خوردن این «ابرسوپ» دیابت را متوقف میکند
یک کاسه سوپ که یک بار در هفته خوردن آن بتواند سطح قند خون را پایین نگه دارد و شاید خیال واهی به نظر برسد، اما این رژیم غذایی برای مشتریانش واقعیت است نه خواب خیال!
فرادید: یک کاسه سوپ که یک بار در هفته خوردن آن بتواند سطح قند خون را پایین نگه دارد و شاید خیال واهی به نظر برسد، اما این رژیم غذایی برای مشتریانش واقعیت است نه خواب خیال!
به گزارش اسمارتر فود (Smarter Food)، راز این غذا، در یک نوع خاص بروکلی است که نخستین بار به صورت وحشی در سیسیلی توسط دانشمندی به نام پروفسور ریچارد میتن پرورش یافت. پس از سالها تحقیق و پرورش گیاه، نوع جدیدی از بروکلی به نام GRextra رشد یافت که در اسکاتلند از آن برای تهیه سوپ استفاده میشود.
سبزیجات صلیبی (بخشی از خانواده کلم که شامل بروکلی، گل کلم، کلم فندقی و کلمپیچ میشود) به صورت طبیعی دارای ترکیبی به نام گلوکورافانین است. زمانی که این ترکیب شیمیایی به دل و روده میرسد، به شکل فعالی به نام سولفورافان تبدیل میشود و این ماده به بهبود عملکرد سلولهای بدن کمک میکند و دیده شده که کاهش متابولیسم مرتبط با پیرشدن را معکوس میکند.
مزایای این سوپ بر اساس تحقیقات مربوط به گلوکورافانین است: «میزان دادههای منتشرشده زیاد و رو به رشد است. این محصول غذایی مقادیر واقعاً بالایی از این ترکیب را در خود دارد.»
بر اساس تحقیقات انجامشده، هر بخش سوپ تهیهشده از GRextra که به صورت خام یخ زده و خشک شده به اندازهای گلوکورافانین دارد که معادل خوردن ۵ سر بروکلی خام یا بیشتر است.
آزمایشات نشان داده است که خوردن تنها یک کاسه از این سوپ یک بار در هفته به پایین آوردن سطوح بالای گلوکز خون کمک میکند و این سطوح پایین آمده را به مرور زمان حفظ میکند. این برای افراد خاصی که سطح قند خونشان بالاست، خبر بسیار خوبی است.
تحقیقات دیگر نیز نشان داده است که خوردن غذاهای غنی از گلوکورافانین و در عین حال ایجاد تغییرات مثبت در سبک زندگی، به بهبود بیماریهای دیگر مرتبط با سن هم کمک میکند، مثلا کسانی که میخواهند ریسک ابتلا به سرطان، فشار خون بالا و کلسترولشان را پایین بیاورند.
برویم سراغ مزهی این سوپ! این سوپ سبز روشن که با ۲۵۰ میلیگرم آب جوش و همزدن حسابی درست میشود، غلظت بالا و طعم ملایم سبزیجات را دارد، طعمی شبیه ترکیب بروکلی و گلکلم. شاید برای بسیاری از افراد بهترین انتخاب هفته نباشد، اما گنجاندن آن در رژیم غذایی کار سختی نیست.
البته کاهش سطح گلوکز خون یک شبه اتفاق نمیافتد و دادهها نشان میدهند باید حدود شش ماه از مصرف این سوپ بگذرد تا اثرات آن را ببینید.
آنتونی اسمیت معتقد است از فواید ماهها خوردن سوپ به صورت هفتگی بهره میبرد و میگوید این انتخاب به همراه تغییر سبک زندگی، به این معناست که دیگر دیابت او را تهدید نمیکند. این معلم بازنشسته یکی از میلیونها بریتانیایی است که پزشک به آنها هشدار داده بود در معرض خطر بالای ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
بر اساس آخرین آمار دیابت انگلستان، تعداد افراد مبتلا به دیابت در سطح کشور برای نخستین بار به ۵ میلیون نفر رسیده که این سازمان خیریه آن را بحران «به سرعت فزاینده» نامیده است. اکثریت قریب به اتفاق (۹۰٪) افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند، وضعیتی که در صورت اضافه وزن احتمال ابتلا به آن بسیار بیشتر میشود. حدود دو سوم بزرگسالان بریتانیا دارای اضافه وزن یا چاقی هستند.
اسمیت از شمال لندن، قبل از نگران شدن برای سلامتیاش، خودش را چاق توصیف میکرد. او با اصلاح سبک زندگی و تغییر رژیم غذایی، توانست وزنش را کاهش دهد، اما از اینکه این تغییرات نتوانسته بود سطح گلوکز خون او را کاهش دهد، ناامید شده بود.
این مرد ۶۱ساله حدود ۹ ماه است که هر هفته سوپ کلم بروکلی میخورد و این موضوع را همراه با تغییر سبک زندگی باعث خارج شدنش از گروه پیش دیابتیها میداند. اسمیت میگوید: «من تحقیقات علمی درباره این سوپ را دیدهام و به آن ایمان دارم. یک بار در هفته میزان بسیار قابل کنترلی است.»
ارسال نظر