۱۳۳۸۵۶۶
۱۶۶۶
۱۶۶۶
پ

کشف شگفت‌انگیز و تازه برای درمان سرطان

محققان مولکول جدیدی به نام تی‌سی‌آی‌پی (TCIP) ساخته‌اند که به گفته خودشان می‌تواند انقلابی در درمان سرطان ایجاد کند. نتایج این تحقیقات در مجله علمی «نیچر» منتشر شده است.

یورو نیوز: محققان مولکول جدیدی به نام تی‌سی‌آی‌پی (TCIP) ساخته‌اند که به گفته خودشان می‌تواند انقلابی در درمان سرطان ایجاد کند. نتایج این تحقیقات در مجله علمی «نیچر» منتشر شده است.

جرالد کرابتری، زیست‌شناس در دانشگاه استنفورد و نویسنده اصلی این مطالعه، می‌گوید این تحقیق می‌تواند «انقلابی در درمان سرطان ایجاد کند».

طبق آخرین یافته‌ها هنگامی که فردی به سرطان مبتلا می‌شود با ایجاد جهش در ژن‌های خاصی که به عنوان محرک‌های سرطان شناخته می‌شوند می‌توان جلوی متاستاز یا رشد تومور را گرفت.

با این حال، مولکول‌های تی‌سی‌آی‌پی تازه ابداع شده رویکرد متفاوتی دارند. آن‌ها به جای تلاش برای متوقف کردن بیماری، می‌توانند تغییراتی در مسیر ژن‌های محرک سرطان ایجاد کنند تا خود تخریب شوند.

نتیجه نهایی در مورد شیرین کننده مصنوعی؛ آیا نوشابه‌های «رژیمی» سرطان‌زا هستند؟

خود تخریبی سلول‌های سرطانی

آقای کرابتری می‌گوید: «سلول‌ها می‌توانند تصمیم بگیرند که ناپدید شوند یا به نوعی خودکشی کنند.»

به عنوان مثال، یک سلول زمانی با جهش‌هایی در عملکرد ایمنی باعث آسیب رساندن به سلول‌های شما می‌شود می‌تواند به عنوان یک اقدام احتیاطی عمل خود تخریب انجام دهد. این نوع سلول‌ها با مکانیسم بسیار قدرتمندی از بین می‌روند.

آقای کرابتری می‌گوید در حال تحقیقات درباره سرطان یک روز به ذهنش رسید که با تغییر در سلول‌های سرطانی مرگ سلولی را در آ‌ن‌ها فعال کنم.

این محقق ادامه داد به دنبال این ایده «گروهی از مولکول‌ها را ساختیم که این کار را انجام می‌دهند و باعث می‌شوند که عامل سرطان در مسیر مرگ سلولی قرار بگیرند.»

او توضیح می‌دهد که هر روز حدود ۶۰ میلیارد سلول در انسان توسط مکانیسم سلولی از بین می‌روند و اضافه می‌کند که «مولکول‌های جدید با استفاده از مکانیسم مرگ سلولی طبیعی سلول‌های غیرمفید را از بین می‌برند».

پژوهش جدید دانشگاه آمریکایی: آشپزی با اجاق گازهای خانگی خطر ابتلا به سرطان خون را افزایش می‌دهد

آزمایش‌ها امیدوار کننده هستند

محققان می‌گوید موش‌هایی که با این روش در آزمایشات تحت درمان قرار گرفته‌‌اند نشانه‌های خوبی از خود نشان دادند.

آقای کرابتری در این‌باره گفت: «هیچ‌کدام از آن‌ها نمردند».

هنگامی که سلول‌های سرطانی انسانی به موش‌ها پیوند زده شد، مولکول‌های تی‌سی‌آی‌پی به طور موثر رشد سرطانی را ریشه کن کردند و موش را درمان کردند.

هرچند این یافته‌ها بسیار امیدوار کننده است اما آقای کرابتری اذعان کرد این تحقیقات در مراحل اولیه قرار دارند و رسیدن به آزمایشات بالینی «می‌تواند چندین سال طول بکشد».

اما اگر این مولکول‌های مهندسی شده از تمام آزمایشات سربلند بیرون بیاید می‌‌توانند علاوه بر سرطان بسیاری دیگر از بیماری‌ها را نیز درمان کنند.

دانشمندان اکنون از مولکول‌های تی‌سی‌آی‌پی برای شناسایی عوامل سرطان و فعال کردن خود تخریبی سلولی استفاده می‌کنند آن‌ها می‌گویند «اما ما همچنین می‌توانیم از همان رویکرد و مولکول‌های مشابه برای فعال کردن سایر ژن‌های درمانی استفاده کنیم.»

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج