۱۲۸۲۳۱
۱ نظر
۵۰۰۸
۱ نظر
۵۰۰۸
پ

جوانان حق دارند گاها درموازین دینی شک کنند

یک حقوقدان با اشاره به برخوردهای دوگانه درباره مسائل دینی گفت:‌ باید به جوانان حق دهیم که گاه در موازین دینی و شرعی شک کنند.

ایسنا: محمدحسن ضیایی‌فر - دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران - در میزگرد علمی آسیب‌شناسی علل موفق نبودن کشورهای اسلامی در اجرای اعلامیه اسلامی حقوق بشر (بیانیه قاهره) که در مرکز کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران برگزار شد، اظهار کرد: در بیانیه قاهره شریعت تنها مرجع تفسیر حقوق بشر و مواد این بیانیه اعلام شده است اما سوال اینجاست که شریعت اسلامی چیست؟ این مساله موجب می‌شود که دست هر گروه و فرقه‌ای برای تفسیر به رای کردن این بیانیه در مورد حقوق بشر باز باشد.

وی افزود: در این بیانیه همچنین منشاء قدرت و حکومت امانتی دست حاکم یا هیات حاکمه عنوان شده است که قدرت به آن سپرده شده که این مساله مشروعیت و منشاء قدرت را به طور دقیق مورد توجه قرار نداده و این درحالی است که در اعلامیه جهانی حقوق بشر مردم به عنوان منشاء قدرت و حکومت معرفی شده‌اند.

ضیایی‌فر ادامه داد: در بیانیه حقوق بشر اسلامی بی‌توجهی به حق آزادی و تجمعات مطرح شده است که البته آن را تایید نکرده و لازم ندانسته است، بلکه حداکثر می‌توانیم بگوییم که در رابطه با این مساله خنثی عمل شده و به ابهام گذرانده شده است.

دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران درباره وظیفه جامعه مدنی در راستای تحقق حقوق بشر در کشورهای اسلامی نیز گفت:‌ در یک صد سال اخیر که تحولات دنیای مدرن به جهان اسلام هجوم آورده کشورهای اسلامی یا به سمت سکولار حرکت کرده‌اند یا سلفی‌گری و یا اینکه خط میانه را انتخاب کرده‌اند و ما شاهد این سه گرایش در جهان اسلام هستیم.

وی افزود: خطی که بی‌دینی را و سکولاریسم را انتخاب کرده، تصمیم خود را گرفته است و گروه‌هایی مانند داعش، طالبان، القاعده و ... ، گروه دوم را تشکیل می‌دهند که ما آن‌ها را گروه‌های تندرو و سلفی می‌نامیم. اما نکته اینجاست که گروه میانه به هیچ نتیجه‌ای نرسیده و گیر کرده است.

ضیایی‌فر تصریح کرد: نه در اخوان مصر نه در النهضه تونس، نه توسعه و عدالت ترکیه، هیچ‌یک به نتیجه‌ای نرسیده‌اند. در ایران نیز گروه‌های میانه موفقیت چشمگیری نداشته‌اند. جوامع مدنی باید توجه کنند که شکست خط میانه یکی از دو پیامد را خواهد داشت و قسمت رجوع به بنیادگرایی قدرت بیشتری دارد و باید مراقب این خطر بود. همچنان‌که در زمان آقای خاتمی تلاش‌هایی شد اما ایشان هم کم آورد و البته حق هم داشت. جوامع مدنی باید به این مساله توجه کنند.

وی ادامه داد: با وجود برخوردهای دوگانه‌ای که می‌بینیم، باید به جوانان حق داد که به نحو برهان «انی» به موازین دینی و شرعی شک کنند.

ضیایی‌فر همچنین با بیان اینکه با توجه به شرایط حقوق بشر در کشورهای اسلامی و بحران های به وجود آمده در این کشورها دو سرنوشت در انتظار گفتمان حقوق بشر می تواند وجود داشته باشد، گفت:‌ این شرایط می‌تواند یک فرصت باشد و این گفتمان را تقویت کند اما تهدیدی نیز وجود دارد که این گفتمان دفن می شود و گفتمان مقابل آن غالب شود که این بستگی به جامعه مدنی دارد.

صدا و سیما و برخی دیگر اعلامیه حقوق بشر را کاغذپاره می‌نامند که با این وجود یا باید به تضعیف حقوق بشر و یا به تقویت حقوق بشر تن دهیم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • کاربر

    بیچاره حقوق بشر !!!!!!!
    بدون شرح

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج