۱۲۵۶۴۷۳
۱۱۴۰
۱۱۴۰
پ

متهم ردیف اول بیماری‌های کبدی را بشناسید

بیماری کبدی می‌تواند ارثی یا ژنتیکی باشد. مشکلات کبدی همچنین می‌توانند به دلیل عوامل مختلفی که به کبد آسیب می‌زنند، مانند ویروس‌ها، مصرف الکل و چاقی ایجاد شوند.

بهداشت‌نیوز نوشت: بیماری کبدی می‌تواند ارثی یا ژنتیکی باشد. مشکلات کبدی همچنین می‌توانند به دلیل عوامل مختلفی که به کبد آسیب می‌زنند، مانند ویروس‌ها، مصرف الکل و چاقی ایجاد شوند.

۱) قند:

کبد از یک نوع قند به نام فروکتوز برای تولید چربی استفاده می‌کند. شکر تصفیه‌شده باعث تجمع چربی در کبد خواهد شد. برخی مطالعات نشان می‌دهد که قند می‌تواند به‌اندازه الکل برای کبد مضر باشد، حتی اگر اضافه وزن نداشته باشید. این یک دلیل دیگر برای محدود ‌کردن غذاهای حاوی قندهای اضافه مانند نوشابه، شیرینی و آب‌نبات است.

متهم ردیف اول بیماری‌های کبدی را بشناسید

۲) مکمل‌های گیاهی:

حتی اگر روی آنها برچسب "طبیعی" نوشته شده باشد، ممکن است برای شما مناسب نباشد. به‌عنوان‌مثال، برخی از افراد گیاهی به نام "کاوا" را برای کاهش علائم یائسگی مصرف می‌کنند. اما مطالعات نشان می‌دهد که این مکمل می‌تواند از عملکرد صحیح کبد جلوگیری کند و منجر به هپاتیت و نارسایی کبد شود. شما همیشه باید قبل از مصرف هرگونه گیاهی با پزشک خود صحبت کنید.

۳) چربی اضافی:

چربی اضافی می‌تواند در سلول‌های کبد جمع و منجر به بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) شود. اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، میانسال هستید یا دیابت دارید، احتمال ابتلا به NAFLD در شما بیشتر است.

۴)استامینوفن:

اگر کمردرد، سردرد یا سرماخوردگی دارید و به دنبال مسکنی مانند استامینوفن هستید، حتما مقدار مناسب آن را مصرف کنید! مصرف بیش از حد این دارو می‌تواند به کبد آسیب برساند. دوز مصرفی و میزان مصرف استامینوفن در یک روز را بررسی کنید. بزرگسالان نباید بیش از ۴ هزار میلی‌گرم استامینوفن در روز دریافت کنند.

۵) الکل:

تقریباً همه افرادی که زیاد الکل مصرف می‌کنند، به کبد چرب مبتلا می‌شوند که اولین مرحله بیماری کبدی مرتبط با الکل است. اکثر افراد مبتلا به کبد چرب علائمی ندارند. همچنین حدود یک سوم افرادی که زیاد الکل مصرف می‌کنند، به هپاتیت الکلی مبتلا می‌شوند. شکل خفیف آن می‌تواند سال‌ها باقی بماند و منجر به آسیب بیشتر کبدی شود، مگر اینکه بیمار نوشیدن الکل را متوقف کند. از بین مصرف‌کنندگان زیاد الکل، ۱۰ تا ۲۰ درصد به سیروز کبدی مبتلا می‌شوند.

۶)مصرف بیش از حد ویتامینA:

بدن شما به ویتامین A نیاز دارد و دریافت آن از گیاهانی مانند میوه‌ها و سبزیجات تازه، به‌خصوص آنهایی که قرمز، نارنجی و زرد هستند، خوب است. اما اگر مکمل‌هایی مصرف کنید که دارای دوزهای بالایی از ویتامین A هستند، می‌تواند برای کبد شما مشکل ایجاد کند. قبل از مصرف ویتامین A اضافی با پزشک خود مشورت کنید زیرا احتمالاً به آن نیاز ندارید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج