اسکاتلند به دنبال همهپرسی دوباره استقلال
نخست وزیر اسکاتلند گفته است اطمینان دارد سال اینده میلادی، همه پرسی استقلال این منطقه از بریتانیا برگزار می شود.
عصر ایران: نخست وزیر اسکاتلند گفته است اطمینان دارد سال اینده میلادی، همه پرسی استقلال این منطقه از بریتانیا برگزار می شود.
به نقل از آسوشیتدپرس، نخست وزیر اسکاتلند قصد دارد از طریق همه پرسی در سال آینده، استقلال این منطقه از بریتانیا را کسب کند و اسکاتلند به یک کشور مستقل و عضو سازمان ملل متحد تبدیل شود اما دولت بریتانیا مخالف برگزاری این همه پرسی است. در صورت استقلال، اسکاتلند به مانند کشورهای دیگر، اختیار تصمیم گیری اصلی در حوزه های سیاست خارجی، اقتصاد و ارتش را خواهد داشت.
بریتانیا متشکل از 4 بخش یعنی انگلیس، اسکاتلند، ایرلند شمالی و ولز است. به جز انگلیس، سه منطقه دیگر دارای نخست وزیر، هیات دولت، پلیس و پارلمان و دستگاه قضایی جداگانه و ویژه منطقه خود است.
5 میلیون نفر از جمعیت 67 میلیون نفری بریتانیا، در اسکاتلند زندگی می کنند.
ملی گرایان در اسکاتلند تلاش می کنند با برگزاری همه پرسی، از بریتانیا جدا شده و کشور مستقلی داشته باشند.
نیکولا استورجن نخست وزیر اسکاتلند روز یکشنبه گفت اطمینان دارد همه پرسی دوم برای استقلال از بریتانیا در اکتبر اینده برگزار شود.
دادگاه عالی در بریتانیا روز سه شنبه آینده جلسات استماع درباره صدور مجوز برگزاری همه پرسی استقلال در اسکاتلند بدون موافقت نخست وزیر و دولت بریتانیا را آغاز می کند.
نخست وزیر اسکاتلند در مصاحبه با بی بی سی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا اطمینان دارد این اتفاق خواهد افتاد جواب داد: "بله من اطمینان دارم که این اتفاق می تواند رخ دهد. ما باید منتظر باشیم و ببینیم دادگاه چه می گوید من اطمینان دارم اسکاتلند مستقل خواهد شد".
در صورت استقلال اسکاتلند، بریتانیا از منابع بزرگ نفت و گاز از جمله بخش مهمی از منابع نفت برنت در دریای شمال محروم خواهد شد.
قبل از این استورجن نخست وزیر اسکاتلند گفته بود در صورت شکست در دادگاه عالی، حزب ملی اسکاتلند در انتخابات بعدی ( سال 2024) با برنامه استقلال اسکاتلند شرکت خواهد کرد تا در واقعیت به همه پرسی تبدیل شود.
نخست وزیر اسکاتلند گفت: "این گزینه آخر ماست اما گزینه اولویت دار ما نیست".
در همه پرسی استقلال اسکاتلند در سال 2014 که با موافقت دولت بریتانیا برگزار شد مردم اسکاتلند با نتیجه 55 درصد در مقابل 45 درصد، اکثریت شرکت کنندگان، استقلال را رد کردند. همه پرسی در محدوده اسکاتلند برگزار شد.
حزب ملی اسکاتلند می گوید همه پرسی برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) که دو سال بعد از آن انجام شد و موفقیت آمیز بود قواعد بازی و شرایط را تغییر داد.
نظرسنجی ها نشان می دهد اسکاتلند 5.5 میلیون نفری شاهد دو دستگی درباره موضوع استقلال است.
استورجن نخست وزیر اسکاتلند برای برگزاری همه پرسی دوم فشار می آورد زیرا معتقد است در شرایط فعلی در صورت استقلال از بریتانیا امکان بازگشت اسکاتلند به اتحادیه اروپا به عنوان کشور مستقل ممکن می شود.
در همه پرسی برگزیت، با اینکه اکثریت در بریتانیا، رای مثبت به خروج این کشور از اتحادیه اروپا داده بودند اما اکثریت در اسکاتلند رای منفی دادند.
دولت اسکاتلند تلاش می کند در تاریخ 19 اکتوبر 2023 همه پرسی استقلال را برگزار کند اما تاکنون نخست وزیر و دولت بریتانیا با این موضوع موافقت نکرده است.
دولت اسکاتلند هم اکنون در دست حزب ملی اسکاتلند است که تلاش برای برگزاری همه پرسی و کسب استقلال از بریتانیا را یکی از برنامه مهم خود اعلام کرده است. این حزب در پارلمان اسکاتلند، اکثریت کرسی ها را در دست دارد.
ارسال نظر