این عکس از افطاری رئیسی در تاریخ ثبت خواهد شد!
عکس های منتشر شده از مراسم دیدار رمضانی و ضیافت افطاری رئیس جمهور ایران برای سفرای کشورهای اسلامی نشان می دهد از نماینده طالبان در تهران هم دعوت شده و او در این مراسم حاضر است.
رضا غبیشاوی طی یادداشتی در عصر ایران نوشت: عکس های منتشر شده از مراسم دیدار رمضانی و ضیافت افطاری رئیس جمهور ایران برای سفرای کشورهای اسلامی نشان می دهد از نماینده طالبان در تهران هم دعوت شده و او در این مراسم حاضر است. این اتفاق باعث تعجب و شگفتی است. چگونه فردی که به صورت غیررسمی در تهران حضور دارد و در مقام سفیر یا کاردار نیست برای چنین مراسمی دعوت می شود و در کنار سایر سفرا قرار می گیرد؟
حضور نماینده طالبان در ایران در مراسم رسمی ضیافت رئیس جمهوری، برخلاف چهارچوب ها و معیارهای تشریفات، ارتباطات سیاسی و دیپلماسی است زیرا نماینده طالبان، به صورت غیررسمی در تهران فعالیت می کند و ایران رسما دولت طالبان (امارت اسلامی) و نماینده آن را به رسمیت نشناخته است.
دولت ایران بعد از سقوط جمهوری اسلامی در افغانستان، سیطره طالبان بر کابل و اعلام دوباره حکومت طالبان یعنی "امارات اسلامی" در سال 1400 تاکنون، تصمیم گرفت با وجود به رسمیت نشناختن دولت طالبان، با آن ارتباط و تعامل داشته باشد. سفارت افغانستان در تهران هم تا حدود یک سال بعد از سقوط دولت جمهوریت، در اختیار دیپلمات های این دولت بود که در نهایت در زمستان گذشته، تخلیه و تحویل نماینده طالبان اعزامی از کابل شد.
چون دولت طالبان در افغانستان، امر واقع است؛ ایران و افغانستان همسایه هستند و مرز طولانی زمینی دارند؛ ایران درافغانستان منافع زیادی دارد و جمعیت میلیونی از شهروندان افغانستانی در ایران مقیم هستند و زندگی می کنند و نیازمند دریافت خدمات کنسولی هستند پس نیاز به تعامل و ارتباط با دولت طالبان حتی بدون به رسمیت شناختن آن وجود دارد.
این در مقابل روشی است که دولت امریکا در پیش گرفت. یعنی سفارت افغانستان در واشنگتن را تخلیه و دیپلمات های دولت سابق (جمهوری اسلامی افغانستان) آن را ترک کردند و سفارت بسته شد. چون دولت آمریکا با وجود ارتباط با دولت طالبان، آن را به رسمیت نمی شناسد و در نتیجه امکان حقوقی و سیاسی سپردن سفارت افغانستان در واشنگتن به طالبان نیست. شهروندان افغانستانی مقیم آمریکا هم از دریافت خدمات کنسولی محروم شدند.
نماینده طالبان در تهران از لحاظ چهارچوب های سیاسی، نه سفیر است و نه کاردار و نه دیپلمات. او تنها نماینده دولت طالبان است که به رسمیت شناخته نشده و صورت غیررسمی در ایران فعالیت می کند.
مقامات وزارت خارجه ایران اگر براساس مصالح ملی و با توجه به شرایط دو کشور و شهروندان ایرانی - افغانستانی، تصمیم گرفته اند با طالبان ارتباط داشته باشند و سفارت افغانستان را هم تحویل نماینده طالبان دهند دلیل نمی شود این نماینده در نشست های رسمی سفرا با رئیس جمهوری حاضر باشد. این موضوع بیش از پیش دهن کجی به تصمیمات سیاسی وزارت خارجه و دولت ایران است.
باید میان سفیری که از سوی دولت به رسمیت شناخته شده اعزام شده و اعتبارنامه خود را تسلیم می کند با نماینده دولت طالبان که هنوز آن را به رسمیت نشناخته ایم فرق باشد و این فرق را وزارت خارجه و دولت ایران باید اعمال کنند.
همانطور که در دیدارهای وزیر خارجه ایران با وزیر خارجه طالبان (امارت اسلامی)، پرچم طالبان روی میز قرار نگرفت؛ همانطور که در میدان ولیعصر تهران بابت نمایش پرچم طالبان عذرخواهی شد و پرچم جمهوریت جایگزین شد؛ همانطور که وزارت خارجه ایران از عنوان دولت طالبان یعنی "امارت اسلامی افغانستان" استفاده نمی کند و به جای آن، عنوان " دولت سرپرستی موقت افغانستان " را به کار می برد؛ همانطور که هنوز اجازه داده نشده در تابلوی سفارت افغانستان در تهران، نام دولت طالبان (امارت اسلامی افغانستان) هک شود؛ همانطور که هنوز اجازه داده نشده پرچم طالبان بر فراز ساختمان سفارت افغانستان در تهران نصب شود ... پس اجازه حضور نماینده طالبان در مراسم رسمی رئیس جمهور ایران را هم نباید داد.
پس فعلا و تا به رسمیت شناختن دولت طالبان در افغانستان، حد و مرزهای حقوقی و تشریفات را رعایت کنیم و نماینده طالبان که در مقام سفیر و دیپلمات نیست را به مراسم هایی چون نشست و دیدار رسمی با رئیس جمهوری دعوت نکنیم و راه ندهیم تا حداقل او متوجه باشد در جایگاه نماینده دولتی است که به رسمیت شناخته نمی شود؛ حداقل بداند اگر سفارت افغانستان در تهران در اختیار اوست به معنی پذیرش طالبان به عنوان یک دولت در تهران نیست. آن هم دولتی که جنگ علیه زنان و دختران خود را آغاز کرده است.
نظر کاربران
چون از قماش خودشون است .
خوب البته بخاطر تشابهی ک دولت ما با طالبان داره نمایندشو دعوت کردن ک جنابعالی بدرستی اشاره کردین هر دو حکومت جنگ علیه زنان و دختران کشورشونو شروع کردن ..
ببین کار ما را به کجاها رسانده اند ...
لیاقت شون همون طالبان وحشی و سنگدل است
آخه دل خوشی داری آقای نویسنده، دردنیای حیوانی چی سرجای خودشه، بنظر حقیر د شرایت فعلی آقای رییسی کار منطقی انجام داده
حضور نماینده طالبان در ضیافت افطاری رئیس جمهور به همان دلایلی بود که خودتان عرض کردید!
صرفا نماینده و نه دولت رسمی، مگر ایشان با نماد دولت طالبان حاضر شده؟ مگه سفارت فعال نیست؟
در ثانی آمریکا تا بخار چندین بار در قطر با طالبان و از قضا در کنار درچه طالبان مذاکره کرده!!
بیشتر تحقیق کنید
طالبان برادران شماهستند شما هم ازطالبان هستید
طالبان ساخته وپرداخته خود ایران است ،خودزنی نمی کنن ایرادی داره
چون اینا هم با طالبان فرقی ندارن
اگ دست اونا باشه همه زنها رو توی خونشون زندونی میکنن
داداشی شونه هاااا
رفیق جینگشون
کشور ی دنیا به رسمیت نمیشناسند شما چرا دعوت میکنید
اصلأ خود رییسی هم با این سوادش و عمل کردش تو تاریخ ثبت میشه چه برسه به افطاری دادنش هیچ چیز مثل آدمیزادنیست .
با همین فرمونی که رییس جمهور میره نه تنها حمایت مردم رو از دست داده،بلکه تو دنیا هم منفور میشه
ترس برابرست با مرگ
غلط کرده پول مردم میدن کیامیخورن طالبان خودش یکی از تروریسمهای جهانه
کبوتر با کبوتر باز با باز،، کسانی که اعمال زور علیه زنان دارند عااااااشق همتاهای اینچنینی خود هستند
کبوتر با کبوتر باز با باز در کل دنیا مردم سه کشور بد بخترین مردم کره خاکی هستند ایران وافغانستان و کره شمالی این سه ملت در قهر خدا قرار گرفته اند
یا خدا طالبان اون برای چی هر بلارو تکفیری و طالبان سرمون میارند چی شده حالا عزیز شدند
اینهاکه ازسفرپهلوی به اسراییل انتقادمیکنند چراخودشان مقام غیررسمی را دعوت میکنند
دلیلش نزدیکی افکار طالبانی مسیولین حکومتی است که وجه اشتراک زیادی با هم دارند.
کفتر با کفتر
اگه همزادهاشون دعوت نکنن غم غربت میگیردشون
وجدانا هزینه این همه افطاری از کجا تامین میشه!!!!
حقیقت این است که سیاستهای کشورمابه طالبان نزدیک است پس جای تعجب نیست اگرنماینده طالبان موردتاییدباشد
اگه یزد هم بود باید دعوت میشود چون منافع و امنیت ملی اقتضا میکنه مطمعا باش در آیند جامع جهانی طالبان رو میپذیره مثل اکثر افغانستانی ها، پس این قدر جو نگیرید دنیا همینه یه زمانی با ابلیس یا دشمن بابات هم باید مذاکره و دوستی کنی طالبان که از خودمون هست
شما که سفارت فتح کردید از این حرف ها!!به شما روابط دیپلماتیک نمی اید.
همین طالبان تابحال مسئولین کشور بزرگ جمهوری اسلامی را سرکار گذاشته و از باز کردن آب به روی هیرمند خودداری و به دفعات در مرزها با نیروهای خدوم نظامی درگیر شدند صبر و بی تفاوتی اندازه ای دارد از حد بگذرد می شود توهین به ملت و مسئولین کشورمان ! و آنها شاید خیالات بدی کنند که ایران از ما می ترسد !
چرا نماینده یک گروه افراطی تروریست باید. در بین سفیران کشورها باشد ... هنوز صدای انفجارهای انتحاری و تروریستی این گروه علیه مردم افغانستان به گوش میرسد
اتفاقا اکریک کاردرست کرده باشدبه رسمیت شناختن طالبان،منتخب مردم افغانستان هست،،،ایرانی اصیل مهمان نوازی دررگهایش چون خون جریان دارداتحادیعنی همین،،قرارنیست هرچه مت شیعه گویم درست باشدانهاهم حق وحقوقی دارندطالبان داعش نیست رحم وانصاف دارندمنتهی تعصب خاصی دارندبه حرفشان هم پایبندهستندهمین کافیست.قرارنیست همه تا بع ایده توخودشیفته کافرباشنداتحادهمین هست درودبرابرام اینکارش عالی است
شما زیاد سخت گرفتین .داداشاشانو دعوت کردن.شما باشین دوست و رفیق داداشاتونو دعوت نمیکنین؟
چیه شما شدید کاسه داغ تر از آش.
خوده آمریکاییها با طالبان توافق کردن افغانستان رو تحویلشون دادن.ترکیه قطر و خیلی های دیگه باهاشون توافق کردن.این وسط فقط ایران شده بده.
اینکه خودش هیچی بلد نیست. اطرافیانش باید بهش بگن آنها هم چون این خودش آنها را انتخاب کرده همه مثل خودش هستند
به نظر من پرچم طالبان در دیوار سفارت نصب شده در لیست پرچم های جهان
مصلحت خود را خودمان بهتر تسخیص می دهیم ملاک ما عمل ریا کارانه ایالات متحده نیست
اینکه دیگه سوال نداره ،حکومت ، دولت و مجلس طالبانی است. چرا از هم دعوت نگیرن؟
طالبان بزگترین شریک ایدولوژی ایران در منطقه است فکر می کنید چرا مدارس دخترانه مورد هجوم واقع میشود اما مدارس پسرانه امن است ؟
یک بام ودو هوا
از یکطرف به رسمیت نمی شناسید
از یک طرف در خواست حقابه می کنید
مگر قانون داریم همه چیز احساسی میباشد