واکنش میرسلیم به تکذیب حرفهای جنجالیاش
روزنامه شهرداری در مطلبی با تیتر «پاسخ به یک اتهام جدید: شهرفروشی؛ خط قرمز شهرداری» به نامه سرگشاده مصطفی میرسلیم پاسخ داد. میرسلیم در مقابل این مطلب در نامهای به هممیهن پاسخ شهرداری را داده است.
هممیهن: روزنامه شهرداری در مطلبی با تیتر «پاسخ به یک اتهام جدید: شهرفروشی؛ خط قرمز شهرداری» به نامه سرگشاده مصطفی میرسلیم پاسخ داد. میرسلیم در مقابل این مطلب در نامهای به هممیهن پاسخ شهرداری را داده است.
در مقابل مطالب انتقادی معمولا دو نوع رفتار مشاهده میشود: ۱- عدهای انتقاد مشفقانه را میپذیرند و سعی می کنند با شناخت ریشههای اشکال خود را برای اصلاح آماده کنند. ۲- عدهای دیگر با برانگیختگی، مبادرت میکنند به تکذیب منتقد تا بتوانند از زیر بار اصلاح شانه خالی کنند و به همان روش قبلی خود ادامه دهند: آنها موارد انتقاد را مبتنی بر دروغ قلمداد میکنند.
او در پاسخ به این سئوال که آیا نکاتی که در نامه سرگشاده خود ذکر کردهاید مستند است؟ تاکید کرد: «البته! و شهردار و همکارانش کاملا بدان واقفند و حاشا کردن آنها هیچ از حقانیت مطالب نمیکاهد و فقط معرف نوع برخورد تخریبی آنها است به جای مواجهه اصلاحی با نکاتی که دلسوزانه و بدون افشاگری و آبروریزی تقدیم شان کردهام.
واقعا بلای بزرگی در ۳۰ سال گذشته بر این شهر وارد شده، براثر تحمیل مدیران غیرمتخصصی که علیرغم نداشتن هیچ سررشتهای از شهرسازی، نخواستهاند حتی معاونان و مشاوران متخصصی را که به دنبال کسب نام و نان، با سوءاستفاده از قابلیتهای تهران و بیوفایی به نجابت مردم آن، نباشند دعوت به همکاری کنند.
در سی سال گذشته شهرفروشی رواج پیدا کرد و تشدید شد و حتی منجر به چاپ برگههای تراکم سیار و تراکم هولوگرامدار شد. اینها نوعی خلق پول است و نمیتواند بدون اطلاع بانک مرکزی و مصوبه قانونی دولت انجام گیرد، ولی آنقدر این کسب درآمد بادآورده با فروش تراکم، شیرین بود که در یک سال مجموع درآمد شهرداری از آن محل و جرائم وابسته به آن، هفتاد درصد منابع درآمدی شهرداری را تشکیل میداد.
امروز آن بساط تراکم سیار و هولوگرامدار برچیده شده است این موضوع به نام «تغییر» در طرح تفصیلی شهر تهران و با مخفی شدن در پشت لزوم اصلاح طرح تفصیلی و بدون مراعات الزامات کارشناسی، تغییر کاربری و افزایش تراکم ، برخلاف ضوابط مصوب شورای عالی معماری و شهرسازی، انجام گرفته و میگیرد؛ کمیسیون ماده پنج میتواند برخلاف قانون و ضوابط مصوب شورای عالی اقدام کند.
مقدار تراکم در هر پهنهبندی در طرح تفصیلی مشخص شده است و اضافه بر آن که تقریبا بدون استثنا ابزار کسب درآمد رسمی و غیررسمی برای شهرداری است و مزایایی را به صورت انکار ناپذیر برای صاحبکار دربردارد، در پروندههای متعددی که به کمیسیون ماده ۵ رفته مشاهده میکنیم، پروندههاییکه در این دوره بر تعداد آنها نسبت به دورههای قبل افزوده شده است و بعلاوه در مواردی توام است با زیرپاگذاشتن معیارهای فنی نظیر ساخت و ساز ۳۰ طبقه روی گسل! این نوع مصوبات کمیسیون ماده ۵ به نفع شهرداری و صاحبکار ولی به ضرر بقیه مردم و به نوعی زیرپاگذاشتن حقوق عمومی است که شورای شهر باید با اعمال نظارت به موقع و مستقل و دقیق خود مانع آن شود. ممکن است موقتا اینها درآمدی برای شهرداری باشد ولی شهرداری باید به فکر درآمدی پایدار باشد بویژه از محل خدمات ارزشمندی که به شهروندان باید بدهد مانند آنچه در میادین ترهبار ارائه میشود و نیز درآمد حاصل از بازیافت، که فعلا جزو حیاط خلوت شهرداری محسوب میشوند.
ارسال نظر