۱۳۰۷۱۱۲
۳۱۳۸
۳۱۳۸
پ

چراغ سبز عربستان برای برقراری ارتباط با اسرائیل

یک رسانه اسرائیلی به نقل از منابع آمریکایی گزارش داده، ریاض به آمریکا گفته در ازای چندین پیش شرط حاضر خواهد بود اسرائیل را به رسمیت بشناسد.

یورونیوز: یک رسانه اسرائیلی به نقل از منابع آمریکایی گزارش داده، ریاض به آمریکا گفته در ازای چندین پیش شرط حاضر خواهد بود اسرائیل را به رسمیت بشناسد.

یک پایگاه خبری اسرائیلی می‌گوید پس از توافق تهران و ریاض برای از سرگیری روابط دوجانبه، واشنگتن در حال بررسی خواسته‌های عربستان برای عادی‌سازی روابط این کشور با اسرائیل است.

1448432_380

این رسانه اسرائیلی به نقل از یک مقام آمریکایی نوشته خواسته‌های عربستان برای امر شامل مواردی چون برخورداری از برنامه هسته‌ای غیرنظامی، گسترش روابط نظامی و دفاعی با ایالات متحده و همچنین پایان انتقاد واشنگتن از ماجرای قتل جمال خاشقجی است.

پیش از توافق ایران و عربستان بر سر بازگشایی سفارت‌خانه‌های خود، زمزمه‌های بسیاری در خصوص احتمال عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو منتشر شده بود و برخی از تحلیلگران خاورمیانه این احتمال را مطرح می‌کردند که پس از برقراری روابط میان اسرائیل و برخی از کشورهای عربی منطقه، احتمالا عربستان سعودی هم به زودی به صورت رسمی با اسرائیل رابطه برقرار خواهد کرد.

در همین زمینه، ران دیسانتیس، فرماندار فلوریدا و یکی از کاندیداهای جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، هفته گذشته در سفر خود به اسرائیل از دولت جو بایدن انتقاد و او را مقصر فاصله گرفتن عربستان سعودی از اسرائیل دانست. آقای دیسانتیس با اشاره به توافق آبراهام در دولت ترامپ، بایدن را متهم کرد که ریاض را از عادی‌سازی رابطه با اسرائیل دور کرده است.

او همچنین در ادامه گفت: «من فکر می‌کنم با یک سیاست و و روابط مناسب می‌توان انتظار داشت که عربستان، اسرائیل را به رسمیت بشناسد.»

اسرائیلی‌ها از خبر عادی‌سازی روابط میان ریاض و تهران شگفت‌زده و ناامید شدند و حالا آنها امیدوارند با توجه به نفوذ آمریکا، واشنگتن اقداماتی برای نزدیکی ریاض و تل آویو صورت دهد. با این حال به نظر می‌رسد عربستان سعودی برای این منظور خواسته‌هایی دارد که می‌خواهد ایالات متحده آنها را فراهم سازد.

اسرائیل هیوم در این گزارش خود نوشته که مقام‌های سعودی چهار خواسته را به عنوان پیش شرط خود برای به رسمیت شناختن اسرائیل مطرح کرده‌اند. این خواسته‌ها شامل حق داشتن برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز، گسترش روابط دفاعی با ایالات متحده، توسعه مناسبات تجاری با آمریکا و همچنین پایان دادن واشنگتن به انتقادات خود از عربستان در خصوص قتل جمال خاشقجی است.

این در حالیست که وضعیت حقوق بشر در عربستان سعودی در سالهای اخیر انتقادات بسیاری را در آمریکا به همراه داشته و سیاست‌های ماجراجویانه محمد بن سلمان، منتقدان و مخالفان بسیاری در کنگره آمریکا دارد.

با این حال همچنان تلاش‌هایی برای نزدیک کردن اسرائیل و عربستان در آمریکا در جریان است. سناتور جمهوری‌خواه لیندسی گراهام، دو هفته قبل از ریاض و بیت‌المقدس بازدید و با مقام‌های دو کشور ملاقات داشت. او در این سفر تاکید کرده بود با وجود اینکه عضو حزب جمهوری‌خواه است، اما در صورتی که جو بایدن سیاست عادی‌سازی روابط اسرائیل و عربستان را دنبال کند، از صمیم قلب از تلاش‌های دولت دموکرات حمایت خواهد کرد.

او همچنین در ادامه گفت: «من به مقام‌های سعودی گفتم که اکنون بهترین زمان برای ارتقای روابط است و برای این منظور بایدن می‌تواند در زمینه به رسمیت شناختن اسرائیل توسط ریاض کمک کند. این مسئله می‌تواند به بهود مناسبات ریاض با واشنگتن نیز بیانجامد. من تا جایی که بتوانم در این مسیر تلاش خواهم کرد.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج