۱۲۶۳۴۸۹
۲۰۵۲۸
۲۰۵۲۸
پ

۵ نکته مهم درباره تهیه شور ترد و خانگی

می‌توان گفت شور و ترشی یکی از بهترین مخلفات همراه غذا در فصل پاییز و زمستان است. شور مخلوط یکی از این مخلفات خوشمزه و محبوب پاییزی است و از آنجا که در تهیه آن از مخلوط آب و نمک استفاده می‌شود، به آن شور می‌گویند.

فرادید: ترشی‌ها ازجمله مخلفات خوشمزه‌ای هستند که در کنار وعده‌های غذایی سرو می‌شوند و تنوع بالایی دارند. با فرا رسیدن فصل پاییز و فراوان شدن گل کلم بازار تهیه انواع ترشی‌ها رونق می‌گیرد؛ زیرا گل کلم پایه اصلی بسیاری از ترشی‌های خوشمزه است.

۵ نکته مهم درباره تهیه شور ترد و خانگی

می‌توان گفت شور و ترشی یکی از بهترین مخلفات همراه غذا در فصل پاییز و زمستان است. شور مخلوط یکی از این مخلفات خوشمزه و محبوب پاییزی است و از آنجا که در تهیه آن از مخلوط آب و نمک استفاده می‌شود، به آن شور می‌گویند. در ادامه این مطلب طرز تهیه شور خوشمزه و ترد خانگی همراه با آموزش ۵ نکته مهم درباره تهیه این ترشی خوشمزه تقدیم شما خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه شور مخلوط

گل کلم درشت: ۱ عدد

کلم برگ سفید: ۱ عدد

کرفس (برگ و ساقه): ۱ دسته

هویج: ۱ کیلو

سیر: ۲ بوته

فلفل ترشی: ۲۰۰ گرم

ترخون: ۱۰۰ گرم

سرکه قرمز: ا لیوان

آب: به میزان لازم

نمک: به میزان لازم

طرز تهیه شور مخلوط

۱ ـ ابتدا گلم کلم، کلم برگ، هویج و ساقه و برگ‌های جوان و تازه کرفس را خرد کنید؛ سپس هر کدام را جداگانه بشویید و توی صافی بریزید تا آب اضافی آن کشیده شود. حبه‌های سیر را پوست کنید و بشویید و فلفل ترشی و ترخون را به صورت کامل و بدون اینکه خرد کنید، بشویید. سپس یک حوله یا پارچه تمیز را روی کابینت یا میز جایی که کمتر در معرض رفت آمد باشد، پهن کنید و همه سبزیجات را روی آن بریزید و با دست خوب پخش کنید.

سبزیجات باید حدود ۱ روز روی پارچه بمانند تا کاملا خشک شوند و هیچ رطوبتی نداشته باشند. هر از گاهی دستتان را بشویید و سبزیجات را زیر و رو کنید تا همه قسمت‌های آن به خوبی خشک شود.

۲ ـ بعد از اینکه سبزیجات کاملا خشک شدند، بانکه یا شیشه‌های بزرگ مخصوص ترشی را آماده کنید و به صورت ردیفی سبزیجات را توی شیشه بریزید. به این صورت که ابتدا یک لایه گل کلم؛ سپس کلم برگ، هویج، ساقه و برگ کرفس، چند حبه سیر و چند عدد فلفل ترشی و یکی دو ساقه ترخون بریزید و این کار را تا زمانی که شیشه پر شود، ادامه بدهید.

۳ ـ حالا شیشه‌ها را کنار بگذارید. یک قابلمه بزرگ را از آب پر کنید و چند قاشق سوپ‌خوری نمک در آن بریزید. توجه داشته باشید که میزان نمک به ذائقه شما بستگی دارد. حالا قابلمه آب و نمک را روی شعله اجاق گاز بگذارید و صبر کنید آب جوش بیاید؛ سپس اجاق را خاموش کنید و سرکه را به قابلمه آب و نمک اضافه کنید. استفاده از سرکه در تهیه شور اختیاری است؛ ولی ما توصیه می‌کنیم که حتما از سرکه استفاده کنید؛ زیرا مانع کپک زدن شور می‌شود.

۴ ـ در مرحله آخر با یک ملاقه بزرگ مخلوط آب و نمک و سرکه داغ را توی شیشه‌های محتوی سبزیجات شور بریزید. شیشه را کاملا پر کنید؛ ولی درب شیشه‌ها را نبندید و صبر کنید تا شور توی شیشه کاملا سرد شود. این روند ممکن است حدودا دو تا سه ساعت طول بکشد. کمی از آب و نمک را نگه دارید و هرازگاهی یک ملاقه دیگر به شیشه‌ها اضافه کنید؛ زیرا سبزیجات آب را به خودش می‌کشد و سر شیشه کم کم خالی می‌شود.

وقتی محتویات شیشه‌ها کاملا خنک شدند، سر شیشه را با آب نمک پر کنید و درب آن‌ها را محکم ببندید، طوری که مطمئن باشید هوا به داخل آن وارد نمی‌شود.

اگر درب شیشه شما شل است و از محکم بسته شدن آن مطمئن نیستید، یک کیسه پلاستیکی تمیز را روی شیشه بگذارید و درب شیشه را روی کیسه بگذارید و تا جایی که می‌توانید درب را محکم کنید. شیشه‌های شور را به مدت دو تا سه هفته در محلی که خنک و بدون آفتاب باشد، قرار بدهید تا آماده شوند.

۵ نکته درباره تهیه شور

۱ ـ در ازای هر ۱ لیتر آب ۱ قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید. اگر نمک شور بیش از حد کم باشد، علاوه بر اینکه شور شما بی‌مزه می‌شود، ممکن است کپک بزند و ماندگاری بالایی نداشته باشد. همچنین اگر نمک را بیش از اندازه اضافه کنید، بیش از حد شور می‌شود و ممکن است قابل خوردن نباشد؛ بنابراین نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که نه بیش از حد شور و نه بیش از حد بی‌نمک باشد.

۲ ـ برای خوش طعم شدن شور بهتر است از سبزیجات معطر مانند ترخون، برگ مو و یا برگ کرفس استفاده کنید.

۳ ـ سعی کنید ۱۵ الی ۲۰ روز بعد درب شیشه شور را باز کنید و زودتر از این زمان به سراغش نروید.

۴ ـ حتما توجه داشته باشید که مخلوط آب نمک و سرکه را به صورت داغ داغ روی سبزیجات بریزید؛ در غیر این صورت شور شما کپک می‌زند.

۵ ـ برای اینکه شور شما خوشرنگ شود، می‌توانید داخل هر شیشه یک برگ کلم برگ بنفش اضافه کنید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج