انتقاد حداد عادل از حاتمیکیا و فیلم «آتشکار»
غلامعلی حداد عادل رییس کمیسیون فرهنگی در دیدار با اعضای اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران حرفهای جالبی را بیان کرده است .
برخی اظهارات وی را می خوانید:
*می خواهم از حرف آقای فرحبخش شروع کنم که اعلام کردند متدینین با سینما مخالف هستند . من هم قبول دارم که چنین مخالفتی می شود . قبلا زیاد تر بوده . اگر پسری از خانواده مذهبی سراغ این کار می رفت و یا فقط تماشاگر بود مادرش عزا می گرفت . امام ( ره) با آن بیانات خواستند تا اذهان گشوده شود . از سینما با فحشایش مخالفت کرد تا انقلابی ها به آن و قدرتش اعتماد کنند .
*خود ما زمانی که روزنامه می خریدیم صفحات نا مناسب سینمایی را مخفی می کردیم . پسرم فرید الدین که هم اکنون ۴۰ ساله است کنجکاو می شد و عکسها را نگاه می کرد با زبان کودکی به بی شرمانه بودن عکسهای هنری فیلمهای آن زمان اشاره می کرد .
*در این سی سال دو گروه با هم جنگیده اند . انقلاب کرده ها و مخالفان . در سینما هم دو جریان هست . جریانی که می خواهد سینما ساخته شود و جریانی که نمی خواهد . ولی شما اگر فقط به اسامی فیلمهای هر دوره بنگرید متوجه می شوید که هر دوره یک تمایلی بوده است . تغییرات دیدگاهی همیشه بوده است . برای جلب مشتری هر دوره کاری صورت گرفته است .
*سینمای ما قبلا مردم را فراری می داده است . ولی هم اکنون رهبر حکومت اسلامی با سینماگران جلسه می گذارد . رهبر انقلاب با سینما به هیچ وجه مخالف نیست . از علما هم خواسته است به این هنر توجه کنند . سینما حذف شدنی نیست . باید از ظرفیتش استفاده کرد .
واردش شد . کمیسیون فرهنگی فیلمهایی را دیده است .
برخی را دفاع کرده است . بعضی ها را خلاف می دیدم . ( آتشکار) . از 8 نفر هیئتی که دیدیم 7 نفر مخالف بودند . آن نفری که مخالف نبود خوابش گرفته بود و نمی دانست چه بگوید ( خنده حضار ) مصلحت نمی دانستیم ولی بالاخره پخش شد .
*ما هم سوال داریم که دست های پشت پرده ای هست که می خواهد چنین فیلمهایی ساخته شود . یک فیلم ناجور می تواند ده فیلم خوب دیگر را هم خراب کند . همان یک فیلم بد می تواند ذهنیت علما و دلسوزان را نسبت به سینما خراب کند
* در مورد به رنگ ارغوان گفتم حلقه دار اول و آخر فیلم را بردارید . مضمون بریده شدن درخت ها هم مضمون مورد نظر ما نبود . در وانفسای هجمه های دشمنان به کشور این مضمون خوب نبود . که درخت را نماد انسان نشان داده بودند و معانی خطرناکی می شد از ان استخراج کرد .
* همین آقای حاتمی کیا با سابقه طولانی و تعهد ثابت شده اش با همین تک فیلمها هجمه هایی را موجب می شود .
* ما نمی خواهیم مثل آلمان شرقی ایدئولوژی حکومت را در سینما جاری کنیم . شما حرف مردم را بزنید . به ارزش های مردم توهین نکنید . ما هم نمی خواهیم در هنر از احکام گفته شود . عرصه هنر این نیست . شعر هم همینطور هست .
خود من می خواستم در محضر رهبر انقلاب شعری بخوانم متفاوت که فکر می کردم دلخوری ایجاد شود ( مورد منکراتی ) . به صورت خصوصی که برای رهبر خواندم ایشان استقبال کردند و حتی خندیدند و تاکید کردند که در جلسه اصلی بخوانم . من هم خواندم . به دنبال این نباشید که هر بار خواستید از دین و مذهب فیلم بسازید به صورت برجسته از آن بگویید .
*در اوایل جنگ فیلمهایی را نمایش می دادیم و عده ای با آن مخالفت می کردند . ما گفتیم بیایید و وارد عرصه بشوید و فیلم بسازید . باغی را در خیابان فرشته گشتیم و پیدا کردیم . 100 نفر آمدند . 50 درصد آنها در آینده مدیران هنری شدند . وقتی جنگ شروع شد ما وسط کلاس بودیم .
*آقا همیشه سینماگران را مختار دانسته اند . نگفته اند حتما آنچیزی که می خواهیم بسازید . گفته اند از جمهوریت و آزادی و استقلال دفاع کنید . کسانی که امروز در بی بی سی هستند روزی تصمیم گیران سینمای ما بوده اند . رهبر ما نگران این گونه حاشیه روی ها هستند .
منبع: خبرآنلاین
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
ارسال نظر