متفاوتترین دلمه را با این روش درست کنید
برگها جان میدهند برای دلمه خوشمزه برگ مو. حالا اگر میخواهید تنوعی در پخت دلمه برگ مو ایجاد کنید، از اراکیها یاد بگیرید
همشهری آنلاین: برگها جان میدهند برای دلمه خوشمزه برگ مو. حالا اگر میخواهید تنوعی در پخت دلمه برگ مو ایجاد کنید، از اراکیها یاد بگیرید
اراکیها در دلمه برگ مویشان از بلغور و ماست هم استفاده میکنند. یک بار هم شده بپزید، به امتحانش میارزد.
مواد لازم
۲ پیمانه بلغور گندم
یک پیمانه برنج
یک پیمانه گوشت چرخ کرده
یک پیمانه سبزی دلمه خشک شده یا پیاز خشک
۲ /۱ پیمانه ماست
چکیده ترش
به مقدار کافی
نمک و زردچوبه
یک عدد پیاز بزرگ
به میزان لازم روغن
۵۰۰ گرم برگ مو
۱. برنج را به صورت معمول آبکش کرده و بپزید. کمی بعد بلغور را هم به آب جوش و برنج اضافه کنید. حدود چند دقیقه که جوشید، برنج و بلغور را آبکش کنید.
۲. پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید. کمی که نرم شد، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و با نمک و زردچوبه حرارت دهید. کمی بعد پیاز خشک یا سبزی دلمه خشک را به مواد بیفزایید و سرخ کنید. برنج و بلغور پخته شده را هم درون ظرف بریزید و ظرف را از روی اجاق گاز بردارید. بعد از مدتی که مواد خنک شد، ماست را اضافه کنید و خوب با دست ورز دهید.
۳. برگهای دلمه را خوب بشویید. قابلمهای را پر از آب کرده و بگذارید بجوشد. برگها را در آب جوش بریزید تا کمی نرم شوند و برای پیچیدن به راحتی حالت بگیرند. برگها را از آب جوش درآورید و در آبکش قرار دهید تا آبشان گرفته شود.
مواد داخل را که قبلا خوب ورز دادهاید، داخل برگها ریخته و دلمه را بپیچید.
۴. بعد از آماده شدن همه دلمهها، قابلمهای را آماده کرده، کف آن را کمی چرب کنید و چند برگ ته قابلمه بگذارید. بعد دلمهها را روی آنها بچینید. بهتر است حرارت ملایم باشد تا به آرامی دلمهها مغزپخت شوند. بعد از مدتی، کمی آب روغن روی آنها ریخته و دلمه را دم کنید.
یهجور دیگه
اراکیها به جای سبزی دلمه خشک از پیاز خشک استفاده میکنند.
اگر هم خیلی اهل ترشیجات هستید موقع دم کردن چند عدد گوجهسبز هم همراه دلمه بریزید.
فوتوفن
ماست حتما باید سفت و ترش باشد. البته میتوانید از ماست چکیده موسیری هم استفاده کنید.
ارسال نظر