تولید نسخه مشابه جیمز وب روی زمین!
چین اخیرا از بزرگترین تلسکوپ اپتیکال خود رونمایی کرده که نسخه زمینی تلسکوپ فضایی جیمز وب است.
همشهری آنلاین: چین اخیرا از بزرگترین تلسکوپ اپتیکال خود رونمایی کرده که نسخه زمینی تلسکوپ فضایی جیمز وب است.
به نقل از اسپیس، دانشگاه پکن تصمیم گرفته است که بزرگترین تلسکوپ نوری را در آسیا بسازد. هدف این پروژه که «EAST» نامگذاری شده، ساخت یک تلسکوپ اصلی با دیافراگم ۶ متر تا سال ۲۰۲۴ است. این آینه تا سال ۲۰۳۰ تا ۸ متر بزرگتر خواهد شد.
طبق بیانیه دانشگاه پکن، این تلسکوپ قابلیتهای رصد چین در نجوم نوری را تا حد زیادی بالا میبرد. عنوان «EAST» که مخفف «Expanding Aperture Segmented Telescope» است، نام مناسبی است چرا که این تلسکوپ تبدیل به اولین تلسکوپ نوری در سطح جهانی در نیمکره شرقی زمین خواهد شد.
یا مناسب است زیرا این مرکز تبدیل به اولین تلسکوپ نوری در سطح جهانی در نیمکره شرقی خواهد شد. تاسیسات پیشرفته رصد در نیمکره غربی در مکانهای اطراف مائونا کیا در هاوایی، آتاکاما در شیلی و جزایر قناری در سواحل شمال غربی آفریقا قرار دارند.
فاز اول پروژه «EAST» ساخت آینهای متشکل از ۱۸ قطعه آینه شش ضلعی است که به آینه تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا شباهت دارد و درست مثل آینه این تلسکوپ، قطر آینه «EAST» هم حدود ۶ متر است.
اما برخلاف جدیدترین تلسکوپ فضایی که در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری از زمین در دومین نقطه لاگرانژ خورشید-زمین میچرخد، «EAST» در نزدیکی شهر لنگهو در استان چینگهای در فلات تبت در ارتفاع حدود ۴۲۰۰ متر ساخته میشود.
فاز دوم، حلقهای متشکل از ۱۸ قطعه شش ضلعی دیگر را به دور آینه اضافه میکند و تا سال ۲۰۳۰ قطر آن را به حدود ۸ متر افزایش میدهد. دانشگاه پکن تخمین میزند که این پروژه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون یوان (۶۹ تا ۸۴ میلیون دلار) هزینه داشته باشد. چینگهای نیوز ماه گذشته گزارش داد که کار روی این پروژه به طور منظم در حال پیشرفت است.
علم نجوم نقش مهمی در فناوری و توسعه اجتماعی ایفا میکند و جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۰ به دانشمندانی اعطا شد که سیاهچاله را در مرکز کهکشان راه شیری با استفاده از تلسکوپهای نوری قدرتمند از جمله تلسکوپهای دوقلوی کک در بالای مائونا کیا و تلسکوپ «VLT» در صحرای آتاکامای شیلی کشف کردند.
«EAST» همچنین پیشرفتی بزرگ برای قابلیتهای نجومی چین است. این کشور بزرگترین تلسکوپ رادیویی تک دیافراگم جهان به نام «FAST» را ساخته و قصد دارد رصدخانه فضایی بزرگی به نام «Xuntian» را هم در اواخر سال ۲۰۲۳ راهاندازی کند.
ارسال نظر