چرخش موضع نمایندگان حامی صیانت در سالِ انتخابات
روزنامه اصلاح طلب هم میهن در گزارشی به جلسه روز گذشته مجلس با وزیر ارتباطات درباره کیفیت اینترنت و فیلترینگ پرداخته و تیتر «چرخش صیانتی ها» را برای این گزارش خود برگزیده است.
روزنامه اصلاح طلب هم میهن در گزارشی به جلسه روز گذشته مجلس با وزیر ارتباطات درباره کیفیت اینترنت و فیلترینگ پرداخته و تیتر «چرخش صیانتی ها» را برای این گزارش خود برگزیده است.
در بخش هایی از این گزارش آمده است:
بهارستان روز گذشته مهمان وزیر ارتباطات بود تا او از آرزوهای خود برای ایرانیها سخن بگوید. وزیری که به دنبال جمعکردن بساط فیلترشکنفروشی است، بازاری که برای عدهای اندک، منبع درآمدی عالی شده و این روزها مافیای خاص خود را دارد که اقلیتی پرقدرت را شامل میشوند.
البته گفته وزیر را میتوان بهگونهای دیگر نیز تعبیر کرد به این معنا که بهزودی اینترنت ملی فراگیر خواهد شد تا فلیترشکن بهطور کامل بیمعنا شود هرچند که او برای رسیدن به این هدف مسیر سختی را در پیش دارد.
چرخش مجلس صیانتی
با این حال مهمتر و عجیبتر از آرزوهای وزیر، چرخش مجلس صیانتی درباره اینترنت بود، مجلسی که همچنان تصویب طرح صیانت را در کمیسیون ویژه اصل ۸۵ در دستور کار خود دارد. با این حال اعتراض برخی از مجلسیها به کیفیت پایین اینترنت موجب شد تا کمیسیون صنایع و معادن درباره علل پایین بودن کیفیت و سرعت اینترنت گزارشی را تهیه و ارائه دهد. این گزارش که بیشتر نوعی کلیگویی است نکات قابل تأملی نیز داشت. برای نمونه استفاده ۶۴درصد از کاربران از فیلترشکن و پایین آمدن امنیت شبکه سایبری از جزئیات این گزارش بود. هرچند منابع غیررسمی مؤید این است که امروز بیش از ۹۰ درصد از کاربران از جمله مقامات ارشد لشکری و کشوری از فیلترشکن استفاده میکنند.
عملکرد مجلس یازدهم درباره وضعیت اینترنت و فضای مجازی قابلدفاع نیست زیرا این مجلس از همان روزهای نخست بهدنبال محدود کردن دسترسی به اینترنت بود. برای همین اولین ورود مجلس یازدهم به فضای مجازی به طرح صیانت از حقوق کاربران باز میگردد به طرحی که از اواسط سال ۱۴۰۰ بر سر زبانها افتاد و حاشیههای فراوانی نیز به همراه داشت. این طرح در اواخر سال ۱۴۰۰ در قالب تشکیل کمیسیونی ویژه ذیل اصل ۸۵ در مجلس کلید خورد و همچنان نیز در این کمیسیون قرار دارد. هرازچندگاهی اخباری مبنی بر تصویب آن توسط این کمیسیون و ارسال آن به شورای نگهبان مطرح میشود اما هنوز بهطور رسمی خبری درباره آن اعلام نشده است.
کندی اینترنت بعد از اعتراضات سراسری به جان باختن مهسا امینی در سال گذشته آغاز شده و همچنان ادامهدار است. بعد از این اعتراضات بود که بسیاری از پلتفرمها فیلتر شدند و همچنان نیز فیلتر هستند. کندی اینترنت موجب شده تا بارها وزیر ارتباطات درباره دلایلش مواردی را بیان کند اما اخیراً عیسی زارعپور بعد از کلی مقاومت در عدم پذیرش کاهش سرعت اینترنت اعلام کرد: «علت قطعی یا کندی ارتباط موبایلها برخی مواقع در تهران، تخریب دکل (بیتیاس)هاست. در حال حاضر ۱۰۰ مورد درخواست اهالی یک محله در تهران داریم که خواهان برداشته شدن بیتیاس آن محله شدهاند.»
با این حال برخی از کارشناسان معتقدند که کندی اینترنت به اجرای طرح صیانت برمیگردد.
هرچند این موضوع از سوی برخی از نمایندگان رد شده است زیرا به گفته آنها طرح صیانت، هنوز در کمیسیون است و هنوز به مرحله ابلاغ نرسیده است. بنابراین مسئولیت افزایش قیمت و کندی سرعت اینترنت متوجه وزیر ارتباطات است. درباره کندی اینترنت و نبود کیفیت آن در کنار گران بودن قیمت آن هیچ پاسخ قانعکنندهای از سوی متولیان وجود ندارد و بدون تردید این رویه در آینده نهتنها بهبود نمییابد بلکه بغرنجتر نیز خواهد شد.
با این حال این روزها ورود مجلس به این موضوع، آن هم در شرایطی که این مجلس به طور جد دنبال طرح صیانت از فضای مجازی است، میتواند تنها رنگوبوی انتخاباتی داشته باشد.
ارسال نظر