شرط بازنشستگی برای مشاغل زیان آور
معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی از تسهیل در شرایط بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور خبر داد و گفت: شرط بازنشستگی در مشاغل سخت پرداخت حق بیمه ۴ درصدی توسط کارفرمایان پس از اتمام کار است.
وی درخصوص جزئیات آیین نامه جدید تاکید کرد: براساس آیین نامه قبلی اگر فردی در سال ۱۰ روز غیبت موجه داشت می توانست با ۲۰ سال سابقه و بدون شرط سنی بازنشسته شود اما اگر فردی در سال ۱۱ روز غیبت داشت به خاطر یک روز اضافه باید پنج سال بیشتر کار می کرد تا بازنشست شود به طوری که سنوات وی باید به ۲۵ سال می رسید که تمامی این موارد در آیین نامه جدید اصلاح شده است.
به گفته زدا، مورد دیگری که در آیین نامه قبلی وجود داشته اما اجرا نمی شد استفاده از مهلت دو ساله ای بود که به کارگاه ها برای شرایط سخت و زیان آور محیط داده شده بود که متاسفانه این ماده اجرایی نشد اما در آیین نامه جدید این موضوع مجددا طوری تنظیم شده که باعث می شود کارفرماها بتوانند از فرصت استفاده و در جهت رفع سخت و زیان آور بودن کارگاه خود اقدام نمایند به طور مثال اگر در کارگاهی صدا زیاد است می توان امکاناتی فراهم کرد تا مشکل برطرف و دیگر کار کردن در این مکان جز مشاغل سخت و زیان آور نباشد.
معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: البته برخی از کارها سخت و زیان آور است ولی نمی شود برای رفع آن کاری کرد مانند قواصی، کار در معادن تحت العرضی، خطوط برق فشار قوی و غیره.
پرداخت ۴ درصد حق بیمه از سوی کارفرمایان
وی در مورد حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور نیز گفت: فردی که بازنشسته می شود کارفرما باید ۴ درصد مستمری را پرداخت کند چون شرایطی را فراهم کرده که یک نفر پیش از موعد بازنشسته شود و تا زمانی که کارفرما نسبت به این کار اقدام نکند سازمان تامین اجتماعی کسی را بازنشسته نمی کند و باید این مبلغ را یکجا پرداخت کند و در قانون نیز این موضوع مطرح شده که تا عدم پرداخت حق بیمه ۴ درصدی حکم بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور صادر نخواهد شد.
زدا در خصوص قانون بازنشستگی ۱۰ ساله گفت: این قانون اجرا می شود و افرادی که ۶۰ سال سن و سابقه کمتر از ۱۰ سال دارند می توانند به شعب تامین اجتماعی مراجعه و مابه تفاوت حق بیمه سالهایی که پرداخت نکردند تا ۱۰ سال را بپردازند و بلافاصله از یک ماه بعد تا ۱۰ روز حقوق دریافت می کنند.
امکان پرداخت قسطی حق بیمه برای بازنشستگی ۱۰ ساله وجود ندارد
وی در مورد پرداخت قسطی ما به تفاوت حق بیمه نیز گفت: نمی توان به صورت قسطی از این افراد حق بیمه را دریافت کرد چون برای دریافت حقوق بلافاصله باید سابقه آنها یکجا محاسبه و مستمری شان پرداخت شود و در صورت پرداخت قسطی باید چند سال منتظر باشند و سپس حقوق بگیرند که این عملا به نفع آنها نیست.
معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی گفت: بیمه پردازی افراد مشمول قانون بازنشستگی ۱۰ ساله می تواند ادامه داشته باشد و هرچه تعداد سال ها بیشتر شود تعداد مبلغ حقوقی که دریافت می کنند بیشتر خواهد بود.
به گفته زدا، چنانچه افراد مشمول این قانون با ۱۰ سال سابقه و ۶۰ سال سن بیمه خود را تا ۱۸ سال افزایش دهند می توان به جای ۱۰ روز ۱۸ روز حقوق در ماه دریافت کنند.
نظر کاربران
باسلام بعد از 19 سال سابقه کار سخت و زیان اور به علت بیماری و قادر به ادامه در محیط الوده شغل خود را عوض کرده. و در حال حاظر بیش از 30 سال سابقه پرداخت حق بیمه می باشم.در صورتی که کارفرما 4درصد حق بیمه را پرداخت نکرده چه باید انجام دهیم.اگر این مبلغ را واریز کنم به سابقه و حقوق بازنشستگی مبلغی اضافه می شود.
در صورت پرداخت نکردن 4/.توسط کارفرما می توانم خودم واریزکنم. 19 سال چه مبلغی می شود.