۱۳۴۵۰۰۳
۱۱۶۲
۱۱۶۲
پ

کشف راه شناسایی بیماری پارکینسون ۷ سال زودتر!

دانشمندان در مطالعه‌ای دریافته‌‌اند که از روی اسکن چشم می‌تواند نشانه‌های بیماری پارکینسون را از ۷ سال زودتر تشخیص داد.

دیجیاتو: دانشمندان در مطالعه‌ای دریافته‌‌اند که از روی اسکن چشم می‌تواند نشانه‌های بیماری پارکینسون را از ۷ سال زودتر تشخیص داد.

دانشمندان با استفاده از داده‌های اسکن چشم و یادگیری ماشینی، یک سیستم هوش مصنوعی ساخته‌اند که می‌توند کوچک‌ترین نشانه‌های مربوط به بیماری پارکینسون را از ۷ سال زودتر در بیماران شناسایی کند.

yapay-zeka-parkinsonu-onceden-ta-910x600

محققان آکادمی عصب‌شناسی آمریکا، کالج دانشگاهی لندن و بیمارستان چشم مورفیلدز در بزرگ‌ترین مطالعه‌ای که تاکنون پیرامون رابطه عنبیه چشم و بیماری پارکینسون انجام شده است، دریافته‌اند که نشانه‌های این بیماری را می‌توان از سال‌ها قبل‌تر در چشم مشاهده کرد. دانشمندان برای انجام این کار از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی استفاده کردند تا نشانگرهای بیماری را در اسکن‌های چشم پیدا کنند.

در این پژوهش از هوش مصنوعی برای مقایسه نوعی اسکن سه‌بعدی موسوم به مقطع‌نگاری همدوسی اپتیکی (OCT) از چشم 700 بیمار مبتلا به پارکینسون و بیش از 100 هزار فرد سالم استفاده شد. محققان با این کار متوجه تفاوت میان ضخامت لایه سلولی داخل عنبیه شدند که ظاهراً با بروز پارکینسون در ارتباط است.

آن‌ها همچنین داده‌های مربوط به 67,311 داوطلب را از بیوبانک بیرتانیا بررسی کردند که چشمشان اسکن شده بود. در نهایت دانشمندان نتیجه گرفتند که نشانه‌های پارکینسون می‌تواند تا 7 سال زودتر خودش را به نمایش بگذارد.

پژوهشگران امیدوارند که روش اسکن چشم بتواند راهی مناسب برای تشخیص ریسک ابتلا به پارکینسون در مراحل اولیه بیماری باشد. و چون اسکن چشم در این روش به‌صورت غیرتهاجمی انجام می‌شود و همین حالا هم به‌صورت روتین استفاده می‌شود، می‌توان به‌راحتی از آن در سیستم‌های تشخیص و درمان استفاده کرد.

عنبیه چشم بخشی از سیستم عصبی مرکزی است و با بررسی تغییرات آن می‌توان به اطلاعات زیادی درباره سلامت فرد دست پیدا کرد. برای مثال، اسکن عنبیه چشم می‌توان برای شناسایی بیماری پرفشاری خون، بیماری‌های قلبی‌عروقی و دیابت مفید باشد.

پارکینسون نیز یکی از بیماری‌هایی است که حالا مورد توجه قرار گرفته و از مشکلات سیستم عصبی نشأت می‌گیرد. نتایج این تحقیق در مجله Neurology منتشر شده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج