بهترین گوشت مصرفی از دیدگاه طب سنتی
یک محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری گفت: گوشت گوسفند به ویژه گوسفندی که زیر یک سال سن دارد همچنین گوشت بزغاله از جمله بهترین نوع گوشتها محسوب میشوند چراکه این نوع گوشت سریع هضم میشود و در دسترس اعضا و بافتهای بدن قرار میگیرد.
ایسنا: یک محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری گفت: گوشت گوسفند به ویژه گوسفندی که زیر یک سال سن دارد همچنین گوشت بزغاله از جمله بهترین نوع گوشتها محسوب میشوند چراکه این نوع گوشت سریع هضم میشود و در دسترس اعضا و بافتهای بدن قرار میگیرد.
زینب علیبیگی درخصوص فواید و معایب مصرف گوشتهای قرمز و سفید، اظهار کرد: گوشت گوساله و گاو غلظت زیادی دارد و به همین جهت هضم آن به سختی انجام میشود درنتیجه مصرف این نوع گوشت برای تمامی افراد مناسب نیست از طرف دیگر گوشت گاو و گوساله سودای بدن را افزایش میدهد، به همین دلیل برخی افراد مصرف زیاد آن را منع میکنند.
این محقق طب سنتی با بیان اینکه درخصوص مصرف گوشت گاو و گوساله استثنا نیز وجود دارد، افزود: کشاورزان و کارگرانی که کار سنگین دارند، همچنین ورزشکارانی که به انجام ورزشهای حرفهای و سنگین میپردازند به علت داشتن تحرک بالا میتوانند به راحتی گوشت گاو و گوساله را هضم کنند اما مصرف زیاد این نوع گوشت به افرادی که تحرک زیادی ندارند توصیه نمیشود.
وی ادامه داد: مزاج عمومی گوشت گرم است اما گوشت گوساله و گاو نسبت به گوشت گوسفند سردتر است و یا میزان گرمی گوشت شتر نسبت به گوشت گوساله، گاو و گوسفند بیشتر است اما به این علت که سردی گوشت گوساله و گاو زیاد است میتواند عوارضی برای افراد به همراه داشته باشد. به همین علت نیز توصیه میشود این نوع گوشت در فصول سرد سال کمتر استفاده شود.
علیبیگی عنوان کرد: با توجه به اینکه گفته شد گوشت گوساله و گاو سودازا هستند میتوانند احتمال ابتلا به بیماریهایی که منشا سودا دارند مانند افسردگی، وسواس و... را افزایش دهند. همچنین مصرف این نوع گوشت برای افرادی که غلظت خون دارند توصیه نمیشود چراکه گوشت گوساله و گاو نیز غلظت زیادی دارند، همچنین مصرف این گوشت میتواند مشکل هضم غذا که برخی افراد با آن درگیر هستند را تشدید کند.
این محقق طب سنتی اضافه کرد: گوشت گوسفند به ویژه گوسفندی که زیر یک سال سن دارد، همچنین گوشت بزغاله از جمله بهترین نوع گوشتها محسوب میشوند چراکه این نوع گوشت سریع هضم میشود و در دسترس اعضا و بافتهای بدن قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: گوشت شتر نیز از غلظت بالایی برخوردار است که این موضوع هضم آن را مشکل میکند همچنین مصرف این نوع گوشت به افرادی که غلظت خون دارند توصیه نمیشود، البته مصرف این گوشت یک بار در ماه مشکلی ایجاد نمیکند اما مصرف مداوم آن میتواند مشکلاتی برای افراد در پی داشته باشد.
علیبیگی با اشاره به این موضوع که برخی افراد برای جبران سرد بودن گوشت گوساله آن را با گوشت شتر مخلوط میکنند، گفت: گوشتهای مختلف مراحل هضم متفاوتی دارند برای مثال با توجه به اینکه گوشت گوساله یا شتر مراحل هضم بیشتری نسبت به گوشت گوسفند دارند نباید با یکدیگر مخلوط و مصرف شوند، همچنین با توجه به اینکه گفته شد گوشت گوساله و شتر از غلظت بالایی برخودار هستند مخلوط آنها سنگین شده و کار هضم آن سخت خواهد شد.
این محقق طب سنتی با بیان اینکه گوشت گوسفند و بزغاله از دیدگاه طب سنتی بهترین نوع گوشت است، یادآور شد: در طب سنتی توصیه به مصرف گوشت مرغ و خروس نیز وجود دارد اما نکته مهم این است که کیفیت گوشت مرغ باید درنظر گرفته شود یعنی مصرف مرغهایی که به صورت صنعتی پرورش پیدا میکنند مزایای زیادی ندارند و بنابراین توصیه نمیشود جایگزین گوشت گوسفند یا بزغاله شود اما گوشت مرغی که به صورت طبیعی پرورش یافته فواید بسیاری دارد.
وی بیان کرد: گوشت ماهی دارای مزاج سرد و تر است به همین جهت مصرف آن به تمامی افراد توصیه نمیشود همچنین در مصرف ماهی باید به اقلیم محل زندگی توجه ویژه شود یعنی مصرف گوشت ماهی برای افرادی که در شهرهای جنوبی یا شمالی ایران و شهرهای مجاور دریا زندگی میکنند مناسب است اما مصرف زیاد ماهی به مردم استانی مانند چهارمحال و بختیاری که به ماهیهای دریا دسترسی زیادی ندارند و معمولا از ماهیهای پرورشی استفاده میشود توصیه نمیشود.
علیبیگی خاطرنشان کرد: نکته مهمی که درخصوص مصرف تمامی گوشتها وجود دارد این است که از مصلح آنها نیز استفاده شود برای مثال زیتون، سیر و خرما از جمله مصلحهای گوشت ماهی هستند همچنین پیاز و ادویهجات گرم مصلح گوشت گوساله هستند که توصیه میشود در هنگام مصرف این نوع گوشت مورد استفاده قرار بگیرند، دنبه نیز مصلح گوشت گوساله و گوسفند است و در هنگام مصرف کباب این دو نوع گوشت میتوان از سماق استفاده کرد.
ارسال نظر