نتیجهگیری عجیب همشهری درباره مشروبات الکلی؛ مقصر کیست؟
روزنامه همشهری امروز در عکسِ یک خود، گزارشی من باب مسمومیت و مرگومیرهای ناشی از مصرف الکل تقلبی نوشت. آن گونه که از تصویر این مطلب (که با عنوان «ضیافت مرگ» منتشر شده است) پیداست، این مرگومیرها به گردن مصرفکننده افتاده و تقریبا هیچ اثری از تقصیر توزیعکننده نیست.
روزنامه همشهری امروز در عکسِ یک خود، گزارشی من باب مسمومیت و مرگومیرهای ناشی از مصرف الکل تقلبی نوشت. آن گونه که از تصویر این مطلب (که با عنوان «ضیافت مرگ» منتشر شده است) پیداست، این مرگومیرها به گردن مصرفکننده افتاده و تقریبا هیچ اثری از تقصیر توزیعکننده نیست.
همچنین در سرمقاله این روزنامه، محسن مهدیان، مدیرمسئول همشهری، نوک پیکان اتهام را علنا به سوی مصرفکنندگان گرفته است.
مهدیان در این یادداشت، با اشاره به آمار دردناک مرگ ناشی از مصرف مشروبات الکلی تقلبی، درخواست مردم برای لغو جرمانگاری و مجازات در خصوص مصرف الکل را «بدتر» از این مسئله عنوان کرده است: «اما از این بدتر، استدلال جماعت سادهدلی است که میگویند چرا باید یک امر حرام، جرمانگاری شود و همین امر موجب ترس از مجازات و شکلگیری مشروبات تقلبی شود؟ جدیجدی این عزیزان فکر میکنند اگر الکل سالم به دست مصرفکننده برسد، برای سلامتیشان مفید است؛ مثل اینکه کسی بگوید مصرف مواد مخدر را آزاد کنید تا مثلا شیشه تقلبی دست خریدار نرسد و باعث صدمه نشود.»
وی در ادامه مثالی از ایالت متحده آورد و تحلیلهای موجود برای آزادی توزیع الکل را کجومعوج خواند: «جهت اطلاع، به قاعده آزادی مسکرات، تنها در آمریکا طی یک سال 95هزار نفر تلف شدهاند و جالب اینکه بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی به سمت محدودسازی مصرف الکل رفتهاند. بعد این تحلیلهای کج و معوج داخلی جالب نیست؟»
مهدیان این بار از درِ مقایسه مصرف الکل و کشف حجاب وارد شد و هر دو را از لطمات اجتماعی عنوان کرد که علاوه بر ضرر فردی، سلامت روانی جامعه را در معرض خطر عنوان کرد: «صدمه دیدن فرد، درون حکمت حرام شرعی است و البته این هست و همین نیست. حرام شرعی نهتنها به فرد صدمه میزند بلکه در امور اجتماعی به جامعه نیز لطمه وارد میکند. یکی از دلایل حرمت برهنگی و کشف حجاب همین است. برخی متوجه نیستند که کشف حجاب تنها به ضرر فرد نیست بلکه به یک جامعه صدمه میزند و به همین دلیل است که قانون، مانع کشف حجاب میشود. ممنوعیت قانونی صرفا برای باحجاب کردن بیحجاب نیست و هدف اصلی صیانت از سلامت روانی جامعه است.»
مدیرمسئول همشهری در انتها نیز بدون نتیجهگیری برای عنوان اصلی سرمقاله (نسخههای الکلی)، برای حجاب نسخه پیچید: «چند روز پیش در شبکههای اجتماعی، یک خانم بیحجاب به عورتنمایی یک آقا در خیابان اعتراض کرده و احساس ناامنی و بلکه توهین کرده بود. حال سؤال این است که با کدام استدلال، برهنگی زن عین آزادی است و برهنگی مرد ضدآزادی؟ فارغ از دستور دین و قانون که آن هم منطق عقلایی روشن دارد، کشف حجاب و برهنگی از حیث یک جامعه دمکراتیک و مردمسالار نیز تعرض به حقوق شهروندی است؛ به همین دلیل است که همه جای دنیا برای پوشش، حد و مرز قائلند و تفاوتها بر سر فرهنگ و عرف جوامع است.»
نظر کاربران
با این روش های سختگیرانه هیچ نتیجهای نخواهد داشت وبدتر هم خواهدشد
چرا سازندگان تقلبی را معرفی نمیکنید