۱۲۶۶۶۵۳
۱۴۸۲
۱۴۸۲
پ

چرا دچار فلج معده می‌شویم؟

فلج معده به وضعیتی گفته می‌شود که معده نمی‌تواند از راه طبیعی تخلیه شود. در این حالت، غذا از طریق معده آهسته‌تر از حد معمول حرکت می‌کند و منجر به بروز علائمی از قبیل تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، کاهش وزن، نفخ، درد و ناراحتی شکم و سوزش معده می‌شود.

ایسنا نوشت: فلج معده به وضعیتی گفته می‌شود که معده نمی‌تواند از راه طبیعی تخلیه شود. در این حالت، غذا از طریق معده آهسته‌تر از حد معمول حرکت می‌کند و منجر به بروز علائمی از قبیل تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، کاهش وزن، نفخ، درد و ناراحتی شکم و سوزش معده می‌شود.

اگر شما به فلج معده یا گاستروپارزی مبتلا هستید، باید تحت نظر پزشک حتما درمان شوید؛ چون این بیماری می‌تواند عوارض بالقوه جدی از جمله کم شدن آب بدن به خاطر استفراغ‌های مکرر، ریفلاکس معده به مری، سوء تغذیه و سطح قند خون غیر قابل پیش بینی داشته باشد.

چرا دچار فلج معده می‌شویم؟

تصور می‌شود که فلج معده به خاطر مشکلات اعصاب و عضلاتی باشد که کنترل تخلیه معده را بر عهده دارند. اگر این اعصاب آسیب ببینند، عضلات به درستی کار نمی‌کنند و حرکت مواد غذایی با سرعت مناسب انجام نمی‌شود. در بسیاری از موارد علت ابتلا به فلج معده ناشناخته است و به این شرایط ناشناخته، گاستروپارزی ایدیوپاتیک گفته می شود. علت شناخته شده معمولا شامل کنترل ضعیف دیابت نوع یک یا دو است. اعصاب معده می‌تواند با سطوح بالای گلوگز خون آسیب ببیند؛ بنابراین اگر مبتلا به دیابت هستید مهم است که سطح قند خون شما تحت کنترل باشد.

چرا دچار فلج معده می‌شویم؟

فلج معده همچنین می‌تواند در نتیجه برخی از عوارض مانند جراحی، کاهش وزن، گاسترکتومی یا برداشتن بخشی از معده اتفاق افتد.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، دیگر علل بروز فلج معده عبارتند از: مصرف داروهای مخدر مسکن و برخی داروهای ضد افسردگی، بیماری پارکینسون و اسکلرودرمی.

راهکارهایی براش کاهش عوارض فلج معده

فلج معده معمولا قابل درمان نیست، اما تغییراتی در رژیم غذایی و درمان‌های پزشکی می‌تواند علائم آن را کنترل کند. با اتخاذ روش‌هایی که در پی آمده است می‌توانید عوارض این بیماری را کاهش دهید.

_ به جای سه وعده غذا در روز، سعی کنید وعده‌های غذایی کوچکتر را انتخاب کنید تا معده راحت‌تر بتواند آنها را تخلیه کند.

_ سعی کنید غذاهای نرم و مایع که راحت‌تر هضم می‌شوند را مصرف کنید.

_ قبل از بلعیدن غذا آن را خوب بجوید.

_ نوشیدنی‌های گازدار در وعده‌های غذایی مصرف نکنید.

_ غذاهای با فیبر بالا که راحت‌تر هضم می‌شوند مانند سیب با پوست، پرتقال یا کلم بروکلی را جایگزین غذاهای پرچرب یا موادی که دیر هضم می‌شوند، کنید.

همچنین باید به خاطر داشته باشید که هر نوع دارویی را باید با تجویز پزشک متخصص و تحت نظر وی مصرف کنید.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج