ابوالحسن فیروزآبادی کیست و چه کارنامهای دارد؟
خبرگزاری نزدیک به دولت «تسنیم» از استعفای ابوالحسن فیروزآبادی، رییس مرکز ملی فضای مجازی خبر داده است. این خبرگزاری عنوان کرده که «رییسجمهور به زودی درباره این استعفا تصمیمگیری و دبیر جدید را معرفی خواهد کرد.»
اعتماد: خبرگزاری نزدیک به دولت «تسنیم» از استعفای ابوالحسن فیروزآبادی، رییس مرکز ملی فضای مجازی خبر داده است. این خبرگزاری عنوان کرده که «رییسجمهور به زودی درباره این استعفا تصمیمگیری و دبیر جدید را معرفی خواهد کرد.» وبسایت مرکز ملی فضای مجازی که زیرنظر شورای عالی فضای مجازی فعالیت میکند هنوز این خبر را تایید نکرده. اما پیگیریها نشان از تایید این موضوع دارد. فیروزآبادی از سال ۹۴ در این سمت حضور داشته و حالا به نظر میرسد که با رفتن او از یکی از حساسترین سازمانهای مرتبط با شبکه ارتباطاتی ایران، باید منتظر تحولات تازهای در این زمینه بود.
اما فیروزآبادی کیست و در این ۷ سال چه کارنامهای از خود به جا گذاشته است؟
نام فیروزآبادی با تحصیلات مرتبط با حوزه مخابرات وآیتی اولینبار در سال ۸۸ به هنگامی مطرح شد که وبسایت «الف» (در آن زمان متعلق به احمد توکلی نماینده تهران در مجلس بود) او را «متخصص برجسته آی تی» نامید و از برگزاری «مراسم تودیع دکتر فیروزآبادی معاون فناوری اطلاعات وزارت اطلاعات» خبر داده بود. این وبسایت همچنین عنوان کرده بود که «فیروزآبادی ۲۵ سال سابقه مسوولیت فنی در وزارت اطلاعات داشته است.» هاشمیرفسنجانی، رییسجمهور اسبق ایران نیز در بخشی از خاطرات ۲۸ بهمن ۱۳۷۴ نوشته است: «مهندس [ابوالحسن] فیروزآبادی، معاون فنی وزارت اطلاعات آمد و گزارش خدمات فنی خودش را داد. از وزیر و معاونان دیگر به خاطر فشار زیاد برای استفاده از ابزار فنی برای شنود و کنترل و عدم قدرشناسی زحمات او گله داشت.»
فیروزآبادی متولد ۱۳۴۰ در نجف است و روزنامه خراسان در گزارشی پیرامون وی نوشته است: «پدر وی مرحوم آیتا... سید مرتضی فیروزآبادی از روحانیون حوزه علمیه قم بوده است.» ماهنامه «پیوست» تیرماه سال گذشته با گمانهزنی در این باره عنوان کرده که « اگر اینطور باشد، میتوان گفت پدربزرگ او آیتالله سیدمحمد فیروزآبادی از فقهای نجف است که در زمان قاجار از یزد به عراق مهاجرت کرده بود. همچنین برادرش علی فیروزآبادی در دورهای معاون فناوری اطلاعات همراه اول بود و اکنون عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات است.»
وبسایت شخصی فیروزآبادی میگوید او بین سالهای ۷۰ تا ۸۲ مدیر فنی و تحقیقات و توسعه و عضو هیاتمدیره شرکت صنایع الکترونیک زعیم و از سال ۸۲ تا ۸۸ رییس هیاتمدیره این شرکت و تا سال ۹۲ نیز نایبرییس هیاتمدیره بوده است. زعیم یک شرکت مخابراتی است که در زمینه زیرساختهای مخابراتی، فناوری اطلاعات، سیستمهای ایمنی و تحقیق و توسعه فعالیت میکند.
ورود به وزارت کار
همزمان با آغاز به کار دولت روحانی، فیروزآبادی نیز به مانند برخی دیگر از مدیران اقتصادی سابق وزارت اطلاعات در دولت به کار گرفته شد. او اینبار با ورود به وزارت رفاه، کار و امور اجتماعی، « مرد در سایه» این وزارتخانه شد. فیروزآبادی در فاصله سالهای ۹۲ تا ۹۴ یکی از قدرتمندترین هلدینگهای زیرمجموعه وزارت کار یعنی «شرکت سرمایهگذاری سازمان تامین اجتماعی موسوم به «شستا » را در اختیار داشت.
ارسال نظر