۱۳۴۶۱۰۶
۳۶۱۲
۳۶۱۲
پ

جانوری که «روی دست‌هایش راه می‌رود» بعد از ۲۷ سال دوباره دیده شد

محققانی که برای تحقیق دربارۀ تاثیر تغییرات اقلیمی بر زیست دریایی به آب‌های سواحل جنوب استرالیا رفته بودند، به طور تصادفی در عمق ۳۰۰ متری آب از یک جانور بسیار کمیاب عکس گرفتند؛ جانوری که آخرین بار ۲۷ سال قبل دیده شده بود.

فرادید: بر روی عرشۀ یک کشتی تحقیقاتی در سواحل استرالیا، دانشمندان در حال تماشای تصاویری بودند که دوربینشان در کف دریا در حال ضبط کردن بود. آن‌ها داشتند عبور ماهی‌ها و تکان خوردن گیاهان دریایی در اثر جریان‌های زیر آب را ملاحظه می‌کردند که ناگهان چیزی بسیار غیرعادی و نادر توجهشان را جلب کرد.

کندیس آنتید، بوم‌شناس دریایی و از محققان حاضر در این کشتی، اولین کسی بود که این جانور را مشاهده کرد. این جانور همانطور که در عکس‌های منتشر شده مشخص است، رنگ تقریبا سفیدی داشت که آن را به یک روح شبیه کرده بود! این یک «دست‌ماهی» (Handfish) بود.

3

دست‌ماهی دو زائدۀ باله‌مانند دارد که از آن برای راه رفتن در کف دریا استفاده می‌کند. به گفتۀ آنتید، «دست‌ماهی یک شکل بسیار متمایز و خاص دارد و من مطمئنم که این یک دست‌ماهی بوده است». این نخستین بار از سال 1996 میلادی است که این جانور منزوی و خجالتی در مقابل دوربین ظاهر شده است.

دست‌ماهی‌ها گروهی از ماهیان هستند که تا کنون تحقیقات بسیار کمی دربارۀ آن‌ها صورت گرفته است. این گونه از ماهی‌ها با «راه رفتن» بر روی باله‌های دست‌مانندشان حرکت می‌کنند. تا کنون 14 گونۀ مختلف دست‌ماهی در سواحل جنوبی استرالیا شناسایی شده است.

سازمان حفاظت از دست‌ماهی‌ها در توصیف این جانور می‌گوید: «قورباغه‌ای را تصور کنید که در رنگ سفید غوطه ور شده، سپس یک داستان غمگین شنیده و بعد مجبور شده که دستکش‌هایی دو برابر سایز دست‌هایش بپوشد»! این توصیف به رنگ سفید دست‌ماهی، چهرۀ ظاهرا غمگین و باله‌های عجیبش اشاره دارد.

2
یک دست‌ماهی باریک‌بدن در مجموعه ملی ماهیان استرالیا
 

 

ماهی‌ای که به تازگی رویت شد بسیار بزرگتر از ماهی‌ای است که ۲۷ سال قبل دیده شده بود. به گفتۀ محققان، چون این ماهی از نزدیک مورد مطالعه قرار نگرفته نمی‌توان با اطمینان گفت که متعلق به کدام گونه از دست‌ماهی‌ها بوده است.

این ماهی که مشاهده‌اش محققان را بسیار هیجان زده کرده است، در عمق حدودا ۳۰۰ متری زیر آب در نزدیکی جزیرۀ فلاندرز دیده شد. هدف محققان از انجام این سفر تحقیقاتی، بررسی تاثیر تغییرات اقلیمی بر زیستِ دریایی و ماهیگیری در جنوب شرقی استرالیا بود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج