اظهارات جدید علی مطهری درباره «رفع حصر»
يک نماينده مجلس شوراي اسلامي رفع حصر را به نفع کشور دانست و گفت که اگر در ماههاي اوليه بعد از انتخابات سال ۸۸ متهمان وقايع بعد از انتخابات به صورت علني محاکمه ميشدند اين مشکل تا حالا حل شده بود.
علي مطهري در هشتمين همايش اساتيد و دانشجويان ايراني خارج از کشور در پاسخ به اين سوال که آيا وقت آن نرسيده که از رهبري براي محصورين هزينه نکنيم، گفت: اين وقت فرا رسيده است. من مدتهاست معتقدم رفع حصر به نفع کشور است. اگر لازم است محاکمه اين افراد ميتواند به شکل علني باشد تا آنها از خودشان دفاع کنند و حرفشان را بزنند و طرف مقابل هم پاسخگو باشد.
وي افزود: اگر در ماههاي اوليه اين محاکمه انجام شده بود مشکل تا حالا حل ميشد اما فکر غلطي در کشور وجود دارد که اگر اين افراد توبه نکنند و آزاد شوند به نظام آسيب ميرسد يا جايگاه ولي فقيه پايين ميآيد لذا بايد اين افراد اول توبه و تعظيم کنند.
نماينده مردم تهران در مجلس ادامه داد: اگر به اين افراد اجازه حرف زدن بدهند قاعدتا ميگويند در جايي هم خطا کردهاند اما نميشود به آنها فرصت حرف زدن ندهيم و تنها بگوييم توبه کنند،عدهاي فکر ميکنند اگر اينها توبه نکنند نظام آسيب ميبيند، اين فکر مانع است و بايد از بين برود.
مطهري با بيان اينکه وجود دو مخالف در نظام هيچ اشکالي ندارد، تصريح کرد: چه اشکالي دارد که ما چند مخالف هم داشته باشيم که براي خودشان در گوشهاي زندگي کنند، اينها مخالفاني هستند که ميگويند نظام، قانون اساسي، اصل ولايت فقيه و شخص رهبري را قبول دارند اما به عملکرد ايشان در سال ۸۸ اعتراض دارند، ممکن است کساني اينطور باشند، آيا ما بايد اين افراد را بازداشت کنيم؟ در زماني پاي منبر حضرت علي (ع) کساني اعتراض ميکردند آِيا بايد اين افراد بازداشت ميشدند؟ اگر کساني قيام مسلحانه کردند آن وقت بايد در مورد بازداشت آنها تصميم گرفت.
وي ادامه حصر را قابل دوام ندانست و تاکيد کرد: اگر يکي از اين دو نفر از دنيا برود غده چرکيني در کشور ايجاد ميشود که در آينده مشکلساز خواهد شد. ما اين مسائل را در جاهاي مختلف و در حضور رهبري گفتهايم اما به هر حال نظر کلي نظام اين نيست.
اين نماينده مجلس با بيان اينکه نبايد انتقاد و اظهارنظر را ممنوع کرد، گفت: جرم زندانيان سياسي سال ۸۸ چيست؟ اکثر آنها صرفا انتقاد داشتند، آقايان تاجزاده و نبوي منتقد بودند و جنگ مسلحانه نکردند، ما تنها بايد با کساني که مبارزه مسلحانه کردهاند مقابله کنيم و بايد به حقوق مردم احترام بگذاريم.
مطهري در ادامه به وجود اشکالاتي در برداشتهاي افراد و مشکلات فکري و عقيدتي نيز اشاره کرد و گفت: برداشت ما از ولايت فقيه بايد اصلاح شود، اين يکي از مشکلات اصولگراهاست که تا ولي فقيه چيزي نگفته ما هم نبايد چيزي بگوييم، مثلا از آقاي احمدينژاد حمايت ميکردند زيرا رهبري از ايشان حمايت ميکرد در حاليکه ما ميگفتيم ما وظايفي به لحاظ نمايندگي داريم و بايد سوال و استيضاح کنيم اما عدهاي معتقد به اين موضوع نبودند.
وي ادامه داد: البته بعد از يازده روز خانهنشيني آقاي احمدينژاد همه منتقد شدند که ديگر در آن زمان فايدهاي نداشت، آن موقع همه ميگفتند احمدينژاد قانونشکن است.
نماينده مردم تهران در مجلس با بيان اينکه نبايد ولايت فقيه را متضاد با آزادي و دموکراسي تلقي کرد، افزود: ولايت فقيه يک موضوع ايدئولوژيک است به اين معنا که يک اسلامشناس افضل در راس قرار ميگيرد و جايي که مربوط به احکام دين و ايدئولوژي ميشود ما بايد به حکم ايشان تن دهيم و يا وقتي حکم حکومتي ميدهد ممکن است قانع نشويم اما بايد به آن عمل کنيم اما اين به اين معنا نيست که همه سکوت کنيم.
مطهري با بيان اينکه بايد نوع برداشتها از «حفظ نظام» اصلاح شود، به مواردي همچون پرونده فروهرها اشاره کرد و گفت: آيا اين کارها براي اين است که بقيه روشنفکران بترسند؟
وي در ادامه تصريح کرد: منظور امام از حفظ نظام اين نبوده است، در چنين شرايطي روحانيت، علما و مراجع بايد وارد شوند زيرا هر کسي وظيفهاي دارد و بايد به آن عمل کند.
اين نماينده مجلس در پاسخ به سوال يکي از دانشجويان حاضر در اين مراسم مبني بر اينکه با کساني که مردم را به آشوبهاي خياباني دعوت ميکردند چطور بايد برخورد کرد؟ گفت: منتقدي که دعوت به آشوب خياباني کرده روشن است اما آنهايي که در زندان هستند کدام يک اين کار را کردهاند، آقاي تاجزاده قبل از انتخابات بازداشت شده است، موضوع اين است که ما حق اعتراض داريم يا خير؟ طبق قانون، حق راهپيمايي وجود دارد مگر اينکه مخل اسلام باشد مثل زماني که جبهه ملي عليه حکم قصاص راهپيمايي کرد و امام گفت که آنها محکوم به ارتداد هستند، متاسفانه ما اعتراض مدني را به رسميت نميشناسيم و اگر کسي اعتراضي کند به زندان ميرود، اين فضا اشکال دارد.
مطهري در پاسخ به سوال ديگري در مورد عدم پايبندي به شعار «جذب حداکثري و دفع حداقلي» اظهارکرد: عدهاي نميخواهند فضاي موجود تغيير کند بلکه ميخواهند اين فضا باقي بماند که بگويند ما انقلابيون واقعي هستيم و بقيه منحرفند و از قطار انقلاب پياده شدهاند زيرا اگر بگوييم ريزشي در انقلاب نداشتهايم جا برايشان تنگ ميشود، به نظر من ريزشهاي انقلاب کساني هستند که اقدامات مسلحانه کردهاند اما اينکه هر کس انتقادي کرد را ريزش انقلاب بناميم درست نيست و اين حرف مربوط به کساني است که ميترسند فضا برايشان تنگ شود.
وي درباره تهديد وزير علوم به استيضاح و فشار نمايندگان در اين باره نيز خاطرنشان کرد: به نظر من اين موضوع ناشي از مسائل سياسي است و در حالت خوشبينانه ترس بيجايي در مجلس است که دانشگاهها به سمت دوره اصلاحات بروند و شروع به انتقاد و تظاهرات کنند و مشکل سياسي ايجاد شود لذا معتقدند فضا بايد بسته باشد. اينها با سخنراني و آزادي بيان مخالفت ميکنند.
نماينده مردم تهران در مجلس يادآور شد: در حالت بدبينانه نيز طرح استيضاح به اين خاطر است که ميخواهند اين استعداد دست افراد خودشان باشد البته به نظر من وزير علوم بايد از استيضاح استقبال کند و از اين فرصت براي طرح مسائلي مثل سه هزار بورسيه غيرقانوني در دوره قبل استفاده کند و خيانتهاي دولت گذشته را بگويد. به نظرم حتي اگر استيضاح راي بياورد، وزير بايد اين حرفها را براي مردم و مجلس بزند.
مطهري در پاسخ به پرسشي در مورد اينکه چرا جامعه نسبت به پيش از انقلاب دچار رخوت ديني و اجتماعي شده، تاکيد کرد: من معتقدم نيستم ما در اين زمينه ناکام بودهايم و اينکه بگوييم شرايط فرهنگي، اخلاقي و ديني مردم بدتر از زمان شاه است را قبول ندارم،امروز مردم در مجموع ديندارتر هستند، در گذشته وضع اخلاقي جامعه مخصوصا در شمال تهران نامطلوب بود، مشروبفروشيها عيان بود و عرياني جلوتر از اروپا بود.
وي اضافه کرد: شما نبايد انقلاب اسلامي را محدود به ايران ببينيد و بايد تاثير آن در دنيا را بررسي کنيد، مثلا وضعيت خاورميانه را ببينيد که زماني اسرائيل با چند تشر کشورها را به عقب ميراند اما امروز جرات نميکند پا را از مرزهايشان فراتر بگذارد، امروز قدرتهاي بزرگ روي ايران حساب کردهاند که نميتوانند بدون ايران برخي مسائل خاورميانه را حل کنند و اين يکي از دلايلي بود که آنها را پاي ميز مذاکره کشاند.
اين نماينده مجلس با بيان اينکه انقلاب اسلامي به دنبال حکومت جهاني اسلام است، ادامه داد: البته ما در داخل آسيبهاي جدي داريم مثلا آزادي بيان دچار آسيب است و بايد اين وضعيت اصلاح شود، بايد بدانيم که ما هيچ مقام غيرقابل انتقادي نداريم و اين را بايد سردر همه ادارات دولتي و نهادهاي حکومتي بنويسند که شهيد مطهري گفته غيرقابل انتقاد بودن موجب فساد ميشود.
مطهري با بيان اينکه نبايد انتقاد و اظهارنظر را ممنوع کرد، افزود: چرا بايد کسي که صرفا به نظام يا رهبري انتقادي کرده را بازداشت کنيم؟ اين چه معنايي دارد! زمان پيغمبر اينطور نبوده است.
وي خاطرنشان کرد: ستار بهشتي کارگر منتقد وبلاگنويسي بود که چيزهايي در وبلاگش مينوشت و روزانه هفت تا هشت نفر از آن بازديد ميکردند اما اين فرد بازداشت شد و در نهايت مرد، ما ميگوييم حالا از ملت و رهبر عذرخواهي کنيم زيرا اين سياست نظام نيست يا اينکه هاله سحابي را در تشييع جنازه پدرش در حالت هيجان هل دادند و او از دنيا رفت، مامور شما خطا کرده و بايد عذرخواهي کنيد، ما وزير اطلاعات سابق را خواستيم و گفتيم از مردم عذرخواهي کنيد.
اين نماينده مجلس افزود: چنين اتفاقاتي در دوره پيامبر هم افتاد، ايشان ميخواست مکه را بدون خونريزي فتح کند اما کساني کشته شدند و پيغمبر از آنها برائت جست، متاسفانه ما طوري جلوه دادهايم که نظام ما مقدس و ملکوتي است و خطا به آن راهي ندارد، اين روشها بايد تغيير کند.
نظر کاربران
به رییس یه اداره کوچک نمیشه اعتراض کرد چون فوری!
دمت گرم مطهری واقعا که شهامت پدر را داری
این آقا شهامت این را ندارد که از بزرگان انتقادکند چون می داند دلائل مخکمی ندارد .دست بردارهم نیست و به شهید می چسبد .ما دیگر هر گز به امثال شما ها رای نخواهیم داد.
آفرین اما کو گوش شنوا؟