحی مخچه و یا حمله مغزی ایسکمیک انجام دادهاند از این دستهاند. ممنوعیت پرواز برای بیماران این گروه به دلیل تشنج و حملههای عصبی میباشد. البته خدمه پرواز اقدامهای اولیه برای این بیماران را به خوبی اجرا میکنند، اما بیماران نیز باید به منظور معاینه قبل از پرواز به پزشک مراجعه کنند.
ممنوعیت پرواز برای بیماران اعصاب و روان
ممنوعیت پرواز بیماران، شامل بیماران مختلف اعصاب و روان نیز میشود که ممکن است علائم مختلفی را نشان دهند. یکی از این بیماریها شامل سایکوز حاد بوده که در آن فرد دچار هذیان گویی و توهم در بینایی و شنوایی میشود. از علائم دیگر آن میتوان به پرخاشگری و عصبانیت بدون دلیل اشاره کرد که به همین دلایل ممنوعیت پرواز شامل حال آنها میشود. البته در مواردی که این بیماری کنترل و یا درمان شده و روان پزشک و کمیسیون پزشکی مجوز لازم را صادر کرده است، منعی برای پرواز این بیماران وجود ندارد.
ممنوعیت پرواز برای بیماران خونی
این افراد معمولا یا دچار افت هموگلوبین میشوند و یا بیماری سلول داسی شکل دارند. به دلیل ارتفاع بالای هواپیما و کمبود اکسیژن، افرادی که هموگلوبین پایینی دارند، نباید از هواپیما استفاده کنند، زیرا ممکن است مشکلات حادی برای آنها به وجود آید. اگرچه فشار کابین هواپیما تنظیم میشود اما همیشه اینگونه نیست و ممکن است مشکلاتی مانند درد قفسه سینه و در مواردی سکته قلبی نیز برای بیماران اتفاق بیفتد. افرادی که بیماری سلول داسی شکل دارند، شکل هموگلوبین آنها متفاوت بوده و در نتیجه در انتقال اکسیژن دچار نقص میشوند. در صورتی که این بیماران در معرض فشار کم اکسیژن قرار گیرند، باعث انسداد عروق و درد در عضو مربوطه خواهند شد. این افراد میتوانند قبل از پرواز، خون تزریق کرده و یا هنگام سفر از ماسک اکسیژن استفاده کنند.
ممنوعیت پرواز برای بیماران گوش، حلق و بینی
افرادی که دچار بیماریهای اوتیت مدیا و یا سینوزیت هستند، نمیتوانند با هواپیما سفر کنند. زیرا هنگام برخاستن و فرود آمدن هواپیما، ممکن است به دلیل اختلاف فشار ایجاد شده، عارضه زمینهای بیمار افزایش یابد. همچنین بیمارانی که جراحی گوش میانی و یا لوزه داشتهاند، نمیتوانند به مدت 10 الی 14 روز سوار هواپیما شوند.
سخن پایانی آشنایی با قوانین پرواز و هواپیما قبل از رزرو بلیط از موارد مهمی است که بسیاری از افراد به آن توجه نمیکنند. یکی از این قوانین مربوط به ممنوعیت پرواز برای بیماران و بانوان باردار میباشد. با رعایت این قوانین علاوه بر تجربه سفری بهتر، به خدمه پرواز در ارائه خدمات به سایر مسافران نیز کمک خواهید کرد.
ارسال نظر