بازسازی شگفت انگیزِ چهره دختر نوجوانی مربوط به ۱۳ قرنِ قبل
پژوهشگران دانشگاه کمبریج چهره یک دختر ۱۶ ساله آنگلوساکسون متعلق به قرن هفتم میلادی را بازسازی کردند و با بررسی استخوانهای وی به این نتیجه رسیدند که در سنین جوانی از اروپای مرکزی به انگلستان مهاجرت کرده است.
ایسنا: پژوهشگران دانشگاه کمبریج چهره یک دختر ۱۶ ساله آنگلوساکسون متعلق به قرن هفتم میلادی را بازسازی کردند و با بررسی استخوانهای وی به این نتیجه رسیدند که در سنین جوانی از اروپای مرکزی به انگلستان مهاجرت کرده است.
به نقل از آیای، چهره یک دختر ۱۶ ساله که در قرن هفتم میلادی در نزدیکی کمبریج دفن شده بود، بازسازی شده است.
پژوهشگران دانشگاه کمبریج از یک جمجمه بازیابی شده برای بازسازی چهره این زن جوان استفاده کردند.
آنها همچنین استخوانهای وی را بررسی کردند و نشان دادند که او در سنین جوانی از اروپای مرکزی به انگلستان مهاجرت کرده است.
بازسازی صورت
یک گروه بین رشتهای متشکل از پژوهشگران پزشکی قانونی، باستان شناسان زیستی و باستان شناسان به طور دقیق استخوانها، به ویژه جمجمه این دختر جوان را بررسی کردند.
سنجش دادههای عمق جمجمه و بافت زنان قفقازی برای بازسازی صورت وی استفاده شد. پژوهشگران بدون آنالیز دیانای از رنگ دقیق چشم و موی وی مطمئن نبودند، اما معتقدند این تصویر نمایش خوبی را از ظاهر این دختر، چند ماه قبل از مرگش ارائه میدهد.
هیو موریسون از پزشکی قانونی در یک بیانیه رسمی گفت: دیدن روند بازسازی چهره او جالب بود. چشم چپش کمی پایینتر از چشم راستش(حدود نیم سانتیمتر) بود.
واحد باستانشناسی دانشگاه کمبریج استخوانهای این زن جوان مرموز را در مراتع ترامپینگتون در حومه جنوبی کمبریج در سال ۲۰۱۲ کشف کرد.
تجزیه و تحلیل ایزوتوپی استخوانها
مطالعه ایزوتوپی استخوانها و دندانهای این دختر جوان، جزئیات جالب دیگری را در مورد وی فاش کرد.
پژوهشگران دریافتند که او پس از هفت سالگی به احتمال زیاد از جایی نزدیک کوههای آلپ، به احتمال زیاد از جنوب آلمان به انگلستان مهاجرت کرده است و پس از نقل مکان به انگلستان، مقدار غذای او به شدت کاهش یافته است.
پژوهشگران تصور میکنند که این تغییر رژیم غذایی او در اواخر عمرش اتفاق افتاده است. این همچنین نشان میدهد که زمان بین نقل مکان و مرگ او نسبتاً کوتاه بوده است.
دکتر سام لگت، زیست باستان شناس از دانشگاه ادینبرو میگوید: تحقیقات نشان میدهد زمانی که او احتمالاً از بخشی از جنوب آلمان و نزدیک به کوههای آلپ به یک منطقه بسیار هموار از انگلستان نقل مکان کرده، یک دختر خیلی جوان بوده است. او احتمالاً ناخوش احوال بوده و سفری طولانی را به جایی کاملاً ناآشنا سفر کرده است. باید ترسناک بوده باشد.
این دختر جوان مطمئناً حالش خوب نبوده، اما علت مرگ او حتی پس از تحقیقات علمی متعدد هنوز ناشناخته باقی مانده است.
محل دفن
او به شکلی سنتی در یک تخت منحصر به فرد تزئین شده پیدا شد. او را در حالی که صلیب به تن داشت، روی تخت چوبی کنده کاری شده قرار دادهاند و چندین سنجاق طلا و لباسهای نفیس نیز از این دفینه به دست آمد.
به گفته پژوهشگران تا به امروز تنها ۱۸ نمونه از چنین تخت مخصوص دفن اجساد در بریتانیا کشف شده است. همچنین گفته میشود اشیایی که از این قبر به دست آمدهاند، یکی از پنج مورد در نوع خود در بریتانیا هستند.
این شواهد نشان میدهند که این دختر جوان احتمالاً یکی از اولین کسانی بوده که در قرن هفتم در انگلستان به مسیحیت گرویدند. او به احتمال زیاد عضوی از یک جامعه اشرافی بوده که برای وی چنین مراسم تشییع خاصی گرفته شده است.
صلیب یافت شده در این مکان نشان دهنده صلیبهای یافت شده در تابوتهایی است که نشان میدهد ممکن است با مسیحیت اولیه آنگلوساکسونها مرتبط باشد.
نام آنگلوساکسون(Anglo-Saxon) معمولاً برای اشاره به قبایلی از ژرمنها بهکار میرود که از اوایل سده پنج میلادی در جنوب و شرق بریتانیا سکونت داشتند. آنها ملت انگلیس را تشکیل دادند و دوره آنها تا زمان تصرف این منطقه به دست نورمنها یعنی سال ۱۰۶۶ ادامه یافت.
دکتر لگت میگوید: بنابراین به نظر میرسد که او بخشی از یک گروه نخبه از زنان بوده است که احتمالاً در قرن هفتم از سرزمین اصلی اروپا، به احتمال زیاد آلمان به انگلستان سفر کردهاند، اما آنها هنوز کمی رمزآلود باقی ماندهاند. آیا آنها عروسهای سیاسی بودند یا شاید عروسهای مسیح؟
وی افزود: این واقعیت که رژیم غذایی او پس از ورود به انگلیس تغییر کرده، نشان میدهد که سبک زندگی او ممکن است کاملاً تغییر کرده باشد.
بررسیهای جدیدی برای درک زندگی مردم در آن زمان و همچنین دورههای مذهبی مهم در تاریخ کمبریجشایر ضروری است.
این تصویر بازسازی شده همراه با سایر مصنوعات در نمایشگاه جدیدی در موزه باستان شناسی و مردم شناسی کمبریج(MAA) به نمایش گذاشته خواهد شد.
این نمایشگاه با نام «زیر پای ما: باستان شناسی منطقه کمبریج» از ۲۱ ژوئن تا ۱۴ آوریل ۲۰۲۴ برپا خواهد شد.
ارسال نظر