پایکوبی مذهبی زنان و دختران در راه است؟
مدیر شبکه قرآن و معارف شادی و نشاط را یکی از نقاط اوج پرواز در مسئله تربیت دختران دانست و گفت: حتی خاطرم هست که عده ای دستزدن در مراسم شادی اهل بیت را اشکال میدانستند که با حمایت و هدایت حضرت آقا این مراسمات رشد و نمو پیدا کرد.
رسا نوشت: مدیر شبکه قرآن و معارف شادی و نشاط را یکی از نقاط اوج پرواز در مسئله تربیت دختران دانست و گفت: حتی خاطرم هست که عده ای دستزدن در مراسم شادی اهل بیت را اشکال میدانستند که با حمایت و هدایت حضرت آقا این مراسمات رشد و نمو پیدا کرد.
بخش هایی از سخنان محمدحسین کشکولی مدیر شبکه قرآن و معارف در نشست «ید واحده فعالان رسانهای حوزوی جریان انقلاب» را بخوانید:
کشکولی اظهار داشت: شادی و نشاط نیاز اساسی جامعه امروز بهویژه برای جوانان و نوجوانان است و اگر فعالان و مدیران فرهنگی در راستای شادی مومنانه همراه و مکمل هم باشند، تحولات فرهنگی خوبی را شاهد هستیم، برگزاری مراسمات شاد و بانشاط که ذکر اهل بیت در آن گفته شود یکی از ابتکارات بسیار اثرگذار فرهنگی در سال های اخیر است که باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.وی در ادامه خاطر نشان کرد: البته بدیهی است که هر پدیده فرهنگی که الگو و تجربه قبلی نداشته باشد دارای نواقصی است که میتوان با خلاقیت و نوآوری و بهرهگیری از تجربیات گذشته آنها را برطرف کرد.
مدیر شبکه قرآن و معارف بیان داشت: فضای مجازی نگاهی سطحی و پر از هیجانهای بدون فکر نسبت به مسائل دارد و در تحلیل پدیدههای فرهنگی به آنچه که در ظاهر میبیند اکتفا میکند، این خوف وجود دارد که در آینده هوش مصنوعی، تحلیل فضای مجازی را به دور از واقعیت نشان دهد.
وی در ادامه اظهار داشت: یکی از مهمترین مثال های آن را می توان جهت گیری های هیجان زده و بدون پشتوانه فکری و رسانه زده در جشن پرحماسه دختران در ورزشگاه حیدریان دید.کشکولی جشن دختران در ورزشگاه شهید حیدریان که به مناسبت میلاد حضرت معصومه(س) برگزار شد را بزرگترین تجمع دخترانه پر از شور و نشاط در شهر قم دانست و ابراز کرد: در حدود ۱۵ هزار دختر جوان و نوجوان از هر نوع سلیقه و حتی ظاهری در این مراسم حضور داشتند.
کشکولی با بیان اینکه این جشن بزرگ با نقش قرارگاهی رسانه ملی و طراحی و میدانداری جبهه مردمی بانوان استان و همچنین حمایت دلسوزانه معاونت امور بانوان استانداری، اداره کل ورزش و جوانان استان، سازمان فرهنگی هنری شهرداری و برخی دیگر از نهادهای فرهنگی شهر اجرا شد، اظهار داشت: متاسفانه عده معدودی با اهداف مغرضانه و تقطیع بخشی از فیلم مراسم به تخریب آن پرداختند در حالیکه این برنامه حدود ۳ ساعت با آیتم های بسیار متنوع اجرا و روی آنتن رسانه ملی رفت.
وی همچنین اضافه کرد: ابتذال در تحلیل آنجا خود را نشان داد که تحلیلگران بدون توجه به کل مراسم و حتی اغراض و اهداف و برنامهریزی برگزارکنندگان دست به قلم بردند، در حالیکه وقتی فیلمهای مراسم به صورت گسترده منتشر شد برخی افراد از تحلیلهای بیپایه خود عذرخواهی و برخی نیز طلب حلالیت کردند.
مدیر شبکه قرآن و معارف در ادامه گفت: البته در این بین جریان شیعه انگلیسی و انحرافی بیش از همه به تخطئه برنامههای انقلابی میپردازد چرا که بدیهی بود از مداحیهای انقلابی آقای طاهری و همچنین جبهه مردمی انقلاب عصبانیاند و به دنبال فرصتی برای عقده گشایی هستند.
کشکولی با اشاره به اینکه بخش دیگری از منتقدان، بیان داشت: برخی دیگر از منتقدان افراد دلسوز و متدین بودند که با تعامل سازنده، نقدهای خود را مستقیم به عناصر برگزار کننده منتقل کردند و البته پس از گفت و گوهای صمیمی از آنان نیز رفع دغدغه شد.
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما ضمن توجه به اتفاقات خوبی که توسط دختران انقلاب در تهران، مشهد و قم صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: تحلیل بنده این است که ابتکار عمل جریان شادی و نشاط جامعه به دست جبهه انقلاب افتاده است و میدانی که دشمن میخواسته پرچمدار آن باشد را تصاحب کرده است و در این زمینه پیروز بودهاند.
کشکولی در ادامه گفت: البته حتما کار نواقصی دارد و باید با مشورت دغدغهمندان متدین و متخصص اشکالات را برطرف کرد و از ضررهای احتمالی که ممکن است برخی تصمیمات در عرصه ایجاد پدیده های فرهنگی تولید کنند حتما اجتناب کرد.مدیر شبکه قرآن و معارف با بیان اینکه توجه به هویت ایرانی اسلامی در طراحیهای فرهنگی یک اصل است که باید به آن توجه کرد اما تقدیم نکردن میدان به دشمن بسیار بیشتر اهمیت دارد، تاکید کرد: در دهه ۷۰ جریان تحول در مراسمات مذهبی توسط مداحانی مانند حاج محمود کریمی و حاج محمد رضا طاهری با جشن های بزرگ مهدیه تهران رقم خورد و در همان زمان عدهای با این کارها به شدت مخالفت کردند.
کشکولی در ادامه خاطرنشان کرد: حتی خاطرم هست که عده ای دستزدن در مراسم شادی اهل بیت را اشکال میدانستند که با حمایت و هدایت حضرت آقا این مراسمات رشد و نمو پیدا کرد.
وی همچنین اضافه کرد: یکی از مشکلاتی که امروز با آن مواجهیم این است که هنوز الگوی منسجم، جامع، بینقص و بهروزی برای شادی پرهیجان و مومنانه برای دختران و پسران با توجه به مقتضیات زمان وجود ندارد و در این عرصه در حال تجربه اتفاقات جدید هستیم.
کشکولی ضمن تاکید بر اینکه در جشنهای آینده باید مراقبت، طراحی و خلاقیتهای لازم صورت بگیرد و از تجربه های گذشته استفاده شود، تصریح کرد: اگر این برنامه ها ادامه پیدا کند، رسانه ملی با تمام قدرت از آن حمایت میکند و آنها را به نحو مطلوب پوشش می دهد.
ارسال نظر