با این ترفندها میوه و سبزیجات خود را تازه نگه دارید
میوه ها سبزیجات منبع ما برای کسب ویتامین هستند. با این حال، بعضی از آن ها حساس اند و نیاز به مراقبت ویژه دارند؛ مثلاً برخلاف آنچه رایج است پیاز را هرگز نباید کنار سیب زمینی نگه داشت. در ادامه ترفندهایی به شما یاد خواهیم داد که به کمک آن ها می توانید میوه ها و سبزیجات خود را تا حد ممکن تازه نگه دارید.
روزیاتو: میوه ها سبزیجات منبع ما برای کسب ویتامین هستند. با این حال، بعضی از آن ها حساس اند و نیاز به مراقبت ویژه دارند؛ مثلاً برخلاف آنچه رایج است پیاز را هرگز نباید کنار سیب زمینی نگه داشت. در ادامه ترفندهایی به شما یاد خواهیم داد که به کمک آن ها می توانید میوه ها و سبزیجات خود را تا حد ممکن تازه نگه دارید.
پیاز
پیاز را می توانید در جوراب شلواری نگه دارید. جنس نایلونی جوراب شلواری برای نگه داری از پیاز بسیار عالی است چون پیاز به هوا نیاز دارد نه رطوبت.
بعضی افراد پیاز و سیب زمینی را در کنار هم نگه می دارند. اما این کار اشتباه است چون سیب زمینی از خود رطوبت متصاعد می کند و این مسأله باعث خراب شدن پیاز می شود. اگر دوست ندارید برای نگهداری از پیاز از جوراب شلواری استفاده می توانید یک سبد زیبا بخرید و پیازها را داخل آن نگه دارید.
سیب زمینی
سیب زمینی به تاریکی و سرما نیاز دارد. اگر بتوانید سیب زمینی ها را با برگ سماق کوهی نگه دارید که چه بهتر، چون برگ این گیاه از خود فیتونسید منتشر می کند، ماده ای که جلوی خراب شدن سیب زمینی را می گیرد. سیب زمینی را در کنار پیاز و سیب نگه ندارید، چون از آن ها گازهایی متصاعد می شود که سیب زمینی را خراب می کنند.
چغندر
چغندر احتمالاً تنها همسایه ی مناسب برای سیب زمینی است چون رطوبت اضافی را جذب می کند. چغندرها را روی سیب زمینی ها بگذارید.
سیب
سیب باید در جای خشک و خنکی با دمایی بین صفر تا ۶ درجه سانتیگراد نگهداری شود. آن را در یک کارتون مقوایی دولایه هم می توانید نگه دارید، اما فراموش نکنید که باید به سیب ها هوای کافی برسد، بنابراین سوراخ هایی رو کارتون ایجاد کنید تا راه عبور هوا باز باشد.
می توانید از تراس خانه تان هم استفاده کنید. اگر هوا سرد باشد، می توانید سیب ها را ۲ تا ۴ ماه نگه دارید. اگر هوا گرم باشد، سیب ها تا ۶ ماه می مانند. هر یک از سیب ها را درون کاغذ بپیچید و همه ی آن ها را داخل کارتون بگذارید.
به سیب ها می توانید گلیسیرین هم بمالید یا با یک محلول پتاسیم پرمنگنات ضعیف آن ها را شستشو دهید.
هویج
هویج را بهتر است در جای خشک و خنکی نگه دارید که تا چندین ماه بماند.
یک ترفند برای آماده کردن سریع سوپ و خوراک این است که پوست هویج را بکنید و آن را خرد کنید و تکه های هویج را داخل کیسه پلاستیکی درون فریزر نگه دارید.
سیر
نگهداری از سیر کار خیلی دشواری نیست چون تنها به هوا نیاز دارد و مکانی تاریک بدون رطوبت بیش از اندازه. سیر را می توانید درون کیسه های توری نگه دارید یا در کارتونی با عمق کمتر از ۱۵ سانتیمتر. سوراخ هایی روی کارتون ایجاد کنید تا به سیرها هوا برسد.
کلم
نگهداری از کلم در خانه کار دشواری است چون بهترین دما برای آن بین صفر تا ۲ درجه سانتیگراد است. کلم را باید پوست کَند و با کاغذ یا پلاستیک پیچید. کندن ۳ لایه از آن کفایت می کند. مطمئن شوید کلم ها با یکدیگر تماس نداشته باشند. به علاوه باید به طور مرتب آن ها را چک کنید تا جلوی خراب شدن شان را بگیرید.
کدو تنبل
کدو تنبل را می توان زیر تخت نگه داشت، به شرط آنکه دما کمتر از ۲۰ درجه سانتیگراد باشد. یک گزینه ی بهتر، یک تراس گرم است که دمای آن هرگز به کمتر از ۳ درجه سانتیگراد نرسد. می توانید کدو تنبل ها را روی چوب یا مقوا قرار دهید و روی آن ها را با روزنامه بپوشانید. اجازه ندهید کدو تنبل ها با یکدیگر تماس داشته باشند و روی آن ها یک پتوی گرم بکشید.
ارسال نظر