۱۳۱۹۰۹۲
۵۰۱۶۵
۵۰۱۶۵
پ

ایمپلنت دندان در یک جلسه

ایمپلنت دندان در یک جلسه مناسب کسانی است که به دلایل مختلف امکان حضور چند باره در مطب پزشک را ندارند و نمی‌توانند یک پروسه چند ماهه را برای کاشت دندان‌هایشان بگذرانند. این مطلب به چگونگی کاشت ایمپلنت دندان در یک جلسه به همراه مزایا و معایب آن پرداخته است.

برای کسانی که یک یا چند دندان خود را از دست داده‌اند و به دنبال سریع‌ترین روش برای جایگزین کردن این دندان‌های کشیده شده هستند، ایمپلنت فوری دندان پیشنهاد خوبی به شمار می‌رود. در روش ایمپلنت فوری دندان که با نام ایمپلنت دندان در یک جلسه هم شناخته می‌شود، زمان کمتری صرف شده و طول دروه درمان ایمپلنت کوتاه‌تر می‌شود. اگر می‌خواهید بدانید که ایمپلنت یک روزه یا فوری چیست و چه ویژگی‌هایی دارد، در ادامه این متن همراه ما باشید.

ایمپلنت دندان در یک جلسه

 

ایمپلنت فوری یک روزه چیست؟ 

در همین ابتدای متن ذکر این نکته ضروری است که منظور از ایمپلنت فوری یک روزه، کاشت فوری دندان در تنها یک جلسه نیست و این تنها یک نام یا اصطلاح است که برای این روش ایمپلنت مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ایمپلنت‌های معمولی در یک جلسه دندان کشیده می‌شود، پس از آن بیمار مدت زمان چند روز یا چند هفته صبر می‌کند تا جای دندان کشیده شده کاملا بهبود یابد و سپس جراح دندانپزشک پایه یا فیکسچر ایمپلنت را در جای مشخص نصب می‌کند. اما در روش ایمپلنت فوری دندان یا همان ایمپلنت فوری یک روزه، پایه یا فیکسچر ایمپلنت در همان جلسه‌ای نصب می‌شود که دندان کشیده شده است. در واقع تنها تفاوت ایمپلنت فوری دندان و روش معمولی در همین است و سایر مراحل مشابه یکدیگر پیش خواهد رفت. قرار دادن فوری ایمپلنت برای بیماران خوشایند است، چرا که اقدامات جراحی کمتری لازم است و زمان درمان بطور قابل توجهی کاهش می‌یابد. در همان روز جراحی روکش موقت نصب شده و روکش نهایی بعد از سه ماه تحویل می‌شود.

بارگذاری فوری (immediate loading) چه تفاوتی با ایمپلنت فوری یک روزه  دارد؟

در بسیاری از موارد افراد بارگذاری فوری را با ایمپلنت یک روزه و فوری یکسان می‌دانند اما باید بدانید این دو روش کاملا متفاوت هستند. ایمپلنت فوری دندان یعنی بلافاصله بعد از کشیدن دندان، پایه ایمپلنت جایگذاری شود. در واقع در این روش پس از کشیدن دندان، پایه در استخوان فک جایگذاری می‌شود و بیمار چند روز بعد (زمانی که پایه در استخوان فک کاملا محکم شد) برای نصب پروتز بر روی پایه دوباره مراجعه می‌نماید. اما بارگذاری فوری به فرآیند بارگذاری پروتز دندان جایگزین شده در زمان کاشت ایمپلنت اشاره دارد. به عبارت دیگر در بارگذاری فوری هنگامی که پایه ایمپلنت در فک بیمار کاشته شد، بلافاصله پروتز نیز بر روی آن نصب می‌گردد. باید بدانید بیمار می‌تواند از این دو روش به شکل همزمان استفاده کند اما باید پایداری و استحکام ایمپلنت فوری پس از کاشت در شرایط مطلوب باشد.

کاشت ایمپلنت یک روزه برای چه افرادی مناسب است؟

ایمپلنت یک روزه یا فوری دندان برای کسانی مناسب که شرایط استخوان و لثه آنها اجازه چنین فرآیندی را به دندانپزشک بدهد. در واقع افرادی با ویژگی‌های زیر می‌توانند کاشت ایمپلنت یک روزه را انجام دهند:

  • کسانی که پس از بررسی و معاینات دقیق مانند عکس رادیولوژی و سی تی اسکن برای انجام این کار تایید شوند.
  • افرادی که دارای شرایط استخوان و لثه مناسب باشند.
  • افرادی که دندان آن‌ها لق است یا تنها ریشه دندان برایشان باقی مانده است.
  • کسانی که از نظر بافت استخوان فک دارای شرایط مناسبی هستند و نیاز به پیوند بافت استخوان ندارند.
  • کسانی که دارای بیماری نظیر دیابت نیستند
  • افرادی که عجله دارند و زمان کافی برای انجام ایمپلنت معمولی را ندارند.

چه کسانی نمی‌توانند از ایمپلنت فوری یک روزه استفاده کنند؟

با اینکه ایمپلنت فوری یک روزه می‌تواند در کمترین زمان ممکن فرد را به دندان‌های دلخواه خود برساند، اما انجام آن برای همه توصیه نمی‌شود. افرادی با ویژگی‌های زیر بهتر است به جای ایمپلنت فوری از روش‌های دیگر ایمپلنت استفاده کنند:

  • افرادی که بیماری لثه درمان نشده دارند
  • افرادی که سلامت عمومی ضعیفی دارند
  • خانم‌های باردار
  • افرادی که به سیگار اعتیاد دارند
  • افرادی که زیر نظر  پرتو درمانی هستند
  • افراد زیر ۱۸ سال

مراحل کاشت ایمپلنت فوری چگونه انجام می شود؟

به طور کلی مراحل انجام ایمپلنت فوری و معمولی مشابه هم است، تنها تفاوت ایمپلنت فوری آن است که زمان کمتری برای انجام آن صرف می‌شود. کاشت ایمپلنت فوری طبق مراحل زیر خواهد بود:

تصویربرداری 

برای شروع درمان کاشت ایمپلنت فوری دندان، باید از دهان تصویر برداری انجام شود و وضعیت استخوان فک و دندان‌های بیمار توسط دندانپزشک متخصص مورد بررسی قرار گیرد.

کشیدن دندان

بعد از انجام تصویربرداری دندان از ریشه کشیده می‌شود. ریشه دندان باید به شکل کامل از بین برود تا بتوان پایه امپلنت را با در استخوان کاشت.

کاشت پایه ایمپلنت

در صورتی که استخوان فک نازک نبوده و تحلیل نرفته باشد و استخوان کافی برای پشتیبانی از ایمپلنت وجود داشته باشد، پایه ایمپلنت در استخوان قرار داده می‌شود.

نصب روکش

در این شرایط با استفاده از اباتمنت روکش موقتی بر روی آن نصب می‌شود تا ظاهر فرد زیبا بماند. البته معمولاً روکش کمی کوتاه‌تر از دندان‌های کناری است تا فشار زیادی به پایه ایمپلنت وارد نشود. پس از گذراندن زمان بهبودی این روکش موقت برداشته شده و روکش دائم جایگزین آن می‌شود.

مراقبت های لازم بعد از ایمپلنت فوری یک روزه 

چه ایمپلنت را به صورت فوری یا یک روزه انجام داده باشید و چه از روش‌های معمول برای انجام این کار استفاده کرده باشید، رعایت موارد و مراقبت‌هایی می‌تواند به شما برای داشتن تجربه‌ای بهتر در این زمینه کمک کند. در روش ایمپلنت فوری به دلیل آنکه کشیدن دندان آسیب دیده و کاشت پایه ایمپلنت در یک روز انجام می‌شود، محل کاشت پایه حساس‌تر است، بنابراین به مراقبت بیشتری نیاز دارد تا زمان کافی برای پیوند پایه با استخوان و سفت شدن آن سپری گردد. پس از انجام کامل ایمپلنت نیز مواردی همچون استفاده از مسواک و نخ دندان، خوردن غذای نرم تا چند روز پس از ایمپلنت و چکاپ‌های دوره‌ای دندانپزشکی بسیار مهم است.

ایمپلنت دندان در یک جلسه

ایمپلنت دندان در یک جلسه

مزایای ایمپلنت فوری یا ایمپلنت یک روزه

از مهمترین مزایای ایمپلنت فوری به کوتاه‌تر شدن زمان فرایند ایمپلنت اشاره می‌شود. در واقع اگر وقت کافی برای انجام این روش درمانی و زیبایی را ندارید، می‌توانید از ایمپلنت فوری استفاده کنید. دیگر مزایای این روش عبارت است از:

  • نتایج فوری تنها در یک جلسه حاصل می‌شود
  • مانند دندان‌های طبیعی بنظر رسیده و احساس میشود
  • خطوط طبیعی و کانتور صورت را باز میگرداند
  • می‌تواند چین و چروک‌های صورت را که به علت از دست دادن بافت استخوانی ایجاد شده کاهش دهد
  • دندان‌ها به فک جوش خورده و امکان هرگونه لغزش را از بین می‌برد
  • حساسیت دندان به سرما و گرما را از بین می‌برد
  • از نظر فیزیکی در استخوان و بافت اطراف آن کمتراختلال ایجاد می‌کند
  • بدون نیاز به عمل جراحی فلپ پریودنتال تهاجمی
  • نیاز به پیوند استخوان را برطرف می‌کند
  • ناراحتی بیمار را کاهش می‌دهد
  • آسودگی تنها در یک جلسه را سبب میشود
  • وقفه‌ی کمتری در فعالیت‌های عادی و روزمره ایجاد میکند
  • زمان بهبودی کوتاه‌تر میشود، اغلب در یک روز.
  • درمان مقرون به صرفه‌تر و مراقبت بلند مدت خواهد بود
  • یک راه حل دائمی و مادام العمر است

معایب ایمپلنت فوری یا یک روزه

ایمپلنت فوری یا یک روزه در کنار تمام مزایای خود با معایبی همراه است که در زیر به آنها اشاره می‌شود:

  • ریسک در جابجایی ایمپلنت
  • نیازمند شکیبایی بیمار در طی شکل گرفتن «فرآیند پیوند استخوانی» برای اطمینان یافتن از موفقیت
  • احتمال بروزعفونت
  • توصیه‌ی ترک سیگار
  • بیمارانی که عادت به ساییدن دندان‌های خود به روی هم دارند ممکن است که مجبور به تعویض زودرس آن شوند

نمونه درمان‌های ایمپلنت دکتر عزیز گشاده رو بهترین متخصص ایمپلنت در تهران

ایمپلنت دندان در یک جلسه

آیا ایمپلنت فوری بی خطر است؟

اگر ایمپلنت‌ فوری دندان توسط یک متخصص باتجربه و ماهر انجام شود، روشی ایمن و بی‌خطر خواهد بود. از طرفی چنانچه بعد از انجام آن مراقبت‌های لازم به خوبی انجام شود، و تا حدود ۳ الی ۴ ماه به دندان تازه کاشت شده فشار وارد نشود، برای مدت زمان طولانی‌تری ایمپلنت در دهان بیماری باقی خواهد ماند. مراجعه به یک دندانپزشک متخصص و با تجربه ایمپلنت می تواند میزان خطرات آن را کاهش دهد. در "مرکز تخصصی دکتر عزیز گشاده رو" کاشت دندان یا روش ایمپلنت فوری و یک روزه پس از بررسی‌های همه جانبه توصیه و به بهترین نحو انجام می‌شود.

هزینه ایمپلنت فوری یک روزه 

از آنجایی که ایمپلنت فوری یک روزه دارای حساسیت‌های بیشتری در مراحل اولیه کار است، با هزینه‌های بیشتری نسبت به ایمپلنت معمولی انجام می‌شود. هر چند که به دلیل کاهش مراجعه به دندانپزشکی، هزینه ویزیت کاسته خواهد شد. از طرفی هزینه ایمپلنت فوری به عوامل مختلفی از جمله دستمزد دندانپزشک، تعداد دندان‌هایی که نیاز به ایمپلنت دارند، شرایط استخوان و لثه بیمار و موارد دیگر همگی در هزینه‌های ایمپلنت فوری یا یک روزه تاثیرگذارند. اما به طور کلی و با بررسی فاکتورهای لازم می‌توان گفت قیمت ایمپلنت فوری بین ۱۵.۰۰۰.۰۰۰ الی ۳۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان به ازای هر واحد به همراه روکش زیرکونیا درجه یک است.

سوالات متداول

حال که با ایمپلنت فوری دندان آشنا شدید، خوب است که پاسخ سوالات متدوال پرسیده شده در این زمینه را نیز مطالعه فرمایید.

سن مناسب برای انجام ایمپلنت فوری یک روزه چقدر است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت ایمپلنت فوری یک روزه دارای محدودیت سنی نیست و افراد می‌توانند بالافاصله بعد از افتادن یا کشیدن دندان برای این جراحی اقدام کنند.

طول عمر ایمپلنت فوری یک روزه چقدر است؟

میزان ماندگاری ایمپلنت یک روزه به شرایط جسمی بیمار بستگی دارد، اما می‌توان توقع داشت که بین ۱۵ تا ۲۰ سال از این دندان ها استفاده نمایید.

آیا می توان همزمان پیوند استخوان را با ایمپلنت فوری انجام داد؟

خیر، در صورت استحکام ناکافی استخوان فک بیمار باید تحت جراحی پیوند استخوان قرار گرفته و پس از گذشت چیزی حدود ۵ تا ۶ ماه ایمپلنت دندان قابل انجام است.

محتوای حمایت شده

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج