این مدل آیفون بدون هیچ دکمهای عرضه میشود
گزارشها حاکی از آن هستند که اپل بهدنبال عرضه یک گوشی منحصر بهفرد یعنی آیفون ۱۵ – iPhone ۱۵ با طراحی بدون دکمه است.
گجتنیوز نوشت: گزارشها حاکی از آن هستند که اپل بهدنبال عرضه یک گوشی منحصر بهفرد یعنی آیفون 15 – iPhone 15 با طراحی بدون دکمه است.
فرقی نمیکند چه زمانی از سال باشد، بازار شایعات پیرامون اپل و محصولات آن همیشه داغ است. اگرچه مدت زیادی از عرضه آیفون ۱۴ نمیگذرد، گمانهزنیهای زیادی در مورد رونمایی از آیفون ۱۵ در سال جاری وجود دارد.
طبق برخی گزارشهای جدید اینگونه بهنظر میرسد که آیفون ۱۵ با طراحی بدون دکمه عرضه خواهد شد. اپل با حذف دکمه آیفون ۱۵ بزرگترین تغییر از زمان Face ID را در محصولات خود ایجاد خواهد کرد.
آخرین شایعه در این مورد از سوی تحلیلگر اپل «مینگ چی کو» در توییتی منتشر شده است. در این توییت آمده است که بر اساس اطلاعات تامینکنندگان اپل دو مدل رده بالای آیفون ۱۵ (به احتمال زیاد آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس، بر اساس نامگذاری فعلی اپل) ممکن است از طراحی دکمه حالت جامد استفاده کنند.
درحالیکه این طراحی جدید در نگاه اول ممکن است عجیب بهنظر برسد، اما در واقع شروع یک دوره جدید در نحوه تعامل کاربران با آیفون خواهد بود.
آیفون ۱۵؛ نخستین تلفن همراه بدون دکمه در جهان؟
اگرچه این اقدام اپل ممکن است کاملاً جدید بهنظر برسد، اما در واقع اولین گوشی بدون دکمه در سال 2018 عرضه شد. افراد متخصص فناوری ممکن است نام «HTC U12+» را شنیده باشند.
اما اکنون نزدیک بهپنج سال از اولین و آخرین تلاش برای تولید یک گوشی هوشمند بدون دکمه میگذرد، بههمین دلیل است که دیدن اینکه اپل با عرضه آیفون ۱۵ با طراحی بدون دکمه چه محصولی را ارائه خواهد کرد، واقعاً هیجانانگیز است.
در این طراحی، به جای فشار دادن دکمههای مکانیکی، ورودیهای حالت جامد اصلاً حرکت نمیکنند؛ به این معنی که فقط سطوح حساس بهلمس هستند. برای اینکه پس از لمس سطح آیفون 15 شبیه دکمههای مکانیکی عمل کند، اپل از دو موتور taptic برای تقلید احساس فشار دادن یک دکمه واقعی استفاده خواهد کرد.
در آیفونهای موجود، تنها از یک موتور Taptic برای اعلانها و تایپ کردن استفاده میشود. با استفاده از دو موتور تاپیک، اپل میتواند احساس یک کلیک فیزیکی روی سختافزار را شبیهسازی کند.
این فناوری در حال حاضر در سایر دستگاههای اپل وجود دارد؛ برای مثال، صفحه لمسی شیشهای مکبوکها، در واقع فاقد سطح قابل فشار است؛ اما بازخوردهای لرزشی جالبی را تولید میکند. اپل همچنین قبلاً این کار را با تعبیه دکمه هوم بر روی آیفون ۷ انجام داده است. دکمه هوم آیفون ۷ به منظور تداعی احساس فشار یک دکمه برای کاربر از مکانیسم لرزشی استفاده میکند.
مزایا و کارکردهای متنوعی که طراحی بدون دکمه آیفون ۱۵ به ارمغان میآورد
مزیت اصلی تولید آیفون ۱۵ با طراحی بدون دکمه (ورودیهای غیرمکانیکی) این است که قطعات مورد استفاده در این طراحی در مقایسه با دکمههای مکانیکی کمتر فرسوده میشوند.
موتورهای تاپیک علاوه بر کمک به ماندگاری بیشتر آیفون ۱۵، به اپل این فرصت را میدهند تا کنترلهای حرکتی جدیدی را معرفی کند. بنابراین بازگشت فناوری لمس سهبعدی حساس به فشار میتواند آیفون ۱۵ را بسیار خاص کند.
پس از ایجاد این تغییر شما همچنان میتوانید دکمهها را فشار دهید تا میزان صدا و پاور آیفون خود را کنترل کنید. در همین حال اپل میتواند کنترلهای حرکتی را اعمال کند. یعنی یک لمس آرام و کوتاه میتواند باعث افزایش یکبار صدا شود و یک لمس طولانی صدای دستگاه شما را به حداکثر میرساند یا آن را بیصدا میکند. توجه داشته باشید که تمام این پیشبینیها براساس گمانهزنی هستند.
بهکارگیری فناوری جدید حساس به فشار در سری آیفون ۱۵ مزایا و کارکردهای دیگری را نیز بهارمغان خواهد آورد و دکمههای غیرمکانیکی جدید در برنامههای مختلف دارای کارکردهای متفاوتی خواهند بود.
قابلیت کنترل پخش، مکث یا تغییر موسیقی، اجرای برنامه دوربین بدون نیاز به بازگشایی قفل آیفون، استفاده از دکمههای فشاری جدید بهعنوان کلید شاتر دو مرحلهای، راهاندازی دستیار صوتی سیری، فراخوانی سرویس پرداخت موبایلی Apple Pay و قابلیت محرکهای فیزیکی در بازیها بخشی از این مزایا را تشکیل میدهند.
علاوهبر این، غول فناوری اپل با حذف دکمههای سنتی میتواند آیفون را به یک گوشی ضد آب تبدیل نماید.
البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که آیفون ۱۵ با طراحی بدون دکمه محدودیتهایی نیز خواهد داشت. از جمله ضعف بازخوردهای لرزشی، عدم دریافت فرامین فشاری کاربر در برخی مواقع و تعمیرپذیری دشوارتر.
این فناوری خارقالعاده چگونه عملی خواهد شد؟
برای واضحتر شدن این موضوع میتوانیم نگاهی به دستگاههایی بیندازیم که از فناوری مشابهی استفاده کردهاند.
یکی از آنها HTC U12+ تولید سال 2018 و دیگری Google Pixel 2 تولید سال 2017 است. اچ تی سی U12 از دکمههای حساس صدا و پاور بهره برده است. همچنین EdgeSense که به قاب گوشی این توانایی را میدهد تا میزان فشار را درک کند در این محصول تعبیه شده.
از سوی دیگر، گوگل پیکسل 2 با اینکه دکمههای معمولی دارد، اما از ActiveEdge در طراحی آن استفاده شده است. این ویژگی برای فعال کردن گوگل اسیستنت در سریعترین و راحتترین روش ممکن استفاده میشود.
این سنسور متشکل از یک برد مدار چاپی انعطافپذیر است که در دو طرف یک خط از قطعات فولادی پیچیده شده و با کرنش سنجهایی که شکافهای بین قطعات فلزی را پر میکنند، همراه است.
با فشار دادن قاب Pixel 2، ردیف بیرونی سنجها کوتاه و ردیف داخلی بلندتر میشود. این به نرمافزار پیکسل یک انحراف بزرگتر برای شناسایی و فعال کردن این ویژگی میدهد.
اپل با عرضه آیفون ۱۵ با طراحی بدون دکمه فیزیکی، در واقع قدم بر مسیر تمام لمسی کردن پرچمداران آینده خود خواهد گذاشت. با وجود تمام مزایا و معایب ذکر شده، باید دید این طرح نهایتا به نتایج مطلوبی منجر خواهد شد یا خیر.
ارسال نظر