آقایان! ۱۰۰میلیون دلار برای سریال جدید حاتمیکیا؟
این روزها بحث درباره تولید سریال موسی (ع) به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا و تهیه کنندگی سید بهروز رضوی در مجلس و صداوسیما به میان آمده است و مجلسیها با اشاره به این که مشکل هزینه تولید وجود دارد سعی در کمک به آن دارند.
عصر ایران: این روزها بحث درباره تولید سریال موسی (ع) به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا و تهیه کنندگی سید بهروز رضوی در مجلس و صداوسیما به میان آمده است و مجلسیها با اشاره به این که مشکل هزینه تولید وجود دارد سعی در کمک به آن دارند.
چندی پیش، حجتالاسلام محمدرضا میرتاج الدینی، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، گفته بود: «ما هم همهجانبه حمایت کنیم سریال موسی(ع) را با شیوههای تکنولوژی جدید شروع کنند و بیش از این تعلل نکنند. تولید این سریال خیلی طول کشیده و از آن زمانی که حرف آن و سناریوی مرحوم فرجالله سلحشور به میان آمد خیلی طول کشیده است. ما این موضوع را از رؤسای صداوسیما میخواهیم تا پایان سال، سریال موسی (ع) را کلید بزنند و در بودجه ۱۴۰۲ برای آن بودجه و بحثهای حمایتی را خواهیم داشت.»
بعد از اینکه میرتاجالدینی، از میزان بودجه لازم برای ساخت سریالهای فاخر صحبت به میان آورد، جواد نیکبین، عضو کمیسیون فرهنگی در گفتوگو با تسنیم در تایید صحبتهای میرتاجالدینی اعلام کرده ساخت این دو سریال برای آنها اهمیت ویژهای دارد و باید به جریان بیفتند.
در ادامه این بحث، در یادداشتی که خبرآنلاین منتشر کرد، نویسنده توضیح داده که پنج سال پیش میزان بودجه اولیه «حضرت موسی (ع)» 250 میلیارد تومان برآورد شده و همان زمان هم با این حجم بودجه مخالفتهایی صورت گرفت. حالا بعد از پنج سال، برآورد این سریال از 200 میلیارد به 2 هزار میلیارد تومان رسیده و 10 برابر شده است. نکته قابل توجه اینکه هنوز تولید سریال شروع نشده و تجربه نشان داده هزینه نهایی معمولا 3 برابر برآورد اولیه خواهد شد.
حال اگر 3 برابر هم نکنیم و میانگین در نظر بگیریم سریال موسی در کمترین حالت ممکن احتمالا 4 هزار میلیارد تومان خرج خواهد داشت با دلار 40 هزار تومانی اگر حساب کنیم میشود 100 میلیون دلار.
یعنی هزینهای معادل پرخرجترین سریالهایی که در جهان ساخته میشود و حتی بسیاری از معروفترین سریالهای هالیوود بسیار کمتر از 100 میلیون دلار هزینه ساخت آنهاست.
حال بد نیست فقط از منظر هزینه ساخت یک مقایسه ساده با سریالهای خارجی بکنیم، یکی از موفقترین سریالهای ساخته شده در تاریخ تلویزیون و نمایش ویدئویی سریال «بازی تاج و تخت» یا Game of Thrones بوده است که برای هر فصل آن حدود 60 میلیون دلار هزینه شده و فصل آخر که پر خرجترین فصل سریال شد 100 میلیون دلار خرجش شد.
در نظر داشته باشید سریال «بازی تاج و تخت» با این هزینه چه موفقیتهایی را به دست آورده و چه رکوردهایی شکسته است. مثلا 170 کشور در جهان این مجموعه را به صورت رسمی پخش کردهاند، البته اگر قرار باشد کشورهایی که سریال را به صورت غیرقانونی دانلود میکنند و میبینند را هم در نظر بگیرید عدد از این بالاتر میرود.
یا فیلمبرداری آن در 8 کشور انجام شده است، ایرلند شمالی، کرواسی، ایسلند، مراکش، اسپانیا، جزیره مالت، کانادا و آمریکا کشورهایی هستند که لوکیشنهای سریال در آنها قرار داشته است.
مجله «تایم» در تیرماه سال 1397 در شمارهای ویژه 21 صفحه مجله را به «بازی تاج و تخت» اختصاص داد. شمارهای که عکس جلدش هم مربوط به این سریال بود و سر و صدای زیادی به پا کرد بخصوص که روی جلدهای تایم اهمیت تاریخی و حتی سیاسی دارند.
موسسه اسکرین در ایرلند شمالی که لوکیشن را برای فیلمبرداری «بازی تاج و تخت» در اختیارشان قرار داد تا آخر فصل ششم ۱۸.۲۸ میلیون دلار برای این سریال هزینه کرده بود اما سریال «بازی تاج و تخت» بیش از ۲۲۴ میلیون دلار از طریق آمدن توریست و مسائل جانبی دیگر مربوط به سریال به آنها سود رسانده است.
حال برگردیم به سریال موسی (ع) ، آیا واقعا با صرف هزینه 100 میلیون دلار برای ساخت آن میتوان به چنین اتفاقاتی حتی نزدیک شد؟
یک نمونه دیگر هم سراغ داریم که فیلم پرخرج محمد رسول الله مجید مجیدی است که خود مجیدی سال 1393 در برنامه سینمایی هفت تلویزیون اعلام کرد برای ساخت آن 100 میلیارد تومان هزینه شده است.
با احتساب دلار 900 تومانی زمان شروع پروژه مجیدی تا دلار 3100 تومانی موقع پایان پروژه و میانگین مثلا دلار 2000 تومان برای آن فیلم در آن زمان بیش از 50 میلیون دلار خرج آن فیلم شده است. 50 میلیون دلار، چه همان زمان چه امروز، در مناسبات جهانی هم رقم کمی برای تولید فیلم سینمایی نیست.
موفقیتهای فیلم مجیدی چه بود؟ کدام کشورها فیلم را نشان دادند؟ کدام اتفاق قابل توجه را این فیلم رقم زد؟ حتی مخاطب داخل کشور چه اندازه فیلم را دید و نظرشان در مورد فیلم چه بود؟
برای سریال موسی (ع) 100 میلیون دلار برآورد هزینه در کمترین حالت ممکن است و اگر فرض کنیم همین قضیه با توجه به اتفاقات اقتصادی و ادامه بحران و ... فقط دو برابر شود یعنی 200 میلیون دلار.
یادمان باشد که حاتمی کیا مانند داوود میرباقری تجربه تولید سریال تاریخی را ندارد و زمانی که حاتمیکیا دومین سریال خود یعنی «حلقه سبز» را ساخت اعلام کرد: «به این نتیجه رسیدم که سریالساز نیستم، من مثل خلبانیام که ۹۰ دقیقه میتواند بپرد و توانایی پرواز بلند مدت را ندارم.»
نظر کاربران
اصلا تعارف نکن چند خط دیگه بنویس و ببر روی خونه یک میلیارد دلار !!!
مقایسه های بی دلیل و برآورد همه چیز با پول و تبدیل ریال به دلار و ...
واقعا برای کمک و راهنمایی نوشتی یا برای تخریب و جبران خود کوچک دیدنها و دیگران را بزرگ دیدن و ... !؟!
باید به زمان دیگری،موکول شود!مردم درتنگامعیشتی هستن وبجای این،طنزبساز نندکه مردم کمی بخندن! در زمان خاتمی با نفت ۷دلاری،مردم با طنز شادسرگرم میشدن!!!!!!!!!!!!!واجب،فعلااینه وبا توجه به اعتراضات،لازمه که صداوسیما،درفکرپخش برنامه های شاد باشد!!!!!!!
با این فیلم تمام مشکلات کشور حل میشه!
یاخدا این همه پول خرج بکنید برای یه فیلم ما داریم از گرسنگی میمیریم شما دارید چکار میکنید 😥😥😥😥
اینها همه برای بخور بخور است و خدا می داند چقدر دزدی خواهد شد !! سریال فاخر ! سریال های مذهبی ! مردم نان ندارند بخورند آنوقت این همه خرج بیهوده ؟؟ شبیه جشن های دو هزار و پانصد ساله است !!! عجبا !
خوشا به حال حاتمی کیای طرفدار عدالت ومستصعفین
پول سفره مردم را حیف و میل نکنید این حق الناس است
با این پول هنگفت میشه حداقل 2000خانواده را از مستاجری و اجاره نشینی نجات داد ولی حیف که شماها سنگدل تر از این حرفایین!!!!!!! فقط می مونه محضر عدل خدا
وقتیکه فقر جامعه را گرفته حضرات بفکر سریال و موسسات سفارشی شده و غیره هستند تا باند خود را راضی کنند و پول آنرا از مالیات سنگین و تورم از جیب ملت در بیاورند !!!عجب مجلسی و دولتی !!@
پولش را سرانه هر ایرانی پس بدهید مردم حضرت موسی را دوست دارند وبا این خرجها از جیب مردم ایمان آنها را هم کم می کنید
حالا نان برآوردن واجبتر از فیلم است
۱۰۰ میلیون دلار فقط برای یه سریال.و کل جمعیت کشور : ۸۰ میلیون نفر . ب عبارتی اگر قرار باشه این پول رو ب جای تولید سریال بین مردم پخش کنن به هر نفر حداقل ۱ میلیون دلار میرسه!!!!تراژدی اینجاس که خیلیا که تو سریاله هستن همچین رقمی نمیگیرن تو حالت عادی.خداوندا منو سنگ کن تا نبینم تو مملکتی هستم که مردم بخاطر فقر میریزن خیابون بعد بودجه ی سریال به اندازه چندین نسل هر شخصِ
بچه لوس سینمای ایران
آخه آدم بی انصاف، شما آثار فاخر سینمای ارزشی و پر از نمادهای دینی و قرآنی را یک مشت سریال پرطمطراق، خرافی و مبتذل هالیوودی مقایسه می کنی؟ همه چیز از منظر تفکر مادی خودتان را بررسی می کنی، همه چیز که سود مالی و گیشه نیست. از این قیاست، عمق فکرت معلومه.
خدا وکیلی دیونه خونه ایی ست برا خودش .... در همه نهادها . بودجه ایی گذاشتند برا ساخت فیلمی که در چند نوبت ساخته شده و چیز جدیدی برا گفتن نداره و بهتر ست این بودجه را هزینه کنند برای محرومین بلوچ و کرد وسایر نقاط محروم در هرمزگان و بوشهر و خراسان بزرگ و.....خیلی جاهای دیگه و از این راه برگردند که رضایت خدا و بنده خدا در آن است.
فیلم محمد رسول ا... که اصلا زیبا نبود من همون برای کارگردان مصری و ترجیح میدم اینم معلوم نیست چه در بیاد
فقط حیف و میل بیت المال است ...
100میلیون دلار ضربدر 40میشه 4هزارمیلیارد تومت
خود پیروان این ادیان چنین هزینه ای برای ساختن فیلم برای او نمیکنند ما کاسه داغتر از آشیم:!!!
4.000.000.000.000 تومان .
مفت پول از جیب ماست
بعد ساخت فیلمی برا کوروش کبیر در مملکت ... ممنوع است کورش کبیر پدر ایران بوده و هست
با این پول میشد مدرسه های خرابی که در جاهای دور این کشور وجود دارد درست کرد خود حضرت موسی هم راضی نیست در این شرایط چنین پولی برایش هزینه کنید:
کارگردان حکومتی است این پولها چیزی نیست
یک داستان تکراری و بودجه نجومی برای پر کردن جیبهای گشاد
هر چی باشه این وسط به تعدادی چند میلیون دلار میرسه حالا سریال هدفش دینی هم هست پس بهانه قوی تر... ایرانه دیگه...
چه بخوربخوریه،یک فیلم میخوان درست بکنن،چه سفره ای پهن کردن؟بابا خجالت وشرم وحیا از مردم حدی داره،مردم از فقر وگرسنگی وفحشا میخوای یک فیلم مثلا جهانی درست بکنی ،بعدا کدام کشور پخش میشه،فلسطین ،لبنان،یمن لعنت برهمه شماها و...
جمع کنید بی ...ا
پولای مردم باید یجوری خرج شه دیگه
این پولها رو خرج مسکن و اشتغال کنید دوباره فیلم سالهای دور از خانه. اوشین را نشان دهید بهتره
چون نمیدانم نتیجه کار چه تاثیری در زندگی مردمخواهد داشت حرفی نمی زنم ولی بنظرم با این پول می شود هزاران درد مردم خصوصا جوانان را برطرف کرد