۱۲۵۵۲۵۵
۲۷۶
۲۷۶
پ

لبنان؛ بدون رئیس‌جمهوری، بدون نخست‌وزیر

در لبنان، رئیس جمهوری از میان مسیحیان، نخست وزیر از میان اهل سنت و رئیس پارلمان از میان شیعیان انتخاب می شود.

عصر ایران: لبنان از امروز به بعد نه رئیس جمهوری دارد و نه نخست وزیر.

میشل عون بعد از 6 سال دوره ریاست جمهوری، کاخ ریاست جمهوری در بعبدا در نزدیکی بیروت را ترک کرد و به خانه اش بازگشت بدون اینکه رئیس جمهوری جدید مشخص باشد.

او قبل از ترک کاخ ریاست جمهوری، یادداشت موافقت با استعفای نخست وزیر و کابینه را امضا کرد. در نتیجه نخست وزیر و کابینه لبنان هم اکنون مستعفی هستند و دولت سرپرستی بر سرکار است.

لبنان؛ بدون رئیس جمهوری، بدون نخست وزیر

چون رئیس جمهوری جدید لبنان هنوز انتخاب نشده فعلا لبنان رئیس جمهوری ندارد.

تا زمان تعیین رئیس جمهوری جدید لبنان، نخست وزیر، با حفظ اختیارات خود، اختیارات سرپرستی ریاست جمهوری را نیز برعهده خواهد داشت.

پارلمان لبنان تاکنون 4 مرحله رای گیری برای انتخاب رئیس جمهوری برگزار کرد اما تاکنون بی نتیجه بوده است.

لبنان؛ بدون رئیس جمهوری، بدون نخست وزیر

لبنان قبل از این هم شاهد بارها چنین وضعیتی بوده است. میشل عون خود بعد از دو سال خالی بودن سمت ریاست جمهوری به این سمت انتخاب شد. در سال 2016 میشل عون بعد از برگزاری 46 جلسه رای گیری که دو سال طول کشید؛ در نهایت به این سمت انتخاب شد.

میشل عون فرمانده پیشین ارتش لبنان و رهبر حزب "جریان ملی آزاد" است. میشل عون شخصیت مسیحی و نزدیک به حزب الله لبنان، بشار اسد و ایران است.

رئیس جمهوری توسط پارلمان تعیین می شود و باید از چهره های مسیحی لبنان باشد.

لبنان؛ بدون رئیس جمهوری، بدون نخست وزیر

در لبنان، رئیس جمهوری از میان مسیحیان، نخست وزیر از میان اهل سنت و رئیس پارلمان از میان شیعیان انتخاب می شود.

ریاست جمهوری لبنان دوره 6 ساله است و هر فرد تنها می تواند تنها یک دوره، در این سمت باشد و ریاست جمهوری یک فرد، قابل تمدید نیست مگر اینکه حداقل 6 سال میان دو دوره، فاصله باشد.

میشل عون به هنگام ترک کاخ ریاست جمهوری، با بدرقه هزاران نفر از حامیانش روبه رو شد. اکثر این افراد از حزب مسیحی "جریان ملی آزاد" بودند.  

لبنان؛ بدون رئیس جمهوری، بدون نخست وزیر

از صبح دیروز یکشنبه حامیان میشل عون در اطراف کاخ ریاست جمهوری جمع شدند و دهها نفر از آنها هم شب را در چادرهای خود گذراندند در حالی که پرچم های نارنجی رنگ و لبنان و عکس های میشل عون را در دست داشتند.

میشل عون در جمع هوادارانش گفت: "امروز پایان یک ماموریت است و نه پایان یک عصر ... امروز یک مرحله به پایان می رسد تا مرحله دیگری آغاز شود مرحله ای که نیازمند مبارزه و کار زیادی است تا از بحران یمان خارج شویم."

انتخاب رئیس جمهوری و نخست وزیری همیشه به صحنه نزاع و زورآزمایی قدرت های سیاسی لبنان تبدیل می شود. دو جناح سیاسی لبنان معمولا نمی توانند اکثریت قدرتمندی را کسب کنند به همین دلیل انتخاب رئیس جمهوری و نخست وزیری نیازمند توافق دو جناح سیاسی اصلی لبنان است.

لبنان؛ بدون رئیس جمهوری، بدون نخست وزیر

به دلیل عدم توافق سیاسی در لبنان، پارلمان تاکنون در انتخاب رئیس جمهوری یا نخست وزیری ناکام بوده است.

همزمان لبنان از سه سال قبل تاکنون با بحران اقتصادی شدیدی روبه رو است. بحران سیاسی فعلی نیز خود به مشکلات اقتصادی این کشور دامن زده است.

میشل عون وقتی در سال 2016 به ریاست جمهوری رسید وعده تحقق نهضت اقتصادی، ثبات اجتماعی و مقابله با فساد مالی را مطرح کرده بود اما هیچ کدام از وعده ها محقق نشدند.

میشل عون قبلا و در سال 1990 میلادی هم رئیس جمهوری بود اما به دنبال اختلافات شدید سیاسی، از تحویل قدرت به رئیس جمهوری منتخب خودداری کرد. در نتیجه ارتش سوریه در عملیات نظامی او را از کاخ ریاست جمهوری در بعبدا خارج کرد و او هم به سفارت فرانسه پناه برد و سپس به فرانسه رفت و به مدت 15 سال در این کشور باقی ماند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج