علت حضور قابل توجه مالکین ایرانی در ترکیه
سعید لطفی، دبیر اتحادیه املاک تهران، در آغاز درباره مهاجرت سرمایهگذاران مسکن به کشورهای همسایه گفت: آمار دقیقی از این مسائل وجود ندارد و اگر تعدادی مهاجرت سرمایه به کشورهای همسایه هم صورت بگیرد، آماری از آن ثبت نمیشود.
انتخاب: سعید لطفی، دبیر اتحادیه املاک تهران، در آغاز درباره مهاجرت سرمایهگذاران مسکن به کشورهای همسایه گفت: آمار دقیقی از این مسائل وجود ندارد و اگر تعدادی مهاجرت سرمایه به کشورهای همسایه هم صورت بگیرد، آماری از آن ثبت نمیشود.
از آنجاییکه سرمایهگذاران دنبال سود هستند، احتمال دارد این اتفاق رخ داده باشد. من تا به حال این مسئله را از اطرافیان و همکاران حوزه مسکن و سازندگان نشنیدهام. منطق اقتصادی هم پشت این ماجرا وجود ندارد که سرمایه اینجا را به کشورهای همسایه ببریم. گرجستان و دبی در مقاطع مختلف نیز با ایرانیان رفتارهای نادرستی داشته اند و سرمایههای زیادی از بین رفت.
وی در ادامه درباره افزایش خرید خانه در ترکیه افزود: طبق آماری که ترکیه اعلام کرده است، مالکین ایران در ترکیه حضور قابل توجه وجود دارند و عمدتا تجار هستند. البته هیچکدام از این خریدها برای سرمایهگذاری نیست. ترکیه قوانین خاصی دارد که اصلا اجازه نمیدهد شما با خرید خانه سرمایهگذاری کنید. اینقدر آنجا خانه در حال ساخت وجود دارد که کسی این خانهها را برای سرمایهگذاری نمیخرد. از طرف دیگر تا چند سال نیز اجازه فروش ندارید و اگر بخواهید خانه را بفروشید، با قیمت خیلی پایین به ترکها خانهها را میخرند.
لطفی در پایان درباره انگیزههای اقلیمی در فرار سرمایه گفت: من بعید میدانم تاثیری در ساخت داخل داشته باشد. دولت باید تسهیلاتی را برای سازندگان مسکن ایجاد کند که سرمایهگذار و سازنده برای ساخت تشویق شود. الان با توجه به مشکلات آبی که در کلانشهرها از جمله اصفهان وجود دارد، ساخت و سازها کم شده است. شنیده های حاکی از این است که مسئله کمبود آب در کلانشهرها باعث کاهش سرمایهگذاری مسکن شده است. در تهران نیز عوارض شهرداری و نظام مهندسی زیاد شده است که تاثیر مستقیم در قیمت تمام شده مسکن دارد. دولت اگر می خواهد قیمت را کنترل کند و سرمایه مسکن را حفظ کند باید امتیازاتی به سازندهها بدهد.
ارسال نظر